EmailTwitterFacebookLinkedIn

Stage Knooppuntendata

Periode vanaf september 2023. Stagevergoeding € 416,32 bruto per maand op basis van 36 u. per week

Knooppunten zijn plekken waar bus, tram, trein, fiets, voetganger en auto samenkomen en waar mensen van de ene op de andere vorm van vervoer kunnen overstappen. Daarnaast zijn knooppunten vaak ook dynamische plekken met veel bedrijvigheid, waar mensen verblijven en elkaar ontmoeten. Hoewel het overstappen de belangrijkste functie is van een knooppunt, wordt de verblijfsfunctie steeds belangrijker. De provincie Utrecht zet zich de komende jaren samen met gemeenten en andere partners in om de kwaliteit van de knooppunten te verbeteren.

Wat ga je doen?             

Opdracht:

Na het afronden van de grote schouw van de multimodale knooppunten van de provincie Utrecht, wil de provincie conclusies kunnen trekken uit de data. De grote dataset van circa 15.000 datapunten beval veel informatie waar de provincie en gemeenten mee aan de slag kunnen om de OV-knooppunten te verbeteren.

We zijn op zoek naar een stagiair die onderzoek wil doen naar het vertalen van de knooppuntendata. De vertaling van data naar indicatoren moet duidelijk maken waar actie op knooppunten nodig is. Een wetenschappelijke inslag vinden we interessant. De onderzoeksvraag die voor ligt is: 

  • Hoe kan data over knooppunten omgezet worden naar bruikbare indicatoren voor knooppuntontwikkeling binnen de methodiek van het Handelingsperspectief (TBOV)?
  • Met als doel het ontwikkelen van een weegmethode van aspecten om te komen tot een beoordeling binnen het handelingsperspectief. Deze methodiek kan je overdragen aan de provincie zodat zij daar ook in de toekomst mee kunnen werken.

Wie zoeken wij?

  • Word je enthousiast van openbaar vervoer, fiets, openbare ruimte, gebiedsontwikkeling, knooppunten, hubs en data-analyse dan zijn we op zoek naar jou. 
  • Je hebt een achtergrond in Ruimtelijke Planning/Planologie, Civiele techniek of Verkeerskunde en bent opzoek naar een stage op WO-masterniveau. Bij een goede motivatie is een kandidaat op HBO-niveau ook mogelijk. 
  • Je bent opzoek naar een stage bij een overheid in de periode tussen september 2023 en januari 2024 (of misschien langer?).

Wat bieden wij?

Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we namelijk verder. 

We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om flexibel en naar eigen vermogen te werken. 

Bij de provincie Utrecht werken we hybride. Hoe dit eruit ziet geven we samen vorm.  Als stagiair(e) krijg je volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Je krijgt natuurlijk een fysieke werkplek op het provinciehuis en de mogelijkheid om ook thuis te werken.

Wat kan je als Stagiair Knooppuntendata van de provincie verwachten.

  • Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou een stageovereenkomst met een stagevergoeding van  € 416,32 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.                     
  • Centraal staat jouw kennisontwikkeling en je helpt ons daarmee. We willen je daarom 1x per twee weken een begeleidingsmoment bieden voor jouw onderzoeksopdracht en daarnaast de leesmomenten van het onderzoekswerk dat je hebt geleverd.
  • Er zijn twee begeleiders met een WO master-achtergrond in geografie, ruimtelijke planning en verkeerskunde.
  • Je bent onderdeel van het programmateam Knooppunten en krijgt daarmee een kijkje in de keuken van knooppuntontwikkeling bij de provincie Utrecht. Waar je elke twee weken aan mag schuiven bij het teamoverleg.
  • Je mag meekijken in de dashboardontwikkeling voor multimodale knooppunten en levert daar met je onderzoek een bijdrage aan.
  • Na afronding van je onderzoek bieden we je ook de mogelijkheid om je onderzoek in een pitch van 5 minuten aan de gedeputeerde Mobiliteit te presenteren.                                                   

Contactinformatie

Voor meer informatie over de procedure en over de stage kan je contact opnemen met het stagecoördinatiepunt door te mailen naar: stage@provincie-utrecht.nl. Inhoudelijke vragen stel je aan Sjors de Ridder, beleidsadviseur openbaar vervoer,  telefoon 06 18 90 89 24 of Ikram Akkouh, teamleider Expertise team openbaar vervoer (EOV), telefoon 06 43 24 64 45.

Vragen over de procedure kunnen gesteld worden aan Henny Willems, adviseur werving en selectie,telefoon 06 38 57 32 85.

In verband met de zomervakantieperiode is niet iedereen de hele periode aanwezig/bereikbaar. 

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan zo snel mogelijk maar uiterlijk 31 augustus. Vinden we eerder een geschikte stagiair dan sluiten we ook eerder de procedure.

We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om naar deze functie te solliciteren.                                                     

Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.

Wie zijn wij?

Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.

Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.

Het domein Mobiliteit (MOB) werkt aan een mobiliteitsnetwerk dat mensen en goederen snel op hun bestemming brengt, en met smart mobility bijdraagt aan duurzame welvaart, veiligheid en welzijn. Een goede bereikbaarheid per fiets, openbaar vervoer en auto in een gezonde omgeving maakt Utrecht tot een aantrekkelijkere vestigingsplaats, versterkt de economie en bevordert een duurzame leefomgeving.

De provincie vervult op deze opgave zowel een uitvoerende, regulerende, stimulerende als coördinerende rol. Wij zijn zowel wegbeheerder als regionaal regisseur, en passen onze bijdrage aan op de situatie. Wij richten ons op het verbinden en versterken van netwerken en spelen in op vraag en aanbod.

 

Domeinen

Acties