EmailTwitterFacebookLinkedIn

Beleidsmedewerker gebouwd erfgoed

32 - 40 uur | Schaal 11 | Bepaalde tijd met intentie

 

"Zorg jij ervoor dat Utrechtse monumenten worden bewaard voor de toekomst?  Dan maken wij graag kennis met jou!'

Wat ga je doen? 

Binnen het cluster erfgoed ben jij specialist op het vakgebied van het gebouwd erfgoed. Je geeft vorm aan het beleid ten aanzien van restauratie en verduurzaming van het gebouwd erfgoed, waarbij het accent ligt op rijksmonumenten. Een bijzonder aandachtspunt daarbij is de restauratie van een aantal ‘Utrechtse iconen’ met een grote restauratie-opgave. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van de subsidieregeling Erfgoedparels. Samen met collega’s zorg je voor begeleiding van de aanvragen en afhandeling van de procedures. Je bent tevens verantwoordelijk voor de Utrechtse Monumentenmonitor. Je signaleert trends, ontwikkelingen en kansen voor duurzame instandhouding en ontwikkeling van ons gebouwd erfgoed en vertaalt die naar beleid. Je onderhoudt daartoe actief je netwerk, met eigenaren, koepels, fondsen, gemeenten, Rijk e.a.. Je levert een bijdrage aan provinciale visies en uitvoeringsprogramma’s, zoals het vierjaarlijkse Cultuur- en erfgoedprogramma.

Wie zoeken wij?

 • Je hebt ruime ervaring met erfgoed, bij voorkeur met gebouwd erfgoed;
 • Je hebt affiniteit met en bij voorkeur kennis van het Utrechtse erfgoed;
 • Je hebt minimaal een erfgoed-gerelateerde opleiding op HBO-niveau;
 • Ervaring met subsidie-instrumenten strekt tot aanbeveling;
 • Je bent organisatiesensitief, hebt een brede blik, en bent communicatief en gericht op samenwerking;
 • Je kunt je verplaatsen in de belangen van je gesprekspartners én de provinciale standpunten toelichten, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je bent politiek-bestuurlijk sensitief;
 • Je bent creatief, houdt actief ontwikkelingen bij in het vakgebied en acteert daar op;
 • We hechten er aan dat je in het team een open houding etaleert, bereid bent om samen te prioriteren en de klus te klaren.

Wat bieden wij? 

Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we namelijk verder. 

We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om flexibel en naar eigen vermogen te werken. Bij de provincie Utrecht werken we hybride. Hoe dit eruit ziet geven we samen vorm. 

De organisatie is in ontwikkeling. We maken een professionaliseringsslag en gaan steeds meer opgavegericht werken. Als jij het leuk vindt om het voortouw te nemen en verder mee wilt bouwen aan onze organisatie, garanderen wij jou een boeiende tijd. 

Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou: 

 • een tijdelijke arbeidsovereenkomst van een jaar voor 32 tot 40 uur per week met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;  
 • een salaris van minimaal € 3.935,54 en maximaal € 5.564,56 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur p.w. (schaalniveau 11); 
 • een Individuele Keuze Budget van 22,37% bovenop je maandelijkse salaris, waarvan je zelf kunt kiezen wanneer het wordt uitgekeerd;   
 • 18 vakantiedagen én een ruime ATV-regeling met max. 25,5 extra vrije dagen op basis van een fulltime dienstverband; 
 • een goede pensioenopbouw; 
 • een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per vijf jaar; 
 • de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen via het cursusaanbod bij de UtrechtAcademie.

                                                                                                                           

Contactinformatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Frank Bles (teamleider CER), telefoon 06 21124577. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Sana Nour Eddin, adviseur werving & selectie en mobiliteit, telefoon (030) 258 2054 of mail matchpoint@provincie-utrecht.nl.

Interne kandidaten hebben voorrang op externe kandidaten.

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd? Je kunt je belangstelling tot en met 30 januari 2023 tonen!

We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om naar deze functie te solliciteren.                                                    

Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.

Wie zijn wij?

Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.

Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.

 

Acties