EmailTwitterFacebookLinkedIn

Bomenmakelaar

32 - 36 uur | Schaal 10 | Bepaalde tijd met intentie tot vast

 

Ben jij die leergierige en ondernemende duizendpoot met een hart voor bos?

Wat ga je doen? 

Binnen het team Natuur en Landbouw (NEL) ga jij samen met het Bosteam werken aan de uitvoering van het Strategisch bosbeleid. Een belangrijke ambitie is om 1500 ha meer bos te realiseren in 2040. Het bomenplan maakt hier onderdeel vanuit. Je bent verantwoordelijk voor het aanjagen, faciliteren en realiseren van meer bos en bomen in het kader van het Strategisch bosbeleid. Deze provinciale Bossenstrategie is een uitwerking van de landelijke Bossenstrategie en het Klimaatakkoord.
Je focus ligt op de uitvoering van het bomenplan, met als opgave de aanplant van 700.000 bomen tussen 2024 en 2027. Hiervoor maak je een plan van aanpak voor de uitvoering en financiering. Je bent de trekker van het bomenplan. In dat kader organiseer je de jaarlijkse bomen uitdeeldagen met onze samenwerkingspartners, vertaalt kansen in het veld tot concrete projecten en bent samen met de initiatiefnemer verantwoordelijk voor de uitvoering en het daadwerkelijk planten van de bomen. Je weet wat er speelt in het veld, waar er kansen zijn voor nieuw bos en aan welke randvoorwaarden moet worden voldaan. Hierbij heb je zowel intern als extern goede contacten en zorg je dat onze stakeholders goed betrokken blijven. Je adviseert bij subsidieaanvragen en zoekt naar financieringsbronnen om het bomenplan uit te voeren. Je zet de lijnen uit voor het bomenplan en bewaakt de voortgang van projecten en activiteiten. Hierover rapporteer je periodiek richting gedeputeerde en bestuur.

Jouw werkzaamheden betreffen meer in het bijzonder:

 • Opstellen en coördineren van het bomenplan waarbij je de werkzaamheden goed overziet, hierin samenhang aanbrengt en de voortgang bewaakt, gericht op uitvoering.
 • Coördineren van financieringsbronnen voor de uitvoering van het bomenplan, zowel in- als extern.
 • Proactief contact zoeken en onderhouden met gemeenten, waterschappen, terreinbeherende organisaties, particulieren en andere initiatiefnemers die kansen zien of de mogelijkheid hebben voor de realisatie van nieuw bos.
 • Een bijdrage leveren aan het (op te zetten) provinciaal netwerk ‘meer en beter bos in Utrecht’.
 • Advisering en faciliteren bij subsidieaanvragen voor realisatie nieuw bos, agroforestry en kleine landschapselementen.
 • Advisering voor gedeputeerde rondom (voortgang van) het bomenplan en overige concrete projecten voor realisatie van nieuw bos.

 

Wie zoeken wij?

 • Je hebt een opleiding op bachelor en /of master niveau succesvol behaald op hbo- of wo-niveau in een richting passend binnen het aandachtsgebied van bos en natuur;
 • Je hebt bij voorkeur minimaal 5 jaar of meer (recente) aantoonbare werkervaring bij een overheidsorganisatie, adviesbureau of andere organisatie waarin vraagstukken over aanleg en inrichting van bos en natuurterreinen een prominente rol speelt;
 • Je hebt actuele kennis van inrichting van bos of natuurterreinen. Algemene kennis van ecologie, bos, natuur en landschap is een pré;
 • Je bent goed op de hoogte van beleidsontwikkelingen op het gebied van natuur en het landelijk gebied.


Daarnaast beschik je over onderstaande competenties:

 • Je bent een teamspeler en kan op een evenwichtige en georganiseerde manier het bomenplan opstellen, coördineren en uitvoeren;
 • Je bent buiten in het veld als een vis in het water. Je weet wat er waar leeft en hebt oog voor kansen en eventuele risico’s;
 • Je bent een netwerker, proactief en zorgt voor concreet resultaat met oog voor de belangen van de samenwerkingspartners. Je kunt snel het vertrouwen winnen en behouden van betrokkenen die nodig zijn om resultaat te realiseren. Je bent goed op de hoogte van actualiteiten en bent in staat om te bepalen waar onze meerwaarde kan zitten;
 • Je bent een kei op het gebied van samenwerking;
 • Je analytisch vaardig en kan de juiste verbanden leggen;
 • Je bent politiek-bestuurlijk sensitief en omgevingsbewust;
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling.

 

Wat bieden wij? 

Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we namelijk verder. 

We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om flexibel en naar eigen vermogen te werken. Bij de provincie Utrecht werken we hybride. Hoe dit eruit ziet geven we samen vorm. 

De organisatie is in ontwikkeling. We maken een professionaliseringsslag en gaan steeds meer opgavegericht werken. Als jij het leuk vindt om het voortouw te nemen en verder mee wilt bouwen aan onze organisatie, garanderen wij jou een boeiende tijd. 

Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou: 

 • een tijdelijke arbeidsovereenkomst van een jaar voor 32 tot 36 uur per week met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
 • een salaris van maximaal € 4.778.94 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur p.w. (schaalniveau 10); 
 • een Individuele Keuze Budget van 22,37% bovenop je maandelijkse salaris, waarvan je zelf kunt kiezen wanneer het wordt uitgekeerd; 
 • 18 vakantiedagen én een ruime ATV-regeling met max. 25,5 extra vrije dagen op basis van een fulltime dienstverband; 
 • een goede pensioenopbouw; 
 • een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per vijf jaar; 
 • de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen via het cursusaanbod bij de UtrechtAcademie.

                                                                                                                            

Contactinformatie

Geïnteresseerd in deze vacature?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Sandra Munsel, teamleider Natuur en Landbouw, telefoonnummer 06-18300458 of Linde Kuijf, procesmanager Strategisch bosbeleid 06-53325519.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Silvana van Putten adviseur Werving & Selectie via het telefoonnummer 06-30509494 mail matchpoint@provincie-utrecht.nl.

 

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd? Dan zien wij graag jouw sollicitatie tegemoet.

Wij wachten niet tot de sluitingsdatum en zullen sollicitanten tussentijds in behandeling nemen. Zolang de vacature gepubliceerd staat, is de vacature nog vacant.

We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om naar deze functie te solliciteren.                                                    

Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.

 

Wie zijn wij?

Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.

Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.

 

Acties