EmailX( voorheen Twitter)FacebookLinkedIn

Waterveiligheid/watermanagement stagiair(e)

                                                                                                           Stage voor 3-6 maanden | 24-32 uur per week

Met ingang van 1 september 2024 is de provincie Utrecht op zoek naar een stagiair(e) Waterveiligheid/watermanagement.

Ben jij geïnteresseerd in Nederlandse waterbeheer, specifiek wat ervoor nodig is om te zorgen dat we allemaal droge voeten houden? Zou je graag een bijdrage leveren aan het bevorderen en klimaatbestendig maken van de waterveiligheid in Nederland? Lijkt het je leuk om praktisch kennis te maken met een politieke organisatie zoals de provincie? Dan kan de provincie Utrecht jouw hulp goed gebruiken! Team oppervlaktewater en waterveiligheid houdt zich bezig met uitdagingen op het gebied van waterkwaliteit en waterkwantiteit in de provincie Utrecht. Voor het project ‘evaluatie toetsing regionale keringen’ zijn we op zoek naar een stagiair die helpt met het afnemen en uitwerken van interviews met 3 provincies, 8 waterschappen en andere organisaties. Hierna zal een rapport opgesteld worden, wat alle verschillende partijen inzicht geeft in wat goed is gegaan en wat beter kan.

Wat ga je doen?             

Het betreft een afwisselende en uitdagende stageplaats waarbij je veel zal leren over waterbeheer in Nederland. Niet alleen krijg je de kans om persoonlijk kennis te maken met andere provincies, waterschappen en kennisorganisaties, je kan ook binnen onze provincie bredere kennis en ervaring opdoen met allerlei water en bodem gerelateerde onderwerpen (oppervlaktewater, grondwater, drinkwater, bodemkwaliteit). Er is voldoende ruimte om zelf invulling te geven aan de stage, mochten er onderwerpen zijn waar je graag meer over wil leren, dan gaan we samen kijken hoe we daar invulling aan kunnen geven. Je zal je onder andere bezighouden met:

  • Het inplannen, voorbereiden en afnemen van interviews met mensen werkzaam bij provincies, waterschappen en kennisorganisaties met als doel om het toetsproces van de regionale keringen te evalueren;
  • Het uitwerken van deze interviews en ondersteunen bij het opstellen van een adviesrapport;
  • Ondersteunen bij het actualiseren van het watercalamiteitendraaiboek van de provincie Utrecht;
  • Ondersteunen bij diverse werkzaamheden binnen het Kaderrichtlijn Water dossier;
  • Organiseren van inhoudelijke kennisdagen en veldbezoeken.

Wie zoeken wij?

Voor deze stage zoeken we een ondernemende stagiair(e) met een relevante opleiding, die graag meer wil leren over het werken in een politieke organisatie.

Wij zoeken iemand die:

  • Bezig met een relevante HBO/WO opleiding (in de richting van watermanagement/bestuurs- en organisatiewetenschappen, hydrologie, aardwetenschappen, milieuwetenschappen, sustainability sciences);
  • In staat is zowel zelfstandig als in teamverband te werken;
  • Beschikt over goede communicatieve vaardigheden;
  • Resultaatgericht werkt;
  • Ondernemend is en initiatief neemt;
  • Het is een pré als je ervaring hebt met het afnemen en uitwerken van interviews;
  • Het is een pré als je weet wat een waterschap doet en/of kennis hebt van het Nederlandse waterbeheer.

Wat bieden wij?

Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we namelijk verder. 

Naast uitdagend werk en leuke collega's bieden we jou een stageovereenkomst met en stagevergoeding van € 700 bruto per maand op basis van een 32-urige werkweek en reiskostenvergoeding.                                                                                                                           

 

Contactinformatie

 Voor meer informatie over de stage kun je contact opnemen met Mado Witjes, telefoon 06 406 95 204 of e-mail mado.witjes@provincie-utrecht.nl.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met het stagecoördinatiepunt via stage@provincie-utrecht.nl.

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan uiterlijk 1 september.

We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om naar deze functie te solliciteren.                                                     

Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.

 

Wie zijn wij?

Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.

Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.

Vanuit het domein Landelijke Leefomgeving (LLO) dragen we bij aan een aantrekkelijk, vitaal landelijk gebied en een schoon en robuust bodem- en grondwatersysteem. Onze kerntaken zijn natuur (inclusief groene vergunningverlening), landbouw, water en bodem(-sanering). Samen met onze partners binnen én buiten de organisatie werken we aan een sterke verbinding tussen de natuur, de mensen en maatschappij, een duurzame landbouw en een robuust Natuurnetwerk. Zo zorgen we zorgen met onze teams samen met waterschappen en drinkwaterbedrijven voor waterveiligheid, aanpak droogtebestrijding en drinkwatervoorziening. We versterken de leefbaarheid van het landelijk gebied door uit te gaan van de kracht van een gebied, en lokale initiatieven te ondersteunen. En geven uitvoering aan programma’s zoals Klimaatadaptatie, Bodemdaling en Agenda Vitaal Platteland.

Domeinen

Acties