Sytse

Sytse aan het woord

Waarom een stage bij de provincie Utrecht?

Ik volg momenteel de master Milieueconomie aan de Wageningen Universiteit en het combineren van mijn studie met een stage bij de provincie Utrecht leek mij erg uitdagend. De provincie is de schakel tussen het Rijk en de gemeentes en dat maakt het voor mij ook nog eens een interessante organisatie. Het is voor mij een unieke ervaring om deze dynamiek van dichtbij mee te kunnen maken.

stagiair portretfoto

Wat zijn je werkzaamheden?

Ik ben werkzaam binnen het team Economie. Tijdens mijn stage voer ik een onderzoek uit naar circulaire economie. Voor mijn onderzoek inventariseer ik wat de staat van de circulaire economie is onder Utrechtse gemeenten en ondernemers. Hiervoor ga ik met veel verschillende gemeentes en ondernemersverenigingen in gesprek. De vraag die ik beantwoord wil hebben is hoe de gemeentes en ondernemers ondersteund willen worden door de provincie, wat zij nodig hebben van de provincie om actiever te werken aan een circulaire economie. Ik heb de ruimte gekregen om mijn eigen onderzoeksonderwerp te kiezen en daar ben ik er tevreden mee. Daarnaast word ik door collega’s veel meegenomen met andere werkzaamheden binnen het team. 

Wat vind je van je stage?

Het in gesprek gaan met verschillende partijen maakt deze stage zo uniek. Maar ook de vrijheid die je krijgt en de verantwoordelijkheden. Mijn afstudeeronderwerp maakt mijn stage natuurlijk nog interessanter. Circulaire economie is een onderwerp dat ik erg interessant vind en ik leer er veel van door hierover in gesprek te gaan met verschillende partijen.

Wil jij ook stage lopen bij de provincie Utrecht? 

Bekijk onze stagevacatures

Lees alle interviews