Zie jij het belang van erfgoed bij ruimtelijke ontwikkelingen in de provincie Utrecht?
Je werkpakket omvat een brede combinatie van taken op het gebied van ruimtelijk erfgoed,
- Je toetst bestemmingsplanwijzigingen aan cultuurhistorisch en archeologisch beleid van de Provincie Utrecht;
- Je adviseert team Gemeentelijke Ruimtelijke Ontwikkelingen in vooroverlegfase van ruimtelijke plannen hoe om te gaan met cultuurhistorische waarden bij ruimtelijke ontwikkelingen;
- Je fungeert als aanspreekpunt voor aanpalende beleidsvelden zoals onder andere voor mobiliteit en natuur;
- Je werkt samen met de senior beleidsmedewerker ruimtelijk erfgoed in advisering over ruimtelijke plannen in het Werelderfgoed-gebied Hollandse Waterlinies;
- Je adviseert bij omgevingsvergunningaanvragen voor rijksmonumenten in het buitengebied en stelt daarvoor adviezen op aan gemeenten;
- Je neemt deel aan (interne) werkgroepen en overleggen wanneer een bijdrage vanuit cultuurhistorie is gewenst.
- Je hebt een opleiding, minimaal HBO-niveau, en/of achtergrond in landschap / planologie / historische geografie of vergelijkbaar,
- Je hebt aantoonbaar affiniteit met erfgoed,
- Je hebt kennis van en/of ervaring met ruimtelijke procedures.
- Je hebt ervaring met beleidsprocessen en beschikt over goede adviesvaardigheden.
- Je kunt zowel mondeling als schriftelijk de provinciale standpunten vanuit erfgoed helder verwoorden. Je hebt een brede blik, communiceert pro-actief, bent gericht op samenwerking en zoekt naar creatieve oplossingen.
- Je kunt je snel inwerken in nieuwe onderwerpen.
We hechten er aan dat je in het team een open houding etaleert, bereid bent om samen te prioriteren en de klus te klaren.
Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we namelijk verder.
We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om flexibel en naar eigen vermogen te werken.
Bij de provincie Utrecht werken we hybride. Hoe dit eruit ziet geven we samen vorm. Met oog op de geldende coronamaatregelen werken we afwisselend thuis of op één van onze locaties.
Als de regels het toelaten en als de noodzaak hoog is, ontmoeten we elkaar op kantoor. Als het voor jouw functie niet noodzakelijk is om fysiek aanwezig te zijn, is dat ook niet verplicht.
De organisatie is in ontwikkeling. We maken een professionaliseringsslag en gaan steeds meer opgavegericht werken. Als jij het leuk vindt om het voortouw te nemen en verder mee wilt bouwen aan onze organisatie, garanderen wij jou een boeiende tijd.
Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou:
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Frank Bles (teamleider CER), telefoon 06 21124577 of Wietske Dubelaar (senior erfgoed ), telefoon 06 40271905.
Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Sana Nour Eddin, adviseur werving & selectie en mobiliteit, telefoon 06 25778981 of mail matchpoint@provincie-utrecht.nl.
Interne kandidaten hebben voorrang op externe kandidaten.
Ben je geïnteresseerd? Interne kandidaten kunnen t/m 29 augustus 2022 hun belangstelling via InSite bekend maken. Externe kandidaten kunnen hun interesse t/m 5 september 2022 via de sollicitatiebutton tonen!
We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om naar deze functie te solliciteren.
Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.
Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.
Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.
Vanuit het domein Stedelijke Leefomgeving (SLO) dragen we bij aan een aantrekkelijk en vitaal stedelijk gebied. Daar hoort ook het uitloopgebied bij. Samen met onze partners binnen én buiten de organisatie werken we aan een fijne en gezonde leefomgeving, met levendige steden en dorpen en een sterke economie, waarin we sneller naar duurzame energie willen voor iedereen. We verbinden opgaven op het vlak van wonen, werken, natuur en recreatie met elkaar om tot kwalitatieve oplossingen te komen. Dit beleid voeren we zelf uit in programma’s zoals de Omgevingswet/visie, Nieuwe Hollandse Waterlinie, Binnenstedelijke Ontwikkeling, Gezonde Leefomgeving en Energietransitie.