Linda

Linda aan het woord

Linda werkt als projectleider leefomgeving bij de provincie Utrecht

Afgestudeerd in Planologie kwam ik in 2018 de traineevacatures bij de provincie Utrecht tegen. Ze zochten een trainee op gezonde leefomgeving, precies het onderwerp waar ik mijn scriptie over had geschreven. Zonder enige twijfel schreef ik een motivatiebrief. Eén traineeship en twee jaar later had ik een vaste baan bij de provincie!

Wat doe je nu bij de provincie?

Inmiddels werk ik als projectleider bij het team milieu en houd ik mij nog steeds bezig met gezonde leefomgeving. Dit onderwerp is enorm actueel en zo veelzijdig dat ik mij met de meest uiteenlopende dingen bezighoud. Dit gaat van geurbeleid, tot gesprekken met gemeentes en het opzetten van projecten zoals een living lab.

De provincie is een belangrijke speler in regionale en landelijke netwerken. Dat maakt dat mijn werk zich niet beperkt tot het provinciehuis maar dat ik ook veel samenwerk met andere partners, zoals gemeenten, bedrijven en kennisinstellingen zoals het RIVM, universiteiten en hogescholen.

Wat voor organisatie is de provincie Utrecht?

De provincie is een grote organisatie die zich bezighoudt met veel uiteenlopende onderwerpen. Er zijn intern veel kansen om je te ontwikkelen en om nieuwe dingen op te pakken. We werken steeds integraler waardoor ik niet alleen met mijn eigen onderwerp bezig ben, maar ook samenwerk met collega’s van bijvoorbeeld energietransitie, landbouw of klimaatadaptatie.

Er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd om collega’s beter te leren kennen, december kenmerkt zich door een veelvoud aan pubquizzen en borrels, maar ook door het jaar heen neem ik regelmatig deel aan activiteiten of inhoudelijke lezingen.

Wat heb je meegenomen uit jouw traineeship?

Als je aan het traineeship begint doe je dit in een groep trainees die verspreid door de organisatie werken, voor mij was dit heel waardevol. Je leert de groep in een korte tijd heel goed kennen door de traineevrijdagen die in het teken staan van persoonlijke ontwikkeling en het leren over de provincie en de overheid. Ook nu nog weten we elkaar goed te vinden, erg handig om een netwerk binnen de organisatie te hebben. 

Als trainee zijn er veel deuren voor mij open gegaan binnen de organisatie. Dit is een unieke kans om de provincie vanuit alle hoeken te leren kennen. Hier heb ik nu nog steeds veel profijt van!

Meer over het traineeship

Lees alle interviews