EmailTwitterFacebookLinkedIn

ecologisch adviseur / vergunningverlener natuurbescherming (soortenbescherming)

34 tot 40 uur | Schaal 11 | Bepaalde tijd met intentie tot vast

 

Wil jij jouw ecologische kennis inzetten voor de provincie Utrecht?

Wat ga je doen? 

Als ervaren vergunningverlener/ecoloog in het team Natuur en Landschap behandel jij vooral ecologisch complexe vergunningsaanvragen voor flora-en-fauna-activiteiten (soortenbescherming). Je gebruikt jouw waardevolle ecologische ervaring om andere vergunningverleners te adviseren over de besluitvorming. Daarnaast adviseer je Gedeputeerde Staten in complexe situaties.
Verder ben je bereid om je in te zetten voor andere thema’s van het team (zoals Natura-2000 (gebiedsbescherming), houtopstanden, landschap of beheer- en schadebestrijding) als dat nodig is.

Je taken zijn:

 • Het (binnen de wettelijke termijn) beoordelen en toetsen van voornamelijk complexe aanvragen voor flora-en-fauna-activiteiten (soortenbescherming).
 • Het ecologisch adviseren van andere vergunningverleners.
 • Het voeren van (voor)overleg zowel binnen als buiten de organisatie Bijvoorbeeld met initiatiefnemers, adviesbureaus, gemeenten en omgevingsdiensten.
 • Het geven van bestuurlijk advies en beantwoorden van bestuurlijke vragen.
 • Het opleiden en coachen van minder ervaren collega’s, bijvoorbeeld bij het maken van ecologische keuzes in de beoordeling van aanvragen.
 • Het opstellen en afhandelen van brieven en besluiten in digitale systemen.
 • Het meedenken met oplossingen om initiatieven, binnen de kaders van de wet, mogelijk te maken.
 • Het leveren van een inhoudelijke bijdrage aan de afhandeling van bezwaar- en beroepszaken.

Wie zoeken wij?

 •  Je hebt een relevante opleiding op HBO/WO-niveau op het kennisdomein van de groene regelgeving/ecologie.
 • Je hebt minimaal 6 jaar ervaring met vergunningen/ontheffingen (verlener of aanvrager) op het gebied van natuurbescherming (soortenbescherming/gebiedsbescherming) of met het uitvoeren van ecologisch onderzoek, advisering en opstellen van activiteitenplannen.
 • Je hebt actuele en parate kennis van verschillende beschermde soorten.
 • Het is een pre als je kennis hebt van of affiniteit hebt met het werken in een politieke omgeving) of soortenmanagementplannen (SMP’s).


Persoonlijke eigenschappen

 • Je kunt goed zelfstandig en in teamverband werken.
 • Je bezit overtuigingskracht, bent besluitvaardig en kunt goed luisteren.
 • Je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.

Wat bieden wij? 

Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we namelijk verder. 

We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om flexibel en naar eigen vermogen te werken. Bij de provincie Utrecht werken we hybride. Hoe dit eruit ziet geven we samen vorm. 

De organisatie is in ontwikkeling. We maken een professionaliseringsslag en gaan steeds meer opgavegericht werken. Als jij het leuk vindt om het voortouw te nemen en verder mee wilt bouwen aan onze organisatie, garanderen wij jou een boeiende tijd. 

Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou: 

 • een tijdelijke arbeidsovereenkomst van een jaar voor 34 tot 40 uur per week met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd; 
 • een salaris van minimaal € 3.935,54 tot maximaal 5.564,56 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur p.w. (schaalniveau 11); 
 • een Individuele Keuze Budget van 22,37% bovenop je maandelijkse salaris, waarvan je zelf kunt kiezen wanneer het wordt uitgekeerd; 
 • 18 vakantiedagen én een ruime ATV-regeling met max. 25,5 extra vrije dagen op basis van een fulltime dienstverband; 
 • een goede pensioenopbouw; 
 • een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per vijf jaar;  
 • de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen via het cursusaanbod bij de UtrechtAcademie.                                                                                                                               

Contactinformatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Sacha Heijblom, teamleider vergunningverlening natuur en landschap, telefoonnummer 06-52769506

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Silvana van Putten, adviseur werving & selectie, telefoon 06-30509494 of mail matchpoint@provincie-utrecht.nl.

 

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan uiterlijk 1maart 2024.

We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om naar deze functie te solliciteren.                                                    

Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.

 

Wie zijn wij?

Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.

Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.

 

Acties