EmailX( voorheen Twitter)FacebookLinkedIn

Stagiair(e) Sociale Agenda

Stagiair(e) Sociale Agenda, 24 - 32 uur p/w, startdatum: in overleg

 

 

Wat ga je doen?             
In jouw stage ben je verantwoordelijk voor het maken van de vertaalslag van de Sociale bril naar de concrete mogelijkheden voor de projecten en dagelijkse werkzaamheden van onze collega’s. Aan het eind van jouw stage heb je hiertoe een gereedschapskist gerealiseerd die inspirerend en informerend werkt over het mensgericht, gebruikersgericht en inclusief werken. Je zorgt dat deze vindbaar en bruikbaar is. Dat betekent dat deze zowel past bij de strategische ambities en lopende projecten van de Sociale Agenda als de behoeften van de provinciecollega’s.

Bij het maken van deze gereedschapskist is jouw creativiteit zeker welkom. Het is mogelijk om de opdracht aan te passen naar wat vanuit jouw studie vereist is of wat aansluit bij jouw leerwensen. Afhankelijk van het aantal uren dat je bij ons stage loopt, houd je je ook nog bezig met andere lopende teamzaken.

 

Wie zoeken wij?

Voor deze opdracht zoeken we een ondernemende stagiair(e) die:
- Kennis heeft van de thema’s waar de Sociale Agenda aan werkt;
- Gedreven is om te werken aan een provincie waar ook kwetsbare inwoners meedoen;
- Nieuwsgierig is naar de dynamiek van werken in een overheidsorganisatie;
- Creativiteit én resultaatgerichtheid meebrengt;
- In staat is zowel zelfstandig als in teamverband te werken.

Wat bieden wij?

Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we namelijk verder. 

We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om flexibel en naar eigen vermogen te werken. 

Bij de provincie Utrecht werken we hybride. Hoe dit eruit ziet geven we samen vorm. 

De organisatie is in ontwikkeling. We maken een professionaliseringsslag en gaan steeds meer opgavegericht werken. Als jij het leuk vindt om het voortouw te nemen en verder mee wilt bouwen aan onze organisatie, garanderen wij jou een boeiende tijd. 

Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou: 

  • een stagecontract voor 24 – 32 uur p/w

  • een stagevergoeding van maximaal € 380,00 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband van 36 uur p.w.
  • de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen via het cursusaanbod bij de UtrechtAcademie.                                                                                                                                           

 

Contactinformatie

Voor meer informatie over de stage kan je contact opnemen met Anne Zuure, 06- 25 77 89 78 anne.zuure@provincie-utrecht.nl of Anita Padding, 06-2112 46 87  anita.padding@provincie-utrecht.nl, (Anita is begin november met vakantie) Voor meer informatie over de procedure kan je contact opnemen met het stagecoördinatiepunt door te mailen naar: stage@provincie-utrecht.nl.

Solliciteren provincie-utrecht

Ben je geïnteresseerd? Deze vacature staat open voor onbepaalde tijd en sluit wanneer we een geschikte kandidaat hebben gevonden. Heb je interesse, reageer dan zo snel mogelijk, ook als je pas in 2023 stage kunt lopen.

We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om naar deze functie te solliciteren.                                                     

Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.

 

Wie zijn wij? (SLO)

Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.

Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.

Vanuit het domein Stedelijke Leefomgeving (SLO) dragen we bij aan een aantrekkelijk en vitaal stedelijk gebied. Daar hoort ook het uitloopgebied bij. Samen met onze partners binnen én buiten de organisatie werken we aan een fijne en gezonde leefomgeving, met levendige steden en dorpen en een sterke economie, waarin we sneller naar duurzame energie willen voor iedereen. We verbinden opgaven op het vlak van wonen, werken, natuur en recreatie met elkaar om tot kwalitatieve oplossingen te komen. Dit beleid voeren we zelf uit in programma’s zoals de Omgevingswet/visie, Nieuwe Hollandse Waterlinie, Binnenstedelijke Ontwikkeling, Gezonde Leefomgeving en Energietransitie.

In het provinciale coalitieakkoord 2019 – 2023 is de Sociale Agenda opgenomen. Met deze agenda heeft de provincie extra oog voor de kwetsbare groepen inwoners die wonen en leven in de provincie. Dit doen we binnen onze provinciale taken en rollen; daarom moet de Sociale Agenda de verbinding leggen met alle beleidsterreinen van de provincie. Twee doelen zijn richtinggevend:
1) Meer gelijke kansen voor inwoners op wonen, werken, vervoer, vrije tijdbesteding, energie(transitie) en andere voorzieningen waar de provincie een rol heeft;
2) Een meer diverse en inclusieve organisatie worden door gebruik te maken van een ‘Sociale bril’.

De Sociale bril staat voor mensgericht, gebruikersgericht en inclusief werken. Maar hoe kunnen we dat doen in de dagelijkse praktijk?

 

Domeinen

Acties