Arjen

Arjen aan het woord

Arjen, trainee erfgoedbeleid

Ik ben Arjen, 24 jaar oud en woonachtig in Utrecht. Tijdens mijn studententijd ben ik verknocht geraakt aan de stad en provincie Utrecht, wat mij betreft vertrek ik nooit meer! Ik heb mij na mijn bachelor Sociale Geografie gespecialiseerd door een master erfgoed studies, waardoor ik nu dagelijks bezig kan zijn met de rijke geschiedenis van onze provincie!

Ik speel graag piano, voetbal vaak en houd van culturele uitjes naar musea en filmhuizen. Daarnaast verken ik graag alle mooie plekken in Nederland en ben ik altijd te porren voor een bordspel of een goed boek. Je kunt me ook altijd wakker maken voor een goede film!

Wat vind jij nou heel mooi of bijzonder aan de provincie Utrecht?

Het landschap van de provincie Utrecht heeft alles. Van vergezichten naar weidse polders tot dichtbegroeide bossen op de Heuvelrug. Daarnaast vind je hier tal van historische steden die stuk voor stuk het bezoeken waard zijn.

Waar ben je mee bezig bij de provincie?

Ik houd mij bezig met het ruimtelijke erfgoedbeleid van de provincie. Daarnaast ben ik bezig om ons prachtige erfgoed mee te laten nemen in de grote ruimtelijke opgaven waar we als provincie voor staan. Ik probeer samen met mijn collega´s te laten zien dat ons verleden een inspiratiebron kan zijn voor de toekomst!

Wat is jouw superpower op de werkvloer?

Ik denk dat ik makkelijk een positieve sfeer kan creëren. Door even een grap te maken of een gevatte opmerking te plaatsen kan de sfeer veranderen van formeel naar informeel. Ik ben ervan overtuigd dat een goede samenwerking tussen collega’s begint bij persoonlijk en informeel contact.

Hoe is het om trainee te zijn bij de provincie Utrecht?

Een inhoudelijk hoogtepunt in het traineeship is toch wel het traineeproject. Deze opdracht geeft je de kans om jezelf te presenteren aan de organisatie en met mensen te spreken die je anders niet snel zou spreken.

Een bijzonder moment was de tweedaagse, waarbij je in twee dagen alle trainees leert kennen in een vertrouwde en informele omgeving. Trainees zijn meer dan gewone collega´s, omdat je zoveel met elkaar deelt, juist ook op persoonlijk vlak.

Door het traineeship leer je veel over jezelf. Je leert je sterke punten kennen, maar krijgt ook inzicht in je valkuilen. Zo krijg je twee jaar de tijd om voor jezelf te bepalen wat bij je past en hoe je je talenten kunt inzetten in je werk. 

Meer over het traineeship

Lees alle interviews