EmailTwitterFacebookLinkedIn


Hoe is het om mee te doen aan traineeprogramma en te werken voor Provincie Utrecht? 

Op deze pagina lees je de ervaringen van (oud) trainees die bij onze organisatie werken.
 


MOHAMED
Ik ben Mohamed Moussa, op 1 februari 2020 gestart als trainee en nu, na mijn traineeship, werkzaam als Beleidsmedewerker Mobiliteit bij de provincie. Het traineeship was een leuke en waardevolle manier om kennis te maken met de organisatie. Het heeft mij de mogelijkheid gegeven om nieuwe mensen te leren kennen en van ze te leren. Mijn passie is gekoppeld aan de prachtige provincie Utrecht. Met 26 gemeenten, mooi bosgebied en prachtige steden. Het is elke dag mijn streven om dit steeds beter te maken. Mijn werk is uitdagend en het team is leuk. Hierdoor zit ik lekker in mijn fel en kan ik mijzelf volledig inzetten.

Het traineeship is een goede leeromgeving en daagt je uit om het beste uit jezelf te halen. Samen met jouw medetrainees krijg je iedere vrijdag trainingen en doe je groepsopdrachten, waardoor je jezelf ontwikkelt en veel samenwerkt. Het is een leuke manier van interactie en zorgt voor verbroedering. Ook na afronding van het traineeship spreken we elkaar nog regelmatig en organiseren we borrels en andere informele meetings.

Als beleidsmedewerker ben je verantwoordelijk voor de praktische (beleids-)advisering en -uitvoering op het gebied van mobiliteit binnen de provincie Utrecht. Vanuit verschillende aandachtsgebieden kijk ik naar mobiliteitsvraagstukken om te komen tot een volledig advies. Denk aan fiets, bereikbaarheid, openbaar vervoer, knooppunten, duurzame mobiliteit en regionale samenwerking. Het doel is om de provincie Utrecht bereikbaar en aantrekkelijk te houden op het gebied van mobiliteiten en klaar te stomen voor de verschillende uitdagingen die de toekomst brengt.


WOUTER
Ik ben Wouter Slob, na mijn master Innovation Sciences ben ik op 1 september 2021 gestart als trainee Slimme Mobiliteit bij de Provincie. Het traineeship is een geweldige start van je loopbaan en is een fijne manier om de overgang te maken van student naar werknemer. Je krijgt direct verantwoordelijkheden binnen je eigen team en er wordt gezocht naar projecten waar jij zelf enthousiast van wordt. Daarnaast start je met een groep leeftijdsgenoten die in dezelfde fase zitten. Als trainee word je goed begeleid door collega’s binnen je team, en daarbuiten volg je trainingen waarbij je op zoek gaat naar je eigen talent en hoe je dat in kan zetten.

Wat me vooral bij is gebleven van het selectieproces is dat ik elke ronde steeds gemotiveerder werd om voor de provincie aan de slag te gaan. De opdrachten zette me actief aan het denken over waarom ik specifiek bij de provincie en de bijbehorende afdeling wilde werken. Het ontmoeten van ervaren en gedreven collega’s, maar ook externe partijen waar je als trainee veel mee te maken krijgt zorgen ervoor dat ik vol enthousiasme naar mijn werk ga. De complexiteit van de opgaven is inspirerend en je hebt echt het gevoel dat je iets bijdraagt aan de regio.

Samen met mijn collega’s werken we bij Slimme Mobiliteit aan een optimale bereikbaarheid van de hele provincie op een zo duurzaam en veilig mogelijke manier. Aangezien de provincie Utrecht enorm aan het groeien is en het steeds drukker gaat worden op de weg, zetten we in op alternatieve vervoerswijzen en proberen we deze zo goed mogelijk op elkaar aan te laten sluiten. Denk hierbij aan de fiets en het openbaar vervoer, maar ook deelmobiliteit. Daarnaast werken we met gemeenten en Rijkswaterstaat samen en maken we afspraken hoe we omgaan met verkeersdrukte, in het bijzonder bij evenementen en wegwerkzaamheden. Om de bereikbaarheid van de gehele provincie te borgen is samenwerking een must!


PIEN
Ik ben Pien van Loenen en na mijn studie Staats- en Bestuursrecht ben ik op 1 september 2021 gestart als trainee Juridisch beleidsmedewerker natuur bij de provincie Utrecht. Het sollicitatieproces lijkt vooraf best intensief, vanwege de verschillende onderdelen die je moet doorlopen. Maar het zijn kleine opdrachten en gesprekken en dat maakt het eigenlijk erg laagdrempelig. Dit heb ik als heel prettig ervaren. Eind juni hadden we onze laatste training persoonlijke ontwikkeling van dit eerste jaar, waarbij we terugkeken op afgelopen jaar, dat echt voorbij is gevlogen. Tijdens het proces heb je het niet zo door, maar als je dan terugblikt, besef je pas hoeveel we allemaal gedaan en geleerd hebben. 

Op dit moment werk ik voor het team Natuur & Landbouw (NEL) en ben ik gestart met een inventarisatie van het huidige natuurbeleid (dat gaat over planten, dieren, maar ook bomen en natuurgebieden). Om vervolgens te kijken hoe dit straks onder de Omgevingswet wordt ingericht. Het doel is om een nieuw werkbaar kader voor het natuurbeleid te realiseren voor de collega’s.

Ik ben heel blij dat ik via het traineeship bij de provincie Utrecht ben ingestroomd. Aangezien mijn huidige werkzaamheden binnen team NEL zich vooral richten op één opdracht, vind ik het prettig dat het traineeship mij meer samenwerking en een brede blik op de organisatie biedt. De cultuur binnen de provincie is gezellig, collega’s zijn heel gemotiveerd en een mix van jong en oud. De collega’s bij NEL zijn erg betrokken en willen echt verandering maken en de biodiversiteitscrisis een halt toe roepen. Iedereen staat open voor samenwerking.SAMRA
Ik ben Samra Sabljic en ik ben in februari 2020, na mijn studie Industrieel Ontwerpen, begonnen als trainee. Na afronding van mijn traineeship werk ik nog steeds in hetzelfde team van de Hollandse Waterlinies als projectleider en ontwerper. Ik werk dagelijks aan opgaven in de fysieke leefomgeving die over ons allemaal gaan. Ik hoop iets toe te voegen in het proces om onze leefomgeving mooier, beter en duurzamer te maken. Dat is waar ik ontwerper voor ben geworden. Trots ben ik op de beschilderde groepsschuilplaats bij fort de Gagel, dit was één van mijn eerste projecten. Ga er ook eens langs!

De afwisseling tussen projecten maakt het werk leuk en het maatschappelijke karakter van ons werk zorgt ervoor dat je het idee hebt dat je iets goeds doet. Als trainee heb je een warme landing in de organisatie samen met jouw mede trainees. Elke week de vier dagen werken afsluiten met een leerzaam programma op vrijdag is mega waardevol. Zo kies je voor het trainee-project bijvoorbeeld zelf een topic die de organisatie verder helpt. Ik heb binnen twee jaar, ondanks corona en veel thuis werken, grote persoonlijke groei ervaren. Het traineeship was leuk en super leerzaam.LUUK
Ik ben Luuk Werff, op 1 september 2021, na het afronden van mijn studie Human Geography, gestart als trainee bij de provincie Utrecht. Bijna heel mijn leven woon ik al in de provincie Utrecht, hoe mooi is het dan dat ik mij nu, op het gebied van Sport en Recreatie, kan inzetten voor de provincie waarin ik ben opgegroeid. Ik krijg veel ruimte om mezelf te ontwikkelen, maar ook de organisatie te leren kennen. Deuren staan echt voor je open als trainee. Je kan gemakkelijk bestuurders benaderen, wordt letterlijk overal bij betrokken en leert veel mensen kennen. Daarnaast is het heel fijn dat je met een groep medestanders bent. Aan het begin van je carrière kan het best lastig zijn om je plek te vinden. Dan geeft de traineegroep veel steun.

Sinds september ben ik betrokken bij het Provinciaal Sportakkoord, dat zich richt op vier onderwerpen: inclusieve sport, duurzame sport, sporten in openbare ruimte en gezondheid en preventie. Het was een lang traject om een manier van samenwerken te vinden. In februari 2022 is het uiteindelijke akkoord ondertekend in het stadion van Utrecht door meer dan 55 partners, waaronder verschillende gemeentes, sportbonden en fondsen zoals het sport gehandicapten fonds. Dit gebeurde tijdens een leuke en interactieve sessie met verschillende gasten, geleid door oud-olympisch hockeyster Minke Booij. Een heel mooi project waaraan ik als trainee mijn bijdrage kon leveren.

Voor mij zijn collega’s heel belangrijk, hierdoor ga ik met plezier naar mijn werk. Uiteraard vind ik het werk zelf ook leuk! Het is afwisselend, je kan veel verschillende projecten naar je toe trekken en je hebt je zo nu en dan ook locatiebezoeken waardoor je echt de provincie leert kennen op een andere manier. Daarnaast is de traineegroep onwijs leuk en spreken, zien en lunchen wij veel met elkaar. Dat maakt zeker dat het werk leuker wordt.

Direct naar