Nicolette

Nicolette aan het woord

Nicolette, trainee bij de provincie Utrecht

Ik ben Nicolette, 27 jaar oud en ik heb een Nederlands-Poolse achtergrond. Maatschappelijke uitdagingen en openbaar bestuur interesseren mij enorm, waardoor ik goed op mijn plek ben bij de provincie Utrecht! In mijn vrije tijd hou ik van lezen, films kijken, muziek luisteren (vooral van Bruce Springsteen, Sufjan Stevens en Taylor Swift!), reizen, dansen en yoga-en.

Wat vind jij mooi of bijzonder aan de provincie Utrecht?

Door onze centrale ligging vormen wij in de provincie Utrecht hét hart van Nederland! Er is zoveel moois wat betreft natuur, cultuur en historie op dit een kleine stukje Nederland.

Waar ben je mee bezig bij de provincie?

Als beleidsmedewerker burgemeestersaangelegenheden adviseer ik de commissaris van de Koning over ontwikkelingen in het ambt van burgemeesters. Ik draag bij aan het onderhouden van contact met onze 26 gemeenten op het gebied van (her)benoemingsprocedures, klankbordgesprekken en algemene advisering. Mijn proactieve en resultaatgerichte werkhouding komt hierbij goed van pas!

Hoe is het om trainee te zijn bij de provincie Utrecht?

Binnen het traineeship krijg je de kans om jezelf zowel op professioneel als op persoonlijk vlak te ontwikkelen zodat je een goed functionerende ambtenaar wordt. Ik ben erg blij dat er binnen dit traineeprogramma aandacht is voor een breed scala aan trainingen.

Ook aan de groepsvorming wordt aandacht besteed. Aan het begin van het traineeship was er een tweedaags bootcamp met leuke opdrachten, oefeningen en gesprekken om elkaar beter te leren kennen.

Door het traineeship vergroot je niet alleen je kennis, maar werk je ook aan je persoonlijke vaardigheden. Zo heb ik door mijn werk nog meer kunnen leren over openbaar bestuur en hoe beleid tot stand komt!

Meer over het traineeship

Lees alle interviews