EmailTwitterFacebookLinkedIn

Adviseur Ruimtelijk Ontwerp

32 - 40 uur | Schaal 11 | Onbepaalde tijd

Voor het domein Stedelijke Leefomgeving (SLO), team Strategische Ruimtelijke ontwikkeling en coördinatie Omgevingsbeleid (SRO) is de Provincie Utrecht op zoek naar een adviseur ruimtelijk ontwerp?

Wat ga je doen? 

De provincie Utrecht staat komende jaren voor een grote opgave. Naar verwachting wonen er over dertig jaar een kwart meer mensen in de provincie dan nu. Tegelijkertijd heeft de provincie unieke kwaliteiten. We hebben aantrekkelijke dorpen en steden met goede voorzieningen en een mooi en divers buitengebied. Dat maakt de ontwikkeling van de provincie Utrecht complex.

Wij zoeken een beleidsadviseur met kennis van en affiniteit met ruimtelijk ontwerp. Je gaat als adviseur werken aan diverse ruimtelijke opgaven in het landelijk en het stedelijk gebied. Je werkt hierbij veelal in multidisciplinaire teams. Je zet daarbij ruimtelijk ontwerp in om bij te dragen aan de integraliteit van ons omgevingsbeleid en gebiedsuitwerkingen. Je werkt hierbij veelal in multi-disciplinaire teams. Je werkt deels samen met senior ruimtelijk ontwerpers in strategische opgaven en deels adviseer je zelfstandig voor beleidsontwikkelingen en gebiedsuitwerkingen.

Onderdeel van de functie is dat je contactfunctionaris bent voor onafhankelijke advisering voor de fysieke leefomgeving. Jij bent de brug tussen de Provinciaal Adviseur Ruimtelijke Kwaliteit (PARK) en de Provinciale Commissie Leefomgeving (PCL) enerzijds en de provinciale organisatie anderzijds. Je adviseert het bestuur over de PARK en de PCL en zorgt ervoor dat adviezen op de juiste plek in de organisatie landen. Je bewaakt daarbij de onafhankelijke rol van de PARK en de PCL.

Je bent verantwoordelijk voor o.a. de volgende werkzaamheden:

 • Je zet ‘ruimtelijk ontwerp’ in t.b.v. beleidsontwikkeling en in gebiedsuitwerkingen;
 • Daarbij richt je je op het brengen van samenhang en op ruimtelijke/omgevingskwaliteit;
 • Ontwerpend onderzoek zet je in gericht op inspiratie, werkprocessen, inzichten en keuzes;
 • Je bent de brug tussen provinciale organisatie en de PARK en PCL;
 • Je adviseert management en bestuur aangaande de PARK en de PCL.

 

Wie zoeken wij?

Functie-eisen

 • Academisch werk- en denkniveau (bij voorkeur TUD, WUR of Academie voor Bouwkunst);
 • Minimaal 3 jaar ervaring met ruimtelijke ontwerpopgaven;
 • Een goed adviserend vermogen, inspirerend en verbindend richting bestuur en externe partners;
 • Kennis van lokale/regionale/nationale opgaven, goed kunnen schakelen tussen die schaalniveaus;
 • Vermogen om abstracte visievorming te combineren met een praktische vertaling daarvan.


Functiewensen

 • Ervaring met projectmatig werken;
 • Multidisciplinaire instelling en sterk analytisch vermogen;
 • Gericht op het bereiken van samenwerkingsvoordelen, teamplayer, empatisch;
 • Goede verbale en beeldende presentatie;
 • Mede door goede gebiedskennis snel inzetbaar;
 • Een goed ontwikkeld eigen netwerk van ontwerpers.

 

Wat bieden wij? 

Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we namelijk verder. 

We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om flexibel en naar eigen vermogen te werken. Bij de provincie Utrecht werken we hybride. Hoe dit eruit ziet geven we samen vorm. 

De organisatie is in ontwikkeling. We maken een professionaliseringsslag en gaan steeds meer opgavegericht werken. Als jij het leuk vindt om het voortouw te nemen en verder mee wilt bouwen aan onze organisatie, garanderen wij jou een boeiende tijd. 

Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou: 

 • een tijdelijke arbeidsovereenkomst van een jaar voor 32 tot 40 uur per week met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;   
 • een salaris van maximaal € 5.564,56 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur p.w. (schaalniveau 11); 
 • een Individuele Keuze Budget van 22,37% bovenop je maandelijkse salaris, waarvan je zelf kunt kiezen wanneer het wordt uitgekeerd;    
 • 18 vakantiedagen én een ruime ATV-regeling met max. 25,5 extra vrije dagen op basis van een fulltime dienstverband; 
 • een goede pensioenopbouw; 
 • een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per vijf jaar; 
 • de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen via het cursusaanbod bij de UtrechtAcademie.

                                                                                                                               

Contactinformatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jan de Poorter, teamleider Strategische Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon 0642600132 of mail jan.de.poorter@provincie-utrecht.nl. 

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Sana Nour Eddin, adviseur werving & selectie, telefoon 06 25 77 89 81 of mail matchpoint@provincie-utrecht.nl.

Interne kandidaten hebben voorrang op externe kandidaten.

 

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan uiterlijk 4 december 2022, externe kandidaten kunnen reageren tot 9 januari 2023.

We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om naar deze functie te solliciteren.                                                    

Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.

 

Wie zijn wij?

Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.

Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.

 

Acties