EmailX( voorheen Twitter)FacebookLinkedIn

Coördinator Kennis en Behoud Nederlandse Limes

24 uur | Schaal 12 | Bepaalde tijd met intentie tot vast

 

Wil jij je inzetten voor behoud en beheer van UNESCO Werelderfgoed Neder-Germaanse Limes?

De Provincie Utrecht is op zoek naar een:

Coördinator Kennis en Behoud, bij het Sitebureau van de Nederlandse Limes Samenwerking, team Cultuur Erfgoed en Recreatie (0,6 fte)

Wat ga je doen? 

Als coördinator Kennis en Behoud vervul je vanuit het Sitebureau van de Nederlandse Limes Samenwerking een spilfunctie op de beleidsterreinen kennisontwikkeling en behoud. Je zult je ontwikkelen tot spin in het web van bescherming, behoud en beheer van de Limes en zo rijks-, provinciaal- en gemeentelijk niveau verbinden. Je ziet er op toe dat de Limes goed beschermd is in omgevingsverordeningen en -plannen en monitort het behoud en beheer van de Werelderfgoed-sites samen met gemeenten en eigenaren. Namens de siteholder coördineer je de Werkgroep Bescherming waarin ruimtelijke ontwikkelingen met een mogelijke impact op de Werelderfgoed-waarden worden besproken en een gezamenlijke lijn wordt uitgezet met betrekking tot vergunningverlening en handhaving. Je bent op deze thema’s ook het landelijk aanspreekpunt. Op het terrein van kennisontwikkeling ben je samen met collega’s van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en onze Duitse partners verantwoordelijk voor ontwikkeling en uitvoering van de gezamenlijke onderzoeksstrategie. Ook ben je verantwoordelijk voor het toegankelijk maken van wetenschappelijke informatie over de Limes en neem je zitting in de internationale Bratislava-groep, waarin experts uit alle Limes-landen informatie uitwisselen en zich inzetten voor de uitbreiding van het Werelderfgoed.

Wie zoeken wij?

  • Je hebt een universitaire opleiding in de Noordwest-Europese Archeologie afgerond;
  • Je hebt kennis van de Neder-Germaanse Limes en de Romeinse tijd in Nederland, en bij voorkeur ook van andere delen van Limes;
  •  Je hebt ervaring met bescherming en behoud door ontwikkeling van cultureel erfgoed, bij voorkeur vanuit een overheid;
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met interbestuurlijke samenwerking;
  • Je bent in staat netwerken op te zetten en te onderhouden, ook internationaal;
  • Je bent overtuigend, in staat om regels en beleidskeuzes goed uit te leggen, zowel mondeling als schriftelijk;
  •  Je bent communicatief en gericht op samenwerking, je kunt je verplaatsen in de belangen van je gesprekspartners;
  • Je bent politiek-bestuurlijk sensitief;
  • Je bent leergierig en creatief, houdt actief ontwikkelingen bij in het vakgebied en acteert daar op.

 

Wat bieden wij? 

Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we namelijk verder. 

We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om flexibel en naar eigen vermogen te werken. Bij de provincie Utrecht werken we hybride. Hoe dit eruit ziet geven we samen vorm. 

De organisatie is in ontwikkeling. We maken een professionaliseringsslag en gaan steeds meer opgavegericht werken. Als jij het leuk vindt om het voortouw te nemen en verder mee wilt bouwen aan onze organisatie, garanderen wij jou een boeiende tijd. 

Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou: 

  • een tijdelijke arbeidsovereenkomst van een jaar voor 24 uur per week met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd; 
  • een salaris van maximaal € 6.323,27 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur p.w. (schaalniveau 12); 
  • een Individuele Keuze Budget van 22,37% bovenop je maandelijkse salaris, waarvan je zelf kunt kiezen wanneer het wordt uitgekeerd; 
  • 18 vakantiedagen én een ruime ATV-regeling met max. 25,5 extra vrije dagen op basis van een fulltime dienstverband; 
  • een goede pensioenopbouw; 
  • een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per vijf jaar; 
  • de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen via het cursusaanbod bij de UtrechtAcademie.

                                                                                                                               

Contactinformatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jelmer Prins, sitemanager UNESCO Werelderfgoed Neder-Germaanse Limes, telefoon 06 27587250 of Frank Bles, teamleider CER, telefoon 06 21124577.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Sana Nour Eddin, adviseur werving & selectie en mobiliteit, telefoon 06 25778981 of mail matchpoint@provincie-utrecht.nl.

Interne kandidaten hebben voorrang op externe kandidaten.

 

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan uiterlijk 31 oktober 2023 voor interne kandidaten en uiterlijk 19 november 2023 voor externe kandidaten.

We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om naar deze functie te solliciteren.                                                    

Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Wie zijn wij?

In 2021 is de Neder-Germaanse Limes ingeschreven op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, als transnationale Duits-Nederlandse site. Daar zijn we trots op! De zorg voor de Limes is nu een structurele taak van de siteholder. In Nederland zijn dat de provincies Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland gezamenlijk, verenigd in de Nederlandse Limes Samenwerking (NLS). De belangrijkste taak en ambitie van de NLS is het beschermen en uitdragen van de Neder-Germaanse Limes in overeenstemming met de kernwaarden van het Werelderfgoed-verdrag. Daarbij gaat het niet alleen om het historische verhaal, maar ook om de relevantie vandaag de dag. De Provincie Utrecht is de zogenaamde Centrumprovincie van de NLS en huisvest het Sitebureau, dat is ondergebracht in het team Cultuur, Erfgoed en Recreatie.

Provincie Utrecht

Werken bij de Provincie Utrecht betekent een waardevolle bijdrage leveren aan de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Of het nu gaat om mobiliteit, natuur of cultuur, de provincie speelt slagvaardig in op ontwikkelingen in de samenleving. Dat vraagt om een organisatie waarin innovatie een continue factor is. Focus op de omgeving, interne samenwerking, integraal denken en ruimte voor experimenteren zijn daarin onze speerpunten. Onze nieuwe organisatiestructuur, met zelfstandig opererende teams en een kleine concerndirectie, vormt de basis. Ruimte geven aan ontwikkeling van de medewerkers vormt de randvoorwaarde voor ons succes.

Domein SLO

Het domein SLO is een van de twee domeinen die bij de provincie die actief zijn voor de kwaliteit van de Utrechtse leefomgeving: we streven naar een aantrekkelijk en vitaal landelijk en stedelijk gebied. We doen dit vanuit de werkvelden ruimtelijke ordening, economie, bodem, water, milieu, recreatie, cultuur, cultureel erfgoed, natuur, landschap en landbouw. Allemaal werkvelden die bijdragen aan een goed woon-, werk- en leefklimaat. We maken niet alleen beleid, we voeren het ook uit. Bijvoor­beeld in programma’s zoals Agenda Vitaal Platteland, Nieuwe Hollandse Waterlinie, Binnenstedelijke Ontwikkeling en Hart van de Heuvelrug. Dit alles doen we in samenwerking met onze partners in de regio.

We werken binnen het domein SLO met zo’n 170 enthousiaste en kundige medewerkers die met overtuiging willen bijdragen aan een nog mooiere provincie. Zij werken op basis van een heldere opdracht, waarin is bepaald aan welke doelen bijgedragen moet worden, welke resultaten behaald moeten worden, binnen welke tijd en met welke middelen. Bij het brede karakter van het domein horen slagvaardigheid, doelgerichtheid, resultaatgerichtheid, strategie en creativiteit. Persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers staat hoog in het vaandel.

Team Cultuur, Erfgoed en Recreatie (CER)

Het team CER is een beleidsteam bestaande uit 23 fte. Het team wil bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving. Het team bestaat uit drie clusters, Cultuur, Erfgoed en Recreatie-toerisme. Voor cultuur en erfgoed houden wij ons bezig met de zorg voor en beleefbaarheid van erfgoed en cultuur. Dat doen we bijvoorbeeld door te investeren in de restauratie van rijksmonumenten en door cultuurlandschappen te beschermen, door de beleving van dat moois mogelijk te maken, door cultuur- en erfgoededucatie op scholen en educatie in bibliotheken. Voor recreatie en toerisme willen onder meer een goed functionerend netwerk van routes en recreatieve voorzieningen uitbouwen. Ook de sitebureaus van UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies en Neder-Germaanse Limes zijn ondergebracht in het team CER.

 

Acties