EmailX( voorheen Twitter)FacebookLinkedIn

Senior Projectleider Sociale Agenda

                                                                                                          32 - 36 uur | Schaal 12 | Bepaalde tijd

Zet jij je tanden in het uitvoering geven aan de Sociale Agenda van de provincie Utrecht?

 

Wat ga je doen? 

In het Coalitie Akkoord 2019 – 2023 is de Sociale Agenda als ambitie opgenomen. Voor de provincie Utrecht is dit (nieuwe) thema expliciet gemaakt en in de programmabegroting is deze als één van de concern brede opgaven geformuleerd. In de Sociale Agenda maken we concreet verbinding met alle beleidsterreinen van de provincie.
In Q1 2022 is het beleidskader Sociale Agenda vastgesteld door Provinciale Staten. Twee doelen zijn richtinggevend :
1) Meer gelijke kansen voor inwoners op wonen, werken, vervoer, vrije tijdbesteding, energie(transitie) en andere voorzieningen waar de provincie een rol heeft
2) Een meer diverse en inclusieve organisatie worden
We werken hieraan door gebruik te maken van een ‘Sociale Bril’. De Sociale Bril staat voor mensgericht, gebruikersgericht en inclusief werken. De Sociale Bril wordt toegepast langs drie lijnen:

  • Sociale Bril implementeren en door ontwikkelen: toepassing op concrete opgaven van de provincie.
  • Inclusieve provincie: we ondersteunen direct organisaties en projecten die inclusie bevorderen.
  • Inclusieve organisatie: we kijken met de Sociale Bril naar de eigen organisatie.

Naar verwachting wordt in Q2 2022 door Gedeputeerde Staten de uitvoeringsagenda Sociale Agenda 2022 – 2023 vastgesteld, waarin tevens een aantal lopende projecten worden opgenomen, die uitvoering geven aan moties van provinciale staten met betrekking tot de Sociale Agenda. We kijken met de Sociale Bril naar de andere beleidsterreinen en dit levert input tot het herijken van bestaand beleid en/of bestaande uitvoering.

Wat ga jij doen
Voor deze concernopdracht, waarvan een CMT lid de eigenaar is en een Opgavemanager de ambtelijke opdrachtgever, is een programmateam opgezet bestaande uit de programmamanager (ambtelijk opdrachtnemer), meerdere projectleiders, een communicatie- en een programmamedewerker.
Binnen dit programmateam is de projectleider verantwoordelijk voor 1 of meerdere projecten uit de uitvoeringsagenda Sociale Agenda 2022 – 2023. Het programma geeft met diverse projecten invulling aan de eerder genoemde drie lijnen. Je rapporteert aan de programmamanager.
Voor de complexere projecten zoeken we wij een senior projectleider. In overleg met de programmamanager wordt afgesproken welke projecten uit de Uitvoeringsagenda jou worden toegewezen.

 

Wie zoeken wij?

We zoeken een resultaat- en ontwikkelgerichte projectleider die het verschil kan maken. Je kan mensen motiveren en binden om voor een opgave te gaan staan. Je structureert je project(en), beheerst deze en stuurt actief op het bereiken van resultaat. Je hebt lef, bent enthousiast, duidelijk, en je bezit een groot doorzettingsvermogen en hebt geduld. Je bent gericht op een vernieuwende aanpak van projecten. Je hebt oog voor de concern brede samenhang van opgaven binnen de organisatie. Tevens ben je in een dynamische omgeving in staat conflicterende belangen, opvattingen en inzichten te overbruggen. In de Sociale Agenda maken we concreet verbinding met alle beleidsterreinen van de provincie. Tot je kernkwaliteit hoort daarom ook het "verbindend vermogen".

Eisen:

  • Je hebt een afgeronde WO-opleiding;
  • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring als project-, proces- of programmamanager binnen een politiek bestuurlijke omgeving;
  • Je hebt de afgelopen 5 jaar bewezen ervaring met het opzetten en managen van complexe multidisciplinaire programma’s en projecten;
  • Je hebt goede kennis van de diverse beleidsterreinen binnen een provinciale organisatie;
  • Je hebt brede kennis van en affiniteit met sociale thema’s en daarmee samenhangende onderwerpen en aandachtsgebieden van de provincie en inzicht in aangrenzende vakgebieden.
  • Je hebt bewezen ervaring in het bouwen en onderhouden van een netwerk op regionaal en landelijk niveau en in het vertegenwoordigen van de provincie vanuit de opdrachtnemersrol;

Wensen: van een senior projectleider verwachten wij tevens dat je:

  • analytisch sterk bent, overzicht behoudt, creativiteit toont in aanpak van complexe problemen, goed kan plannen, verbindend vermogen hebt, in staat bent om strategisch te handelen, overtuigingskracht beschikt, omgevingsbewust bent, snel kan schakelen en effectief kan samenwerken.
  • kennis en ervaring hebt van programma- en projectmanagementmethodieken en technieken (OGON);
  • vaardig bent in het creëren van draagvlak, uitdragen en verdedigen van projectresultaten / programmadoelstellingen en consequenties;
  • vaardig bent in het resultaatgericht aansturen van medewerkers;
  • vaardig bent het inschatten van complexe bestuurlijke verhoudingen en de haalbaarheid van projectresultaten;
  • vaardig bent in het omgaan met maatschappelijk/politiek-bestuurlijke belangentegenstellingen en het resultaatgericht onderhandelen op (inter-)provinciaal niveau;
  • inzicht hebt in het provinciale beleid, bestuurlijke verantwoordelijkheden, posities van belanghebbende partijen en in het functioneren van het openbaar bestuur, de provinciale organisatie en de daarmee samenhangende besluitvormingscircuits.

 

Wat bieden wij? 

Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we namelijk verder. 

We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om flexibel en naar eigen vermogen te werken. 

Bij de provincie Utrecht werken we hybride. Hoe dit eruit ziet geven we samen vorm. Met oog op de geldende coronamaatregelen werken we afwisselend thuis of op één van onze locaties. 
Als de regels het toelaten en als de noodzaak hoog is, ontmoeten we elkaar op kantoor. Als het voor jouw functie niet noodzakelijk is om fysiek aanwezig te zijn, is dat ook niet verplicht.

De organisatie is in ontwikkeling. We maken een professionaliseringsslag en gaan steeds meer opgavegericht werken. Als jij het leuk vindt om het voortouw te nemen en verder mee wilt bouwen aan onze organisatie, garanderen wij jou een boeiende tijd. 

Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou: 

  • een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 12 maanden voor 32 tot 36 uur per week met optie tot verlenging;  
  • een salaris van maximaal € 5.827,98 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur p.w. (schaalniveau 12); 
  • een Individuele Keuze Budget van 22,37% bovenop je maandelijkse salaris, waarvan je zelf kunt kiezen wanneer het wordt uitgekeerd; 
  • 18 vakantiedagen én een ruime ATV-regeling met max. 25,5 extra vrije dagen op basis van een fulltime dienstverband; 
  • een goede pensioenopbouw; 
  • een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per vijf jaar; 
  • de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen via het cursusaanbod bij de UtrechtAcademie.

                                                                                                                               

Contactinformatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Mirjam van Bokhorst, Programmamanager, telefoon 06-18908835

of Arthur Wetzel, Opgavemanager, telefoon 06 -20956022.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Sana Nour Eddin, Adviseur Werving & Selectie, telefoon 06-25778981 of mail matchpoint@provincie-utrecht.nl

 

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan uiterlijk 13 juni 2022

We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om naar deze functie te solliciteren.                                                    

Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.

 

Wie zijn wij?

Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.

Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.

Vanuit het domein Stedelijke Leefomgeving (SLO) dragen we bij aan een aantrekkelijk en vitaal stedelijk gebied. Daar hoort ook het uitloopgebied bij. Samen met onze partners binnen én buiten de organisatie werken we aan een fijne en gezonde leefomgeving, met levendige steden en dorpen en een sterke economie, waarin we sneller naar duurzame energie willen voor iedereen. We verbinden opgaven op het vlak van wonen, werken, natuur en recreatie met elkaar om tot kwalitatieve oplossingen te komen. Dit beleid voeren we zelf uit in programma’s zoals de Omgevingswet/visie, Nieuwe Hollandse Waterlinie, Binnenstedelijke Ontwikkeling, Gezonde Leefomgeving en Energietransitie.

In het Coalitie Akkoord 2019 – 2023 is de Sociale Agenda als ambitie opgenomen. Voor de provincie Utrecht is dit (nieuwe) thema expliciet gemaakt en in de programmabegroting is deze als één van de concern brede opgaven geformuleerd. In de Sociale Agenda maken we concreet verbinding met alle beleidsterreinen van de provincie.

In Q1 2022 is het beleidskader Sociale Agenda vastgesteld door Provinciale Staten. Twee doelen zijn richtinggevend :

  1. Meer gelijke kansen voor inwoners op wonen, werken, vervoer, vrije tijdbesteding, energie(transitie) en andere voorzieningen waar de provincie een rol heeft
  2. Een meer diverse en inclusieve organisatie worden

We werken hieraan door gebruik te maken van een ‘Sociale Bril’. De Sociale Bril staat voor mensgericht, gebruikersgericht en inclusief werken. De Sociale Bril wordt toegepast langs drie lijnen:

  • Sociale Bril implementeren en door ontwikkelen: toepassing op concrete opgaven van de provincie.
  • Inclusieve provincie: we ondersteunen direct organisaties en projecten die inclusie bevorderen.
  • Inclusieve organisatie: we kijken met de Sociale Bril naar de eigen organisatie.

Naar verwachting wordt in Q2 2022 door Gedeputeerde Staten de uitvoeringsagenda Sociale Agenda 2022 – 2023 vastgesteld, waarin tevens een aantal lopende projecten worden opgenomen, die uitvoering geven aan moties van provinciale staten met betrekking tot de Sociale Agenda. We kijken met de Sociale Bril naar de andere beleidsterreinen en dit levert input tot het herijken van bestaand beleid en/of bestaande uitvoering.

Domeinen

Acties