EmailX( voorheen Twitter)FacebookLinkedIn

Vergunningverlener Wet natuurbescherming

Schaal 10 | 36 - 40 uur | Bepaalde tijd met optie tot verlenging

Wat ga je doen?

Als vergunningverlener Wet Natuurbescherming behandel jij vergunning- en ontheffingsaanvragen in het kader van de Wet Natuurbescherming (WnB). Je werkt in eerste instantie aan de aanvragen gericht op soortenbescherming, maar daar kunnen ook andere vakgebieden bijkomen (bijvoorbeeld gebiedsbescherming of landschap). Als vergunningverlener ben je verantwoordelijk voor de beoordeling en afhandeling van aanvragen en jij bent het aanspreekpunt voor particulieren, bedrijven, gemeenten en andere organisaties.

Je taken zijn:

  • Het beoordelen en toetsen van aanvragen, en meldingen Wet natuurbescherming
  • Het voeren van overleg zowel binnen als buiten de organisatie. Bijvoorbeeld met aanvragers, adviesbureaus, gemeenten en Regionale uitvoeringsdiensten. 
  • Het opstellen en afhandelen van brieven en besluiten in digitale systemen.
  • Het adviseren van aanvragers en andere belanghebbenden.
  • Het leveren inhoudelijke bijdrage aan de afhandeling van bezwaar- en beroepszaken.
  • Het meedenken met oplossingen om initiatieven, binnen de wettelijke kaders, mogelijk te maken.

         

Wie zoeken wij?

  • Je hebt een relevante opleiding op HBO/WO-niveau op het kennisdomein van de groene regelgeving/ecologie.
  • Je hebt minimaal 1 jaar ervaring als vergunningverlener op het gebied van de Wnb/soortenbescherming.
  • Soortenkennis op het gebied van de das een pré.


Persoonlijke eigenschappen

  • Je kunt goed zelfstandig en in teamverband werken
  • Je kunt je zowel mondeling als schriftelijk goed uitdrukken
  • Je bent analytisch
  • Je weet creativiteit, resultaatgerichtheid en pragmatisme te combineren bij het oplossen van problemen
  • Je kan omgaan met een hoge werkvoorraad/werkdruk

 

Wat bieden wij?

Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we namelijk verder. 

We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om flexibel en naar eigen vermogen te werken. 

Bij de provincie Utrecht werken we hybride. Hoe dit eruit ziet geven we samen vorm. 

De organisatie is in ontwikkeling. We maken een professionaliseringsslag en gaan steeds meer opgavegericht werken. Als jij het leuk vindt om het voortouw te nemen en verder mee wilt bouwen aan onze organisatie, garanderen wij jou een boeiende tijd. 

Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou: 

  •  een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 12 maanden voor 36 tot 40 uur per week met optie tot verlenging;
  • een salaris van maximaal € 4.386,29 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur p.w. (schaalniveau 10); 
  • een Individuele Keuze Budget van 22,37% bovenop je maandelijkse salaris, waarvan je zelf kunt kiezen wanneer het wordt uitgekeerd; 
  • 18 vakantiedagen én een ruime ATV-regeling met max. 25,5 extra vrije dagen op basis van een fulltime dienstverband; 
  • een goede pensioenopbouw; 
  • een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per vijf jaar; 
  • de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen via het cursusaanbod bij de UtrechtAcademie.

 

Contactinformatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Sacha Heijblom, Teamleider vergunningverlening natuur en landschap, telefoon 06 - 52769506

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Silvana van Putten, adviseur werving & selectie, telefoon 06 - 30 50 94 94 of mail matchpoint@provincie-utrecht.nl.

 

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan uiterlijk 21 juli 2022.

We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om naar deze functie te solliciteren.                                                     

Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.

Wie zijn wij?

Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.

Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.

Vanuit het domein Landelijke Leefomgeving (LLO) dragen we bij aan een aantrekkelijk, vitaal landelijk gebied en een schoon en robuust bodem- en grondwatersysteem. Onze kerntaken zijn natuur (inclusief groene vergunningverlening), landbouw, water en bodem(-sanering). Samen met onze partners binnen én buiten de organisatie werken we aan een sterke verbinding tussen de natuur, de mensen en maatschappij, een duurzame landbouw en een robuust Natuurnetwerk. Zo zorgen we zorgen met onze teams samen met waterschappen en drinkwaterbedrijven voor waterveiligheid, aanpak droogtebestrijding en drinkwatervoorziening. We versterken de leefbaarheid van het landelijk gebied door uit te gaan van de kracht van een gebied, en lokale initiatieven te ondersteunen. En geven uitvoering aan programma’s zoals Klimaatadaptatie, Bodemdaling en Agenda Vitaal Platteland.

Domeinen

Acties