Wil jij bijdragen aan een toekomstbestendige en gezonde economie in de regio Utrecht en wil je je inzetten voor een goede economische onderbouwing van beleid? Dan zoeken we jou!
Je komt te werken in een klein team van regionaal-economisch onderzoekers binnen het team economie. Voor de onderbouwing van beleid maken we gebruik van eigen datasets en van (open) data van derden (bv CBS, TNO, Locatus, Cushman & Wakefield). We analyseren deze data en maken deze toegankelijk voor onze collega's van provincie, gemeenten en partnerorganisaties zoals de Regionale Ontwikkelingsmaatschappij Utrecht Region en Economic Board Utrecht. We leveren ook datasets op aanvraag, bijvoorbeeld voor ruimtelijk-economische prognoses.
Jij vindt het leuk om op basis van cijfermateriaal een beeld te vormen van de ontwikkelingen in de regionale economie: aantal banen en bedrijven, ontwikkelingen in gemeenten, sectoren en clusters, vergelijkingen met andere regio's, conjunctuurtrends. Dat weet je te vertalen naar korte, heldere overzichten en toegankelijke visualisaties.
Onze eigen datasets (werkgelegenheid, bedrijventerreinen) worden ieder jaar geactualiseerd. Waar nodig ondersteun je hierbij onze dataspecialist. Je hebt ook het beheer over onze regionaal-economische monitors; samen met de onderzoekscoördinator regionale economie duid je op basis van de trends de staat van de regionale economie.
- Je weet snel je weg te vinden in verschillende databronnen die relevant zijn voor regionale economie.
- Je bent nauwkeurig.
- Je vindt het leuk om economische cijfers en trends te interpreteren voor toepassing in beleid. Bij voorkeur heb je hiermee ook ervaring.
- Je hebt ervaring met en een visie op het inzichtelijk maken van data (bv via visuals, GIS en dashboards).
- Je vindt het leuk om resultaten voor het voetlicht te brengen bij beleidsmakers.
- Je ziet kansen voor communicatie van resultaten
Je hebt een opleiding in sociale wetenschappen (sociale / econonomische geografie, economie). Je hebt aantoonbaar enige ervaring in regionaal-economisch onderzoek (ruimtelijke economie, arbeidsmarkt, ondernemerschap, innovatie, circulaire economie).
Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we namelijk verder.
We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om naar eigen vermogen te werken, flexibel op een werkplek die op jou is ingericht.
De organisatie is in ontwikkeling. We maken een professionaliseringsslag en gaan steeds meer opgavegericht werken. Als jij het leuk vindt om het voortouw te nemen en verder mee wilt bouwen aan onze organisatie, garanderen wij jou een boeiende tijd.
Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou:
· een tijdelijke arbeidsovereenkomst van een jaar voor 32 uur per week met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd
· een salaris van maximaal €4.336,29 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur p.w. (schaalniveau 10);
· een Individuele Keuze Budget van 22,37% bovenop je maandelijkse salaris, waarvan je zelf kunt kiezen wanneer het wordt uitgekeerd; Vanaf schaal 14 bedraagt het IKB 21,82% van het salaris.
· 18 vakantiedagen én een ruime ATV-regeling met max. 25,5 extra vrije dagen op basis van een fulltime dienstverband;
· een goede pensioenopbouw;
· een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per vijf jaar; NB POB geldt alleen voor contracten van langer dan zes maanden.
· de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen via het cursusaanbod bij de UtrechtAcademie.
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Monique Roso, coordinator regionaal economisch onderzoek team economie, telefoon 06-33679242.
Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Sana Nour Eddin, adviseur werving & selectie, telefoon 06 25 77 89 81 of mail matchpoint@provincie-utrecht.nl.
Ben je geïnteresseerd? Reageren kan t/m 7 februari 2022.
We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om naar deze functie te solliciteren.
Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.
Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.
Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.
Vanuit het domein Stedelijke Leefomgeving (SLO) dragen we bij aan een aantrekkelijk en vitaal stedelijk gebied. Daar hoort ook het uitloopgebied bij. Samen met onze partners binnen én buiten de organisatie werken we aan een fijne en gezonde leefomgeving, met levendige steden en dorpen en een sterke economie, waarin we sneller naar duurzame energie willen voor iedereen. We verbinden opgaven op het vlak van wonen, werken, natuur en recreatie met elkaar om tot kwalitatieve oplossingen te komen. Dit beleid voeren we zelf uit in programma’s zoals de Omgevingswet/visie, Nieuwe Hollandse Waterlinie, Binnenstedelijke Ontwikkeling, Gezonde Leefomgeving en Energietransitie.