Mobiliteit verbindt mensen, hun activiteiten en hun leefomgeving. Een goede bereikbaarheid per fiets, openbaar vervoer en auto in een gezonde omgeving maakt Utrecht tot een aantrekkelijkere vestigingsplaats, het versterkt de economie en het bevordert een duurzame leefomgeving. Dat is de drijvende kracht die wij uit mobiliteit willen halen. Binnen het domein Mobiliteit zijn alle op mobiliteit gerichte werkzaamheden samengevoegd, zowel beleid als uitvoering. Onze kernwaarden zijn dat we elkaars talenten benutten, vernieuwend zijn en toegevoegde waarde voor collega's en omgeving hebben.
Het domein Mobiliteit is onder andere verantwoordelijk voor de realisatie van nieuwe wegenprojecten (reconstructies), beheer en onderhoud van bestaande wegen.
Verharding is binnen het domein ondergebracht bij het team Beheer en Monitoring (BEM).
Wat ga je doen?
Het wegenareaal is onderverdeeld in een aantal ‘assets’, zoals onder meer kunstwerken, groen, verkeersregelinstallaties en wegmeubilair. Voor de asset verharding zijn we opzoek naar een junior óf senior assetbeheerder.
Als assetbeheerder ben je verantwoordelijk voor de prestatieafspraken die gemaakt zijn ten aanzien van het voorzieningenniveau van de infrastructuur (kwaliteit). Daarbij waarborg je de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer op een publieksvriendelijke manier.
Je adviseert (intern en extern) over mogelijke verbeteringen ten aanzien van ‘jouw’ asset.
Je levert ondersteuning bij de ontwikkeling van standaard werkwijzen inzake assetmanagement en je bent verantwoordelijk voor het signaleren en beheersen van de prestaties.
Als assetbeheerder werk je nauw samen met je collega’s, zoals onder meer de assetbeheerders van andere assets en weginspecteurs, en rapporteer je periodiek aan de programmamanager assetmanagement.
De huidige assetbeheerder verharding gaat binnenkort met pensioen. Zijn kennis moet worden overgedragen en geborgd. Je wordt ingewerkt en ook als junior is er voldoende ruimte om mee te lopen, voordat je op de afgesproken tijd de betreffende werkzaamheden kunt overnemen.
Scope van je functie.
Je stelt een meerjaren onderhoudsplanning op om inzicht te krijgen in de te verwachten onderhoudsactiviteiten en de daarmee gemoeide kosten. Vanuit de verantwoordelijkheid voor de prestaties op het areaal en de kwaliteit van de verharding breng je als assetbeheerder eisen en randvoorwaarden in waaraan werkzaamheden en producten die worden gerealiseerd aan het areaal dienen te voldoen. Hiervoor zijn resources en middelen beschikbaar.
Werkzaamheden:
Wie zoeken wij?
Een teamspeler en een verbinder. Je bent iemand die zich snel kennis eigen maakt zodat je komt tot uitstekende integrale kennis van het areaal en dat je weet wat er speelt op inhoud, proces en in de omgeving. Daarnaast lever je kennis over assetmanagement, prestaties van de netwerken en crisismanagement ten behoeve van andere processen en afdelingen binnen de provincie Utrecht alsmede met partners in de regio.
Functie-eisen
Competenties
Analyserend vermogen, Flexibiliteit, Integriteit, klantgericht, Motiveren en Innovatief handelen, Netwerkvaardigheid, Ondernemend, Omgevingsbewust, Organisatiesensitiviteit, Overtuigingskracht, Plannen en organiseren, samenwerken, standvastig en verbinden.
In bovenstaande opsomming zijn Flexibiliteit, Omgevingsbewust, Overtuigingskracht en Samenwerken aangewezen als de belangrijkste competenties.
Wat bieden wij?
Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we namelijk verder.
We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om flexibel en naar eigen vermogen te werken. Bij de provincie Utrecht werken we hybride. Hoe dit eruit ziet geven we samen vorm.
De organisatie is in ontwikkeling. We maken een professionaliseringsslag en gaan steeds meer opgavegericht werken. Als jij het leuk vindt om het voortouw te nemen en verder mee wilt bouwen aan onze organisatie, garanderen wij jou een boeiende tijd.
Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou:
Contactinformatie
Vragen over de functie kun je stellen aan Michael Stangenberger, teamleider, telefoon; 06 18 30 06 01.
Vragen over de sollicitatieprocedure aan Henny Willems, adviseur werving en selectie, telefoon 06 38 57 32 85.
.
Solliciteren
Ben je geïnteresseerd? Reageer dan. Met geinteresseerde en geschikte kandidaten gaan we meteen in gesprek en wachten we niet tot de vacature gesloten is. Wil je eerst informatie bel gerust Michael Stangenberger, teamleider, telefoon; 06 18 30 06 01, of Henny Willems, adviseur werving en selectie, telefoon 06 38 57 32 85.
We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om naar deze functie te solliciteren.
Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.
Wie zijn wij?
Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.
Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.