EmailTwitterFacebookLinkedIn

Inkoopadviseur

                                                                                  36-40 uur per week | Jaarcontract met optie tot verlenging | Schaal 11

Ben jij in staat om het inkoopproces in goede banen te leiden door je uitgebreide kennis en uitstekende communicatie skills? Provincie Utrecht is op zoek naar versterking voor het cluster Inkoop!

Wat ga je doen?

Als Inkoopadviseur ben je het vaste aanspreekpunt voor alle inkoopvraagstukken van medewerkers en het management binnen het domein Mobiliteit. Dit domein houdt zich bezig met diverse opgaven o.a. gericht op een duurzaam mobiliteitsnetwerk. Je ondersteunt bij complexe Europese en nationaal openbare inkoop- en aanbestedingstrajecten en voert deze trajecten uit, waarbij je put uit een breed scala van methodieken. Niet alleen breng je de klantvraag overzichtelijk in kaart; je analyseert deze en weet conclusies te trekken binnen de gestelde kaders. Zo werk je aan goede oplossingen, die je aan de klant voor kunt leggen.

Enkele verantwoordelijkheden zijn:

 • Het adviseren over uiteenlopende inkoop- en contractvraagstukken;
 • Het uitvoeren van zowel kader- als procesbewaking;
 • Het fungeren als businesspartner voor verschillende afdelingen binnen de organisatie waarbij je bijdraagt aan het realiseren van hun maatschappelijke opgaven;
 • Het ondersteunen van de doorontwikkeling van inkoopprojecten. Je fungeert hier als projectleider.

 

Wie zoeken wij?

Onze ideale Inkoopadviseur durft initiatief te nemen en weet hierbij klantgericht en integer te werk te gaan. Je bezit brede kennis van relevante aandachtsgebieden op het gebied van mobiliteit en infra en weet hoe advisering binnen een politieke organisatie werkt. Ook weet je veel van juridische aankooptransacties. In een team werken is voor jou geen probleem; je weet met je overtuigingskracht teamgenoten, projectleden en het management te overtuigen van jouw ideeën en adviezen.

Daarnaast:

 • beschik je over minimaal een afgeronde hbo bacheloropleiding;
 • heb je minimaal 3 jaar ervaring binnen een inkoopfunctie bij de overheid;
 • heb je aantoonbare kennis van aanbestedingsregelgeving en Europese- en nationale aanbestedingsprocedures;
 • kennis van aanbestedingen binnen de GWW en/of speciale sectoren (Openbaar vervoer (OV) en/of railinfra) is een pré;
 • heb je ervaring met contractmanagement dan is dat een pré;
 • kennis van NEVI 1 en 2 of vergelijkbare opleiding is een pré;
 • beschik je over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden.

 

Wat bieden wij? 

Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we namelijk verder.

We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om flexibel en naar eigen vermogen te werken.

De organisatie is in ontwikkeling. We maken een professionaliseringsslag en gaan steeds meer opgavegericht werken. Als jij het leuk vindt om het voortouw te nemen en verder mee wilt bouwen aan onze organisatie, garanderen wij jou een boeiende tijd.

 

Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou:

 • een tijdelijke arbeidsovereenkomst van een jaar voor 36-40 uur per week met optie tot verlenging;
 • een salaris van maximaal € 5.008,99 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur p.w. (schaalniveau 11);
 • een Individuele Keuze Budget van 22,37% bovenop je maandelijkse salaris, waarvan je zelf kunt kiezen wanneer het wordt uitgekeerd;
 • 18 vakantiedagen én een ruime ATV-regeling met max. 25,5 extra vrije dagen op basis van een fulltime dienstverband;
 • een goede pensioenopbouw;
 • een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per vijf jaar;
 • de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen via het cursusaanbod bij de UtrechtAcademie.                                                                                                                            

 

Contactinformatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Patrick van IJzendoorn, Teamleider IJS, via 06 341 36 585.

 Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Else Groenendijk, Adviseur Werving & Selectie,  via app of telefoon 06 185 87 956.

Interne kandidaten hebben voorrang op externe kandidaten.

 

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan uiterlijk 7 februari 2022.

We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om naar deze functie te solliciteren.                                                    

Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.

 

Wie zijn wij?

Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.

Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.

 

Het domein Bedrijfsvoering (BDV) verzorgt alle uitvoerende bedrijfsvoeringstaken van de organisatie, zodat onze collega’s zich kunnen concentreren op de realisatie van de primaire doelstellingen. Wij richten ons op een integrale bedrijfsvoering, die past in de huidige tijd. Wij blijven onze producten en diensten ontwikkelen en verbeteren. Zo leveren wij een optimale ondersteuning en een dienstverlening met toegevoegde waarde voor de (interne) klanten te kunnen leveren.

Acties