Wat ga je doen?
Binnen het team NEL neem je deel aan het cluster Gebiedenbeleid en Monitoring. Als Junior Beleidsmedewerker Ecologie draag jij vanuit jouw expertise als ecoloog bij aan het natuurbeleid van de provincie. We willen onze waardevolle natuur duurzaam behouden, maar het werken aan andere opgaven en onderwerpen ook mogelijk maken. Dit betekent dat je in jouw werk steeds een afweging maakt tussen deze verschillende belangen. Jouw werkveld ligt op ontsnippering, mobiliteitsplannen, ecologisch bermbeheer en Natura 2000 beheerplannen.
Een greep uit jouw concrete werkzaamheden:
Wie zoeken wij?
Voor deze functie zoeken we een leergierige (junior) ecoloog met een gedegen ecologische basiskennis flora en fauna en talent voor advisering en samenwerking.
Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we namelijk verder.
We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om flexibel en naar eigen vermogen te werken.
De organisatie is in ontwikkeling. We maken een professionaliseringsslag en gaan steeds meer opgavegericht werken. Als jij het leuk vindt om het voortouw te nemen en verder mee wilt bouwen aan onze organisatie, garanderen wij jou een boeiende tijd.
Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou:
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wilma Timmers, senior beleidsmedewerker Natuur en Landbouw, telefoon 06 51 75 57 96, of Martijn van Wijk, teamleider Natuur en landbouw, telefoon 06 11 86 85 24.
Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Silvana van Putten, adviseur Werving & Selectie, telefoon 06 30 50 94 94 of mail matchpoint@provincie-utrecht.nl
Ben je geïnteresseerd? Dan zien we jouw reactie graag tegemoet.
We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om naar deze functie te solliciteren.
Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.
Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.
Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.
Vanuit het domein Landelijke Leefomgeving (LLO) dragen we bij aan een aantrekkelijk, vitaal landelijk gebied en een schoon en robuust bodem- en grondwatersysteem. Onze kerntaken zijn natuur (inclusief groene vergunningverlening), landbouw, water en bodem(-sanering). Samen met onze partners binnen én buiten de organisatie werken we aan een sterke verbinding tussen de natuur, de mensen en maatschappij, een duurzame landbouw en een robuust Natuurnetwerk. Zo zorgen we zorgen met onze teams samen met waterschappen en drinkwaterbedrijven voor waterveiligheid, aanpak droogtebestrijding en drinkwatervoorziening. We versterken de leefbaarheid van het landelijk gebied door uit te gaan van de kracht van een gebied, en lokale initiatieven te ondersteunen. En geven uitvoering aan programma’s zoals Klimaatadaptatie, Bodemdaling en Agenda Vitaal Platteland.