EmailTwitterFacebookLinkedIn

Facilitair Coördinator

36 uur| Schaal 12 | Bepaalde tijd met intentie tot vast

 

Geen dag is hetzelfde als Coördinator Facilitair bij de provincie Utrecht. Je bent de spin in het web voor het cluster soft services en zorgt dat alles op rolletjes loopt. Ben jij de klantgerichte probleemoplosser met een groot verantwoordelijkheidsgevoel? Dan zijn we op zoek naar jou.

Wat ga je doen? 

Als Facilitair Coördinator Soft services ben je verantwoordelijk voor een team van 25 mensen. Je fungeert als vraagbaak en klankbord voor medewerkers van jouw cluster. Met jouw expertise verzeker je vakinhoudelijke ondersteuning en begeleiding voor een soepele uitvoering van taken. Daarnaast ben je sterk in coachend leidinggeven en weet je door je ervaring het team te motiveren en te enthousiasmeren. Je hebt oog voor wat zij nodig hebben om zich verder te ontwikkelen. Daar krijg je zelf ook energie van.

Je speelt een belangrijke rol in de communicatie. Voor onze interne klant en voor ons team ben jij het visitekaartje van het cluster en vertegenwoordig je het facilitaire beleid. Je uitstekende gespreksvaardigheid zorgt ervoor dat je goed kunt omgaan met complexe belangentegenstellingen en makkelijk op verschillende niveau’s kunt communiceren.

Je lost knelpunten op en zorgt er tegelijkertijd voor dat verantwoordelijkheden daar liggen waar ze horen. Je zorgt voor een efficiënte en doelgerichte inrichting van processen en draagt bij aan het behalen van facilitaire doelstellingen, met een focus op klanttevredenheid.

Als beheerder van het clusterbudget en diverse facilitaire contracten, bewaak je deze nauwlettend en zorg je voor een goede opvolging van afspraken. Je hebt een scherp oog voor facilitaire trends en personele ontwikkelingen op de middellange termijn, waardoor je waardevol advies kunt geven aan collega MT-leden.

Bovendien ben je betrokken bij facilitaire projecten en houd je toezicht op contractmanagement en de kwaliteit van geleverde producten en diensten. Je zet nieuwe inkoop- en aanbestedingsactiviteiten in gang en bewaakt de voortgang van projecten en activiteiten, waarover je helder rapporteert aan de manager.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een Facilitair Coördinator voor het cluster softservices die beschikt over uitstekende communicatieve en probleemoplossende vaardigheden. Met een klantgerichte instelling en flexibiliteit werk je graag samen in een team. Je voelt je verantwoordelijk voor het behalen van resultaten en hebt een proactieve werkhouding. Met overtuigingskracht en enthousiasme weet je anderen te inspireren en te motiveren. Je bent organisatiesensitief en kunt goed omgaan met verschillende belangen. Met brede kennis van facility management en ervaring in het omgaan met diverse stakeholders, weet je operationele projecten effectief te realiseren.

Verder beschik je over:

 • Een HBO diploma facility management
 • Minimaal 5 jaar ervaring in soort gelijke functie
 • Aantoonbaar ervaring met verandertrajecten is een pré
 • Aantoonbaar kennis van FMIS

Wat bieden wij? 

Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we namelijk verder. 

We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om flexibel en naar eigen vermogen te werken. Bij de provincie Utrecht werken we hybride. Hoe dit eruit ziet geven we samen vorm. 

De organisatie is in ontwikkeling. We maken een professionaliseringsslag en gaan steeds meer opgavegericht werken. Als jij het leuk vindt om het voortouw te nemen en verder mee wilt bouwen aan onze organisatie, garanderen wij jou een boeiende tijd. 

Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou: 

 • een tijdelijke arbeidsovereenkomst van een jaar voor 36 uur per week met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
 • een salaris van minimaal € 4.466,67 tot maximaal € 6323,27 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur p.w. (schaalniveau 12); Dit is exclusief de cao verhoging van 2024; 
 • een Individuele Keuze Budget van 22,37% bovenop je maandelijkse salaris, waarvan je zelf kunt kiezen wanneer het wordt uitgekeerd;
 • 18 vakantiedagen én een ruime ATV-regeling met max. 25,5 extra vrije dagen op basis van een fulltime dienstverband; 
 • een goede pensioenopbouw; 
 • een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per vijf jaar; 
 • de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen via het cursusaanbod bij de UtrechtAcademie.

                                                                                                                             

Contactinformatie

Misschien wil je eerst nog wat meer weten? Geen probleem, voor extra informatie kun je contact opnemen met Nathalie van Woensel, manager Facilitair, telefoon 06-39822799.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Mohamed Bouazza, adviseur werving & selectie, telefoon 06 – 87 08 14 00.

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd? Dan kunnen intern als externe kandidaten reageren tot 19 juni 2024. De gesprekken staan gepland voor 27 juni. 

We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om naar deze functie te solliciteren.                                                    

Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.

Wie zijn wij?

Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.

Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.

Werken bij de Provincie Utrecht betekent een waardevolle bijdrage leveren aan de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Of het nu gaat om mobiliteit, natuur of cultuur de provincie speelt slagvaardig in op ontwikkelingen in de samenleving. Dat vraagt om een organisatie waarin innovatie de continue factor is. Focus op de omgeving, interne samenwerking, integraal denken en ruimte voor experimenteren zijn daarin onze speerpunten. Onze nieuwe organisatiestructuur, met zelfstandig opererende teams en een kleine concerndirectie, vormt de basis. Ruimte geven aan ontwikkeling van de medewerkers vormt de randvoorwaarde voor ons succes.

Het domein Bedrijfsvoering verzorgt alle uitvoerende bedrijfsvoeringstaken van de organisatie, zodat onze klanten zich kunnen concentreren op de realisatie van de primaire doelstellingen. Team Facilitair (FAC) is hier onderdeel van en bestaat (naast een kleine staf) uit het cluster Hardservices en het cluster Soft services. De clusters worden aangestuurd door een coördinator. De werkzaamheden worden door een enthousiast team van medewerkers samen met diverse leveranciers in een multi-tenant omgeving uitgevoerd.

 

Acties