EmailTwitterFacebookLinkedIn

Adviseur Duurzame Infrastructuur

32 tot 40 uur per week | schaal 11 | jaarcontract met intentie tot een vast dienstverband

Heb jij een focus op verduurzaming? Denk jij in kansen en mogelijkheden en krijg je energie in het meenemen van je collega's naar een klimaatneutrale en circulaire provincie? Dan komen wij graag met je in contact!

Wat ga je doen?

In deze functie sta jij voor de uitdaging om de verduurzaming van de infrastructuur te versnellen met een duidelijke koers. Jouw taak is om een roadmap op te stellen voor de verduurzaming van onze infrastructuur voor de korte, middellange en lange termijn en hier sturing aan te geven.

Met jouw enthousiasme neem je o.a. projectleiders, assetbeheerders en weginspecteurs mee in de transitie naar een klimaatneutrale en circulaire provincie. Samen verken je waar de kansen liggen, en welke haalbaar en betaalbaar zijn. Aan de hand van deze roadmap onderzoek je samen met collega’s op welke manier de verduurzaming bij onze infrastructurele projecten kan worden doorgevoerd. Je leidt sessies met collega’s voor concrete toepassingsmogelijkheden. Waar nodig werk je concrete voorstellen uit. Je werkt met de tools van de Green Deal Duurzaam GWW om circulariteit en duurzaamheid goed te onderbouwen. Je verkent waar we innovaties kunnen stimuleren en hoe we deze bij succes kunnen opschalen.

Je helpt de provincie om processen te beschrijven en het gedachtengoed van duurzaam en circulair werken daarin te verankeren. Ook ben je regisseur van het meten en monitoren van de resultaten en zorgt voor het dashboard naar management en bestuur.

Je werkt nauw samen met collega’s van onder andere Inkoop, Energietransitie, Circulaire Economie  en Klimaatadaptatie om onze werkwijze van de verduurzaming van infrastructuur goed te laten aansluiten op de concernopgaven van de provincie        

Wie zoeken wij?

In deze functie fungeer je als adviseur en projectleider om de koers voor verduurzaming uit te zetten en beweging te krijgen in de transitie naar klimaatneutraal en circulair werken. Wij zoeken iemand met de talenten om deze beweging in gang te krijgen. Daarnaast groei je ook in de rol als expert op het gebied van verduurzaming van de infrastructuur. Jij bent nieuwsgierig om je in de steeds meer in de inhoudelijke materie te verdiepen en hierin ook cursussen te volgen.

Wij zoeken een collega met een intrinsieke drive om te verduurzamen en circulair te werken. Jouw enthousiasme helpt om samen met collega´s de lat voor verduurzaming stap voor stap steeds hoger te leggen. Je bent resultaatgericht en vindingrijk. Je werkt projectmatig, bent proactief en je bent in staat om je collega’s mee te krijgen in jouw gewenste doelen.

Je hebt ervaring met werken in de (weg)infrastructuur en leefomgeving, bijvoorbeeld als adviseur, projectleider of beheerder. Je bent in staat om met alle inhoudelijke collega’s te sparren over de kansen van verduurzaming in de verschillende project- en beheerfasen. Je hebt bij voorkeur basiskennis van materialen, aanbestedingen en de tools van Duurzaam GWW.

Jij brengt in ieder geval mee:

  • een afgeronde relevante bachelor of master-opleiding, bijvoorbeeld in de richting civiele techniek of bouwkunde;
  • minimaal 3 jaar werkervaring in het werkgebied van verduurzaming en/of infrastructuur;
  • kennis van de ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en circulariteit;
  • ervaring in de GWW-sector, bijvoorbeeld als adviseur, projectleider of beheerder;
  • ervaring in het werken met veranderopgaven.

 

Wat bieden wij?

Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we namelijk verder. 

We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om flexibel en naar eigen vermogen te werken. 

Bij de provincie Utrecht werken we hybride. Hoe dit eruit ziet geven we samen vorm. Met oog op de geldende coronamaatregelen werken we afwisselend thuis of op één van onze locaties. 
Als de regels het toelaten en als de noodzaak hoog is, ontmoeten we elkaar op kantoor. Als het voor jouw functie niet noodzakelijk is om fysiek aanwezig te zijn, is dat ook niet verplicht.

De organisatie is in ontwikkeling. We maken een professionaliseringsslag en gaan steeds meer opgavegericht werken. Als jij het leuk vindt om het voortouw te nemen en verder mee wilt bouwen aan onze organisatie, garanderen wij jou een boeiende tijd. 

Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou: 

Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou:

·         een tijdelijke arbeidsovereenkomst van een jaar voor 32 tot 40 uur per week met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
·         een salaris van maximaal € 5.119,70 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur per week (schaalniveau 11);
·         een Individuele Keuze Budget van 22,37% bovenop je maandelijkse salaris, waarvan je zelf kunt kiezen wanneer het wordt uitgekeerd;
·         18 vakantiedagen én een ruime ATV-regeling met max. 25,5 extra vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband;
·         een goede pensioenopbouw;
·         de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen via een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per vijf jaar;
·         de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen via het interne aanbod bij de UtrechtAcademie.

                                                                                                                                  

Contactinformatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Rienk Nicolai, teamleider, bel 06 36 07 75 88.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Marian Schinkel, adviseur werving & selectie, bel/app 06 40 46 73 93.

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan uiterlijk 22 juni 2022.

We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om naar deze functie te solliciteren.                                                     

Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.

Wie zijn wij?

Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.

Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.

Het domein Mobiliteit (MOB) werkt aan een mobiliteitsnetwerk dat mensen en goederen snel op hun bestemming brengt, en met smart mobility bijdraagt aan duurzame welvaart, veiligheid en welzijn. Een goede bereikbaarheid per fiets, openbaar vervoer en auto in een gezonde omgeving maakt Utrecht tot een aantrekkelijkere vestigingsplaats, versterkt de economie en bevordert een duurzame leefomgeving.

De provincie vervult op deze opgave zowel een uitvoerende, regulerende, stimulerende als coördinerende rol. Wij zijn zowel wegbeheerder als regionaal regisseur, en passen onze bijdrage aan op de situatie. Wij richten ons op het verbinden en versterken van netwerken en spelen in op vraag en aanbod.

In het team Duurzame Mobiliteit werken we aan de opgave om de mobiliteit en de infrastructuur te verduurzamen. We zetten ons in voor de doelstellingen uit het Klimaatakkoord om de uitstoot van de mobiliteit te verminderen en om het beheer, onderhoud en de aanleg van infrastructuur steeds meer klimaatneutraal en circulair uit te voeren en zo de CO2 uitstoot terug te dringen. De provincie Utrecht werkt volgens de principes van de Green Deal Duurzaam GWW. Deze principes hanteren we ook in onze aanbestedingen voor infrastructurele projecten.

Acties