Rik

Rik aan het woord

Wat doe je bij de provincie Utrecht?

Ik loop op het moment een half jaar stage bij de provincie Utrecht, waar ik betrokken ben bij het Innovatieprogramma Fysieke Leefomgeving. Dit is een super interessant programma om aan mee te mogen werken, omdat het grote provinciale vraagstukken aanspreekt op organisatie brede onderwerpen.

Rik Helsdingen

Waarom loop je stage bij de provincie Utrecht?

Ik heb gekozen voor een stage bij de provincie, omdat ik heel graag meer te weten wilde komen over hoe een overheid bestuurlijk en politiek gezien in elkaar steekt. Nog specifieker leek het mij heel interessant om meer te weten te komen over de taken van een provincie. Ik loop nu 8 weken stage en ik heb al meer opgestoken dan verwacht. Enorm leerzaam dus!

Hoe ben je bij de provincie Utrecht terechtgekomen?

Voordat ik mijn stage begon bij de provincie ben ik naar een evenement geweest dat in het teken staat van het zoeken naar stages. Ik raakte daar in gesprek met een student van een studiejaar boven mij die op dat moment stage liep bij de provincie. We hebben contactgegevens uitgewisseld en via deze weg heb ik een gesprek gehad met een programmamanager van de provincie. Daarna kon ik in principe meteen beginnen.

Wil jij ook stage lopen bij de provincie Utrecht?

Bekijk onze stagevacatures

Lees alle interviews