Traineeship

Ben jij jong talent in het bezit van een hbo-of wo-diploma en heb je maximaal twee jaar werkervaring? Wie weet ben jij één van de nieuwe trainees van de provincie Utrecht.

Het traineeship duurt twee jaar en start 1 september 2021. Als trainee bij de provincie Utrecht volg je een uniek programma gericht op jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling, terwijl je werkt op een plek in de organisatie die bij jou past.

Wat houdt het traineeship in?

Je krijgt een uitdagende functie, waarin je bijdraagt aan aan de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van de provincie Utrecht. Dit wordt gecombineerd met een traineeprogramma dat gericht is op jouw functionele en persoonlijke ontwikkeling. Het programma bestaat uit diverse trainingen, excursies en opdrachten.

 • Vier dagen in de week krijg je een afgerond pakket van eigen taken op startersniveau. Op deze manier doe je werkervaring en kennis op en krijg je de kans om te groeien naar een reguliere functie;
 • Eén dag in de week besteed je aan persoonlijke en functionele ontwikkeling;
 • Om jezelf nog breder te ontwikkelen, vervul je in het tweede jaar gedurende zes maanden een andere opdracht;
 • Je krijgt de kans om je in twee jaar tijd te ontwikkelen als professional en als persoon. Je wordt je bewust waar jouw talenten liggen en hoe jij je carrière na het traineeprogramma een vervolg kunt geven;
 • Na afloop van het traineeprogramma en een goede beoordeling, stroom je in bij de provincie op basis van een vast fulltime dienstverband;
 • Dit alles wordt aangevuld met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden inclusief een passend salaris.

De traineeplekken

Je start met jouw eigen opdracht op één van de traineeplekken bij de provincie. Samen met andere enthousiaste trainees ontwikkel jij jezelf en de provincie op actuele en uitdagende thema’s zoals bijvoorbeeld wonen, mobiliteit, klimaatadaptatie, energietransitie en informatieveiligheid en privacy. Bekijk de verschillende opdrachten onderaan deze pagina of op de site van Publiek Netwerk.

Wil je meer weten over het traineeship?

Wil je meer weten over het traineeship bij de provincie? Bekijk de veelgestelde vragenWil je de ervaringen van de huidige trainees horen? Meld je dan aan voor de online bijeenkomst op 22 april, van 17.30 – 18.30 uur door te mailen naar trainees2020@provincie-utrecht.nl. Heb je vragen over het traineeship? Mail naar trainees@publieknetwerk.nl.

Hoe kan ik solliciteren?

Je kunt van 16 april t/m 4 mei solliciteren naar het traineeship door jouw cv en motivatie naar Publiek Netwerk te sturen. Vermeld bij jouw sollicitatie op welke traineeopdracht jij reageert.

We selecteren op talent en nodigen dan ook iedereen die aan de eisen voldoet uit om te reageren. Wij investeren graag in jouw talent. Werk aan jouw toekomst bij de provincie Utrecht!

Solliciteer

Interviews met trainees

Snel naar

 • Chantal

  Chantal vertelt over haar traineeship verkeersveiligheid. Hoe is het om als trainee bij de provincie Utrecht te werken aan dit belangrijke maatschappelijke onderwerp?
  Chantal, trainee verkeersveiligheid bij de provincie Utrecht
 • Arjen

  Arjen werkt als trainee aan het erfgoedbeleid van de provincie Utrecht. Lees meer over zijn ervaringen als trainee!
  Arjen, trainee erfgoedbeleid