Chantal

Chantal aan het woord

Chantal, trainee verkeersveiligheid bij de provincie Utrecht

Ik ben Chantal, 27 jaar en woonachtig in Wijk bij Duurstede. Ik heb Internationale Ontwikkelingsstudies en Toegepaste Communicatiewetenschappen gestudeerd in Wageningen. Mijn grootste hobby is paardrijden. Ik rijd al sinds ik 7 jaar oud ben en kan mij niet voorstellen dat ik hier ooit mee stop!

Na mijn studies heb ik eerst 2,5 jaar gewerkt in Mexico bij een NGO die zich richt op de waterproblematiek. In 2019 ben ik weer teruggekeerd naar Nederland en ben ik opzoek gegaan naar een mooie en passende baan in Nederland. Deze heb ik zeker gevonden als trainee bij de provincie Utrecht.

Wat vind jij mooi of bijzonder aan de provincie Utrecht?

De omgeving van onze provincie is erg divers. Zo vind je er super drukke stukken en grote steden, maar ook kleine dorpjes en rustige natuurgebieden. Daarnaast is er ook veel diversiteit te vinden onder de inwoners van provincie Utrecht. Nu ik sinds zeven jaar weer in Wijk bij Duurstede woon, begin ik dat steeds meer te waarden. Wijk biedt bijvoorbeeld mooie natuurplekjes langs de dijk en tegelijkertijd ben ik met een half uurtje in stad Utrecht.  

Waar ben je mee bezig bij de provincie?

Ik werk binnen afdeling Mobiliteit bij het Verkeersveiligheidscluster. Met het Verkeersveiligheidsprogramma proberen wij de provinciale wegen zo veilig mogelijk in te richten. Daarnaast richten wij ons op het gedrag van alle weggebruikers. Ik zet hierbij mijn kennis van communicatie in en richt mij volledig op de gedragskant van verkeersveiligheid. Hoe kunnen wij mensen bewust maken en zo verkeersveilig gedrag aanleren? Ik heb hier mijn plek gevonden, omdat ik het fijn vind om mijn deskundigheid in te zetten voor een maatschappelijk vraagstuk.

Ik werk aan verschillende projecten. Zo leid ik een project gericht op de fietsveiligheid van senioren en denk ik mee over de provinciale uitrol van de landelijke verkeersveiligheidscampagnes. Ik luister hierbij naar de mensen die ik tegenkom in mijn werk, en neem het geleerde mee in de eindproducten en projecten.

Hoe is het om trainee te zijn bij de provincie Utrecht?

Je start als trainee echt als groep. Ik vind het fijn dat je altijd bij één van de andere trainees kunt aankloppen als je ergens tegen aan loopt. Je leert de provincie ook echt goed kennen doordat je medetrainees allemaal op verschillende afdelingen werken.

Het traineeship biedt leuke en interessante ingangen in de organisatie. Ik werk samen met andere trainees aan een project waarvoor wij contact hebben met de provinciesecretaris. De kans om samen te werken met de directeur van de organisatie komt wel echt door onze rol als trainees. Mensen staan open voor de nieuwe energie van de trainees.

Ik vind dit een mooie start van mijn carrière en hoop dan ook nog lange tijd werkzaam te zijn bij de overheid!

Meer over het traineeship

Lees alle interviews