Elk jaar 10.000 nieuwe woningen erbij. Waarvan ruim de helft in het sociale en middensegment. Een enorme opgave waar de provincie Utrecht de komende vier jaar voor staat. Ga jij als Procesmanager Gebiedsontwikkeling deze uitdaging aan? Bijvoorbeeld door gemeenten te ondersteunen, marktpartijen bij elkaar te brengen, het provinciebestuur te adviseren, en innovatieve projecten en activiteiten te initiëren.
Binnen ons team schakel je als procesmanager tussen gemeenten, corporaties en marktpartijen. Hiermee krijg je actueel overzicht van ontwikkelingen en inzicht in kansen voor de versnelling van de woningbouw, zowel binnenstedelijk als aan de randen van de stad. Samen met de partijen signaleer je knelpunten en bedenk je creatieve oplossingen om gebiedsontwikkelingen te stimuleren en vastgelopen projecten weer los te trekken.
Je organiseert kennis en expertise en je zet financiële instrumenten in om gebiedsontwikkeling vlot te trekken. Uiteraard verlies je hierbij niet de maatschappelijke en financiële risico’s uit het oog. En ook het politieke belang van het provinciebestuur heb je op het netvlies bij je advisering.
Je bekijkt bij elke gebiedsontwikkeling welke andere belangen spelen zoals de wens voor energieneutrale en circulaire woningen, een klimaatbestendige inrichting van de openbare ruimte en slimme mobiliteitsoplossingen. Je weet hierbij de vakcollega’s van de provincie te betrekken om samen te komen tot een integrale aanpak.
Jij bent een adviseur die extern proactief de samenwerking opzoekt en creatieve oplossingen vindt voor de woningbouwversnelling. Dit doe je natuurlijk niet alleen, jij en je teamcollega’s leggen hierbij verbinding met elkaars projecten en activiteiten.
Jouw doel: een concrete aanpak om tot versnelling en verbetering van de woningbouw te komen. Bijvoorbeeld door middel van kennis- en co-designsessies voor én door gemeenten – ze zitten tenslotte veelal met dezelfde vraagstukken. Jouw creatieve input is hierbij van harte welkom. Het programma Versnelling Woningbouw is gestart per 1 januari 2021. Kom je ons helpen om er een succes te maken?
Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we namelijk verder.
We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om flexibel en naar eigen vermogen te werken.
Bij de provincie Utrecht werken we hybride. Hoe dit eruit ziet geven we samen vorm. Met oog op de geldende coronamaatregelen werken we afwisselend thuis of op één van onze locaties.
Als de regels het toelaten en als de noodzaak hoog is, ontmoeten we elkaar op kantoor. Als het voor jouw functie niet noodzakelijk is om fysiek aanwezig te zijn, is dat ook niet verplicht.
De organisatie is in ontwikkeling. We maken een professionaliseringsslag en gaan steeds meer opgavegericht werken. Als jij het leuk vindt om het voortouw te nemen en verder mee wilt bouwen aan onze organisatie, garanderen wij jou een boeiende tijd.
Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou:
Contactinformatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Machteld Hooyman, programmaleider Versnelling Woningbouw, telefoon 06 -34 18 24 21.
Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Sana Nour Eddin, adviseur werving & selectie en via matchpoint@provincie-utrecht.nl.
Ben je geïnteresseerd? Reageer dan uiterlijk voor 12 oktober 2022.
We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om naar deze functie te solliciteren.
Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.
Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.
Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.
Vanuit het domein Stedelijke Leefomgeving (SLO) dragen we bij aan een aantrekkelijk en vitaal stedelijk gebied. Daar hoort ook het uitloopgebied bij. Samen met onze partners binnen én buiten de organisatie werken we aan een fijne en gezonde leefomgeving, met levendige steden en dorpen en een sterke economie, waarin we sneller naar duurzame energie willen voor iedereen. We verbinden opgaven op het vlak van wonen, werken, natuur en recreatie met elkaar om tot kwalitatieve oplossingen te komen. Dit beleid voeren we zelf uit in programma’s zoals de Omgevingswet/visie, Nieuwe Hollandse Waterlinie, Binnenstedelijke Ontwikkeling, Gezonde Leefomgeving en Energietransitie.
De opgave
Onze teamnaam – Versnelling Woningbouw – zegt het al: samen met vijftien enthousiaste collega’s ga jij de woningbouw versnellen. Een opgave die hoog op de politieke agenda staat. En die we samen met gemeenten, corporaties en marktpartijen oppakken. Wij werken altijd samen aan de woningbouwopgave maar ieder vanuit zijn eigen rol en verantwoordelijkheid. We treden op als proactieve, gelijkwaardige partner, die durft te agenderen en partijen prikkelt om tot innovaties en nieuwe initiatieven te komen. Zo dagen we ze uit om soms net iets meer of anders te doen dan ze van plan waren of gewend zijn. Daarbij ondersteunen we niet alleen met geld, maar ook met bijvoorbeeld kennisoverdracht, innovatieve denktanks en procesondersteuning op verschillende niveaus.