Rik

Rik aan het woord

Rik, trainee bij de provincie Utrecht

Ik ben Rik. 28 lentes jong, opgeleid als sociaal- en organisatiepsycholoog. Naast het werken bij de provincie Utrecht ben ik veel bezig met sport: voetbal, fietsen en hardlopen. Daarnaast kan ik mezelf wel een kleine Bourgondiër noemen: ik vind het superleuk om lekker te koken en te borrelen.

Waar ben je mee bezig bij de provincie?

Ik ben begonnen als trainee fietsstimulering waarin ik me met name op de gedragskant heb gestort: hoe kan je Utrechters nóg meer op de fiets krijgen? Vervolgens ben ik gedetacheerd bij de UtrechtAcademie waarin ik tracht om van de provincie Utrecht meer een lerende organisatie te maken.

Wat is jouw superpower op de werkvloer?

Ik denk dat ik op de werkvloer vrij scherp kan zijn. Daarnaast heb ik ook tijdens het werken m’n hardloopschoentjes aan: ik wil graag doorpakken!

Hoe is het om trainee te zijn bij de provincie Utrecht?

In het traineeship krijgen we elke vrijdag een andere training of workshop. Dit helpt mij als starter enorm op weg. We leren op deze vrijdagen zoveel verschillende dingen zowel op inhoudelijk, sociaal als persoonlijk vlak. Van scrum en design thinking tot het oefenen van lastige gesprekken met acteurs; alles komt langs!

Een andere grote waarde van het traineeship is het hebben van een traineegroep: een groep gelijkgestemden waarop je altijd kan terugvallen. Die sterke band met de andere trainees werd al gelegd tijdens het (pre-corona) bootcamp aan het begin van het traineeship. In dit tweedaagse bootcamp leerden we elkaar meteen supergoed kennen. Na een lange dag, vol met activiteiten, samen hangen bij het kampvuur blijft nog steeds één van de fijnste momenten in het traineeship!

Meer over het traineeship

Lees alle interviews