EmailTwitterFacebookLinkedIn

Beleidsmedewerker grondwaterkwaliteit

                                                                                                   32-40 uur | Schaal 11 | Bepaalde tijd met intentie tot vast

Werk jij in een beweeglijk maatschappelijk veld aan de beschikbaarheid van voldoende en schoon  water voor mens en natuur?

Wat ga je doen?

Het wordt steeds drukker in de ondergrond. Niet in het minst omdat daar kansen liggen voor meer duurzame vormen van energie, zoals aardwarmte, en we deze kansen willen benutten. Tegelijk mogen andere zaken daarbij niet worden vergeten, zoals voldoende zoet grondwater en veilig drinkwater. Als beleidsmedewerker met als aandachtsgebied de kwaliteit van het grondwater zijn dat precies de vraagstukken waar je mee te maken krijgt en om het nog uitdagender te maken: dit doe je binnen de laatste fase van de transitie naar de nieuwe Omgevingswet en de implementatie van het provinciale grondwaterkwaliteitsbeleid. Vanuit jouw expertise werk je aan allerlei projecten en processen in het kader van duurzaam gebruik van de ondergrond. Denk aan het actualiseren en evalueren van beleid – met name voor grondwaterbescherming – en het uitvoeren van maatregelen uit ons Bodem en Water programma. In samenwerking met de 26 gemeenten en de 4 waterschappen in ons gebied geef je vorm aan het waarborgen van de grondwaterkwaliteit. Met als eindresultaat gezond drinkwater voor onze inwoners en voldoende water voor de natuur om te groeien.

         

Wie zoeken wij?

Jij koppelt kennis van de bodem en kennis van gebiedsprocessen en de daarbij horende uitvoeringspraktijk (zoals vergunningverlening) aan vaardigheid om – ingewikkelde – vraagstukken snel te doorzien en inzichten om te zetten in doelgerichte acties. Met je op samenwerking gerichte instelling en je vermogen om je in te leven in anderen ben je effectief in situaties waar meerdere belangen spelen. Dat je in een beweeglijk veld terechtkomt vind je vooral leuk: dan kun je laten zien dat je flexibel bent en snel kunt schakelen.

 

In elk geval heb je:

  • een afgeronde, relevante opleiding op minimaal hbo-niveau, bijvoorbeeld aardwetenschappen of fysische geografie en (chemische) kennis van bodem, grondwater en ondergrond;
  • goed begrip van Europese, landelijke (waaronder de Wet Bodembescherming en de Omgevingswet) en provinciale regelgeving;
  • minimaal 5 jaar werkervaring als beleidsmedewerker in het werkveld grondwater, drinkwater, Kaderrichtlijn Water en/of grondwatersanering.

 

Wat bieden wij?

Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we namelijk verder. 

We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om flexibel en naar eigen vermogen te werken. 

Bij de provincie Utrecht werken we hybride. Hoe dit eruit ziet geven we samen vorm. 

De organisatie is in ontwikkeling. We maken een professionaliseringsslag en gaan steeds meer opgavegericht werken. Als jij het leuk vindt om het voortouw te nemen en verder mee wilt bouwen aan onze organisatie, garanderen wij jou een boeiende tijd. 

De kans om te werken aan een duurzame toekomst, op een veilige en verantwoorde manier, voor nu en voor de komende generaties. Plus volop ruimte voor jouw expertise, in intensieve samenwerking met de 40 collega’s van het team Water en Bodem. Je draagt concreet bij aan een gezonde leefomgeving, met alle uitdagingen die erbij komen kijken, zoals de energietransitie, woningbouwopgaven en de klimaatadaptatie.

Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou: 

  • een tijdelijke arbeidsovereenkomst van een jaar voor 32 tot 40uur per week met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd; 
  • een salaris van maximaal € 5.119,70 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur p.w. (schaalniveau 11); 
  • een Individuele Keuze Budget van 22,37% bovenop je maandelijkse salaris, waarvan je zelf kunt kiezen wanneer het wordt uitgekeerd; Vanaf schaal 14 bedraagt het IKB 21,82% van het salaris.   
  • 18 vakantiedagen én een ruime ATV-regeling met max. 25,5 extra vrije dagen op basis van een fulltime dienstverband; 
  • een goede pensioenopbouw; 
  • een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per vijf jaar; NB POB geldt alleen voor contracten van langer dan zes maanden
  • de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen via het cursusaanbod bij de UtrechtAcademie.

 

Contactinformatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Mieke de Jong, senior beleidsmedewerker bodem en grondwater. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 06 – 36 56 94 55. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Silvana van Putten, adviseur Werving & Selectie. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 06 – 30 50 94 94 of via de mail: matchpoint@provincie-utrecht.nl.

Wil je informeel kennismaken of vragen stellen omtrent deze vacature en de Provincie Utrecht. Meld je aan voor onze MEET & GREET en ontmoet vast eventuele nieuwe collega's.

Deze Meet & Greet zal online plaats vinden via teams op 6 april 2022 vanaf 15.00 tot 16.30 uur aanmelden kan via matchpoint@provincie-utrecht.nl

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan uiterlijk 15 april 2022.

We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om naar deze functie te solliciteren.                                                     

Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.

Wie zijn wij?

Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.

Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.

Vanuit het domein Landelijke Leefomgeving (LLO) dragen we bij aan een aantrekkelijk, vitaal landelijk gebied en een schoon en robuust bodem- en grondwatersysteem. Onze kerntaken zijn natuur (inclusief groene vergunningverlening), landbouw, water en bodem(-sanering). Samen met onze partners binnen én buiten de organisatie werken we aan een sterke verbinding tussen de natuur, de mensen en maatschappij, een duurzame landbouw en een robuust Natuurnetwerk. Zo zorgen we zorgen met onze teams samen met waterschappen en drinkwaterbedrijven voor waterveiligheid, aanpak droogtebestrijding en drinkwatervoorziening. We versterken de leefbaarheid van het landelijk gebied door uit te gaan van de kracht van een gebied, en lokale initiatieven te ondersteunen. En geven uitvoering aan programma’s zoals Klimaatadaptatie, Bodemdaling en Agenda Vitaal Platteland.

Domeinen

Acties