EmailTwitterFacebookLinkedIn

Communicatiemedewerker Routebureau Utrecht

32 - 40 uur | Schaal 9 | Bepaalde tijd met intentie tot vast

 

Liefhebber van fiets-, wandel- en vaarroutes en wil je deze actief onder de aandacht brengen van bezoekers en inwoners van de provincie Utrecht? Ben je thuis in communicatie en het beheer van data en content? Dan is deze functie bij het Routebureau Utrecht iets voor jou!

Wat ga je doen? 

In deze afwisselende functie beheer en coördineer je onze informatievoorziening en communicatie over de fiets-, wandel- en vaarmogelijkheden en zorg je dat de routes van hoge kwaliteit zijn.
- Deelnemen aan projecten, advisering en het opstellen en/of bijdragen aan strategische communicatieplannen over routes, routenetwerken of recreatie in bredere zin.
- Advisering en afstemming met onze partners; waaronder routeontwikkelaars, gemeenten en de destinatie marketingorganisaties (DMOs).
- Beheer van de digitale routedata en informatie, o.a. via de centrale database en onze systemen voor routebeheer. 
- Kwaliteitsbewaking en controle van routedata en content.
- Redactie, monitoring en doorontwikkeling van het routeplatform routesinutrecht.nl.
- Coördineren van content voor eigen kanalen (website, nieuwsbrief, social media) en het leveren van input voor uitingen van partners.
- Ontwikkeling van routes op basis van analyse, kennis en inzicht.

Het Routebureau is een samenwerking tussen alle Utrechtse gemeenten en de provincie. Het bureau maakt organisatorisch onderdeel uit van de Provincie Utrecht. Je komt dan ook in dienst bij de provincie, gaat aan de slag bij een professionele organisatie binnen de publieke sector bij een team waar met veel enthousiasme wordt gewerkt aan recreatie, toerisme, sport, cultuur en erfgoed. De werkzaamheden worden uitgevoerd vanuit het provinciehuis in Utrecht en/of vanuit huis.

Wie zoeken wij?

Samen met twee collega’s vorm je ‘het routebureau’; een dynamisch team van drie routeprofessionals. Dit betekent dat je een eigen takenpakket hebt en zelfstandig en individueel moet kunnen werken, waarbij veel ruimte is voor eigen initiatief. Verantwoordelijkheidsgevoel en een proactieve houding vinden wij dan ook erg belangrijk. 
Verder vragen wij:

 • MBO+/HBO werk- en denkniveau met een opleiding/achtergrond in de marketing, communicatie, journalistiek, recreatie en toerisme of vergelijkbaar.
 • Minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare en/of gelijkwaardige functie.
 • Liefhebber van actief buiten zijn en/of recreatief fietsen, wandelen, varen.
 • Affiniteit met routes, kaarten of GIS-systemen is een pré.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Zelfstandig, zorgvuldig en gestructureerd kunnen werken.
 • Representatief, communicatief sterk en goed kunnen schakelen tussen diverse belanghebbenden.
 • Hands-on mentaliteit, kritisch op kwaliteit en proactief.

Wat bieden wij? 

Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we namelijk verder. 

We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om flexibel en naar eigen vermogen te werken. Bij de provincie Utrecht werken we hybride. Hoe dit eruit ziet geven we samen vorm. 

De organisatie is in ontwikkeling. We maken een professionaliseringsslag en gaan steeds meer opgavegericht werken. Als jij het leuk vindt om het voortouw te nemen en verder mee wilt bouwen aan onze organisatie, garanderen wij jou een boeiende tijd. 

Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou: 

 • een tijdelijke arbeidsovereenkomst van een jaar voor 32 - 40 uur per week met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd; 
 • een salaris van maximaal € 4.370,42 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur p.w. (schaalniveau 09); 
 • een Individuele Keuze Budget van 22,37% bovenop je maandelijkse salaris, waarvan je zelf kunt kiezen wanneer het wordt uitgekeerd; 
 • 18 vakantiedagen én een ruime ATV-regeling met max. 25,5 extra vrije dagen op basis van een fulltime dienstverband; 
 • een goede pensioenopbouw; 
 • een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per vijf jaar; 
 • de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen via het cursusaanbod bij de UtrechtAcademie.                                                                                                                              

Contactinformatie

Meer informatie over het Routebureau Utrecht vind je op routebureau-utrecht.nl.

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Jeroen van Noort, Manager Routebureau Utrecht, via jeroen.van.noort@routebureau-utrecht.nl of telefonisch via 06-29277268.
Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Sana Nour Eddin, adviseur werving & selectie, via matchpoint@provincie-utrecht.nl of telefonisch via 06-25778981.

 

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan uiterlijk 20 augustus 2023 voor interne kandidaten en 25 augustus 2023 voor externe kandidaten.

We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om naar deze functie te solliciteren.                                                    

Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.

 

Wie zijn wij?

Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.

Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.

 

Acties