Vind jij dat crimineel vermogen niet thuishoort in de bovenwereld? Wij ook niet en daarom besteden we veel aandacht aan de integriteit van de partijen waarmee we werken of die we inschakelen. Dat levert jou een kans op om mee te werken aan de strijd tegen ondermijnende misdaad.
Wat ga je doen?
Met het verlenen van subsidies, het afgeven van vergunningen en het uitvoeren van inkoop- en vastgoedtransacties of aanbestedingen is regelmatig veel geld gemoeid. Om te voorkomen dat we in zulke gevallen ongewild criminele activiteiten faciliteren, kunnen we onderzoek doen naar de integriteit van de betrokkenen bij deze procedures. Dit gebeurt op grond van de Wet Bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (Wet bibob) en dat ga jij als Bibob-onderzoeker bij het kabinet van de commissaris van de Koning doen. In samenwerking met de coördinator Wet bibob, een collega-onderzoeker en de twee collega’s weerbaarheid en ondermijning voer je de onderzoeken uit. Je beoordeelt de financiële situatie van de betrokkenen, brengt de zakelijke omgeving in kaart en gaat antecedenten na. Op basis van jouw conclusies geef je advies.
Regelmatig lopen er meerdere onderzoeken tegelijk en het kan gaan om complexe en bestuurlijk gevoelige zaken met tegengestelde belangen. Naast de inhoud ben je ook verantwoordelijk voor de planning en het bewaken van de voortgang. Je onderhoudt goede contacten met interne en externe betrokkenen en met onze ketenpartners, zoals het Regionaal Informatie- en Expertisecentrum, de politie of de Belastingdienst. Je bent een enthousiaste deelnemer aan het netwerk van Bibob-specialisten in de regio Midden-Nederland, waarvoor je bijeenkomsten en opleidingen organiseert en faciliteert. Kom jij meewerken aan de strijd tegen ondermijnende criminaliteit?
Wie zoeken wij?
Jij bent een zorgvuldige werker met veel verantwoordelijkheidsgevoel en het vermogen om je werkzaamheden strak te plannen en te organiseren. Je kunt snel beoordelen of informatie relevant is en wat nader moeten worden onderzocht en adviseert op een beknopt en heldere manier. Je raakt zelden het overzicht kwijt, ook als procedures, taken en verantwoordelijkheden niet volledig duidelijk zijn of als er sprake is van tijdsdruk. De gegevens waar je mee werkt zijn meestal vertrouwelijk, soms geheim en altijd privacygevoelig. Daar ga je bewust en integer mee om. Je kunt goed zelfstandig werken en komt ook tot je recht als een goede teamspeler. Naast werkzaamheden met de Wet bibob kan je ook gevraagd worden andere taken binnen het kabinet cvdK op je te nemen.
Wat je in elk geval hebt:
Wat bieden wij?
Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we namelijk verder.
We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om flexibel en naar eigen vermogen te werken. Bij de provincie Utrecht werken we hybride. Hoe dit eruit ziet geven we samen vorm.
De organisatie is in ontwikkeling. We maken een professionaliseringsslag en gaan steeds meer opgavegericht werken. Als jij het leuk vindt om het voortouw te nemen en verder mee wilt bouwen aan onze organisatie, garanderen wij jou een boeiende tijd.
Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou:
Contactinformatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Catherine Verneuil, via telefoonnummer (06) 39 62 67 35. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Amina Lahrouchi, adviseur werving & selectie, telefoon (06) 25 73 59 80. Je kunt ook mailen naar matchpoint@provincie-utrecht.nl.
Solliciteren
Ben je geïnteresseerd? Reageer dan uiterlijk voor 8 januari 2024.
In de week van 25 december is Catherine niet aanwezig. Vanaf 2 januari 2024 is zij weer telefonisch beschikbaar.
Ook als je niet voldoet aan alle eisen, nodigen we je uit om te solliciteren.
We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om naar deze functie te solliciteren.
Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.
Wie zijn wij?
Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.
Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.