Aniek

Aniek aan het woord

Waarom een stage bij de provincie Utrecht?

Het leek mij erg uitdagend om mijn afstudeeronderzoek te schrijven voor de provincie Utrecht. Ik volg momenteel de Master Environment and Society Studies aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Deze onderzoeksstage gaf mij de mogelijkheid om met verschillende partijen zoals gemeentes en particulieren in gesprek te gaan. Hiervoor heb ik al stage gelopen bij een adviesbureau, en het leek mij leuk om dit keer te kiezen voor totaal iets anders.

afstudeerstagiaire

Wat zijn je werkzaamheden?

Ik ben werkzaam binnen het programma Energietransitie en voer hier mijn afstudeeronderzoek uit. Mijn onderzoek gaat over hoe inwoners van verschillende gemeenten betrokken worden in het proces van Regionale Energiestrategie. Per gemeente onderzoek ik hoe de gemeentes dit aanpakken en hoe inspraak van de bewoners gehoord wordt. Ik haal veel kennis en plezier uit mijn afstudeeronderzoek en daarnaast hou ik mij bezig met een aantal werkzaamheden binnen het team.

Wat vind je van je stage?

Het in gesprek gaan met verschillende partijen zoals gemeenten, particulieren en collega’s maakt mijn stage zo leuk. Ik krijg veel hulp van mijn collega’s en stagebegeleider. Zij hebben mij al vanaf mijn eerste stagedag een warm welkom gegeven. Ik word betrokken bij de werkzaamheden en ik merk dat collega’s uit zichzelf op mij af stappen voor vragen - en dat geeft mij een goed gevoel!

Wil jij ook stage lopen bij de provincie Utrecht? 

Bekijk onze stagevacatures

Lees alle interviews