EmailTwitterFacebookLinkedIn

Financieel adviseur met aandachtsgebied LIAS

                                                                                      32-40 uur per week | jaarcontract met uitzicht op vast | schaal 10

Samen werken aan een doel, krijg jij daar energie van?

Wat ga je doen?

Als financieel adviseur LIAS ben jij dé specialist op het gebied van LIAS en help je de doorontwikkeling van deze applicatie mee vormgeven. Je draagt zorg voor de actualiteit en betrouwbaarheid van de planning & control producten in LIAS. Je beheert de applicatie en voert de regie over het financiële proces in de applicatie. Het gaat met name om het bouwen en inrichten van rapportages en onderhouden van de koppeling van het financiële systeem SAP. Daarnaast begeleid en ondersteun je als functioneel beheerder van LIAS actief de gebruikers van LIAS.

Kortom, een zelfstandige rol waarin je de ruimte krijgt om zelf je werkdag in te vullen. Daar tegenover staat dat je ook verantwoordelijkheid neemt, initiatief toont in het zoeken van verbinding en transparant bent over je aanpak en de resultaten. Je bent in staat om soms taaie financiële materie op een eenvoudige wijze bij andere financiële specialisten en programma coördinatoren over te brengen en hen mee te nemen in de processen.

Hoewel als financieel adviseur je primaire focus ligt op het goed functioneren van LIAS, ben je naast genoemde werkzaamheden verantwoordelijk voor de IV3 rapportage en beheer je de bankaccounts van de provincie Utrecht.

Wie zoeken wij?

Je houdt van klantgericht werken en hebt een hoge mate van nauwkeurigheid. Ook je mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid is uitstekend. Je bent digitaal vaardig en hebt affiniteit met financiële systemen.
We zijn op zoek naar een enthousiaste en deskundige collega die graag zijn/haar kennis van LIAS met collega’s deelt. Wil jij financiële processen goed laten verlopen en heb je een afgeronde financiële opleiding op hbo-niveau? Dan maken we graag kennis met jou.

Verder breng je mee:

 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring. Een pré is als je deze hebt opgedaan bij een overheidsinstelling, zoals de Rijksoverheid, Provincie of gemeente;
 • Ervaring en affiniteit met financiële processen en financieel-administratieve procedures;
 • Kennis van en ervaring met financiële regelgeving voor decentrale overheden zoals de BBV, het Besluit accountantscontrole decentrale overheden;
 • Aantoonbare werkervaring met Lias en kennis van het financieel systeem SAP;
 • Ervaring met MS-Excel.

Wat bieden wij? 

Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we namelijk verder.

We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om flexibel en naar eigen vermogen te werken.

De organisatie is in ontwikkeling. We maken een professionaliseringsslag en gaan steeds meer opgavegericht werken. Als jij het leuk vindt om het voortouw te nemen en verder mee wilt bouwen aan onze organisatie, garanderen wij jou een boeiende tijd.

Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou:

 • een tijdelijke arbeidsovereenkomst van een jaar voor 36 of 40 uur per week met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
 • een salaris van maximaal 4.386,29 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur (schaalniveau 10);
 • een Individuele Keuze Budget van 22,37% bovenop je maandelijkse salaris, waarvan je zelf kunt kiezen wanneer het wordt uitgekeerd;
 • 18 vakantiedagen én een ruime ATV-regeling met max. 25,5 extra vrije dagen op basis van een fulltime dienstverband;
 • een goede pensioensopbouw;
 • een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per vijf jaar;
 • de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen via het cursusaanbod van de UtrechtAcademie.                                                                                                                           

Contactinformatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Harry van der Moolen, Teamleider, telefoon 06 342 79 534.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Else Groenendijk, adviseur werving & selectie, telefoon 06 185 87 956 of e-mail matchpoint@provincie-utrecht.nl.

Interne kandidaten hebben voorrang op externe kandidaten.

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan uiterlijk 31 januari 2022.

We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om naar deze functie te solliciteren.                                                    

Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.

Wie zijn wij?

Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.

Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.

Het domein Bedrijfsvoering (BDV) verzorgt alle uitvoerende bedrijfsvoeringstaken van de organisatie, zodat onze collega’s zich kunnen concentreren op de realisatie van de primaire doelstellingen. Wij richten ons op een integrale bedrijfsvoering, die past in de huidige tijd. Wij blijven onze producten en diensten ontwikkelen en verbeteren. Zo leveren wij een optimale ondersteuning en een dienstverlening met toegevoegde waarde voor de (interne) klanten te kunnen leveren.

Acties