EmailTwitterFacebookLinkedIn

Geohydroloog

28 tot 40 uur | Schaal 11 | Bepaalde tijd met intentie tot vast

 

Wil je jouw kennis van grondwater in Utrecht inzetten voor de uitdagingen die er in de provincie zijn? Kun je een complex verhaal simpel uitleggen en technische informatie vertalen naar relevantie voor beleid? En wil je de stap maken naar de provincie? Dan zoeken we jou!

Wat ga je doen? 

Als (geo)hydroloog ga je aan de slag met de grondwatervraagstukken binnen de provincie Utrecht. Deze vragen gaan over effecten op andere belangen van toekomstige locaties waar drinkwaterbedrijven grondwater willen winnen, maar ook over de mogelijke knoppen om aan te draaien om het grondwatersysteem in de natuurgebieden op orde te krijgen. Technische vraagstukken die jij begeleidt en vertaalt naar begrijpbare voorstellen. Je onderhoudt contacten met collega hydrologen die werkzaam zijn bij de waterschappen en de drinkwaterbedrijven.

De werkzaamheden spelen zich af in een sterk bewegend speelveld, waar nieuwe ontwikkelingen zich snel kunnen voordoen. Dit kan leiden tot aanpassingen in de werkzaamheden.

Jouw functie en rol bestaand daarnaast uit:

 • Het uitzetten en/of begeleiden van studies met grondwatermodellen en naar de interpretatie van monitoringsgegevens;
 • Beantwoorden van vragen van collega's over het grondwatersysteem;
 • Het actief meedenken vanuit het grondwatersysteem in de gebiedsprocessen die we opstarten in het landelijk gebied;
 • Het toetsen van initiatieven van derden;
 • Het up-to-date houden van de kennis binnen de provincie over grondwater en grondwatermodellen door het volgen en uitdragen van nieuwe ontwikkelingen.

Wie zoeken wij?

 • Je hebt een afgeronde relevante HBO en/of WO-opleiding (bijvoorbeeld aardwetenschappen, fysische geografie of verwante studie);
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met het toepassen van grondwatermodellen;
 • Je kunt goed mondeling, visueel en schriftelijk duidelijk maken wat je bedoelt;
 • Je bent analytisch en kunt problemen vertalen naar de essentie;
 • Je bent prettig om mee samen te werken en een netwerken. Je bent realistisch, pragmatisch, flexibel, creatief en oplossingsgericht.

 

Wat bieden wij? 

Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we namelijk verder. 

We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om flexibel en naar eigen vermogen te werken. Bij de provincie Utrecht werken we hybride. Hoe dit eruit ziet geven we samen vorm. 

De organisatie is in ontwikkeling. We maken een professionaliseringsslag en gaan steeds meer opgavegericht werken. Als jij het leuk vindt om het voortouw te nemen en verder mee wilt bouwen aan onze organisatie, garanderen wij jou een boeiende tijd. 

Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou: 

 • een tijdelijke arbeidsovereenkomst van een jaar voor 28 tot 40 uur per week met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
 • een salaris van minimaal € 3.935,54 tot maximaal € 5.564,56bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur p.w. (schaalniveau 11); 
 • een Individuele Keuze Budget van 22,37% bovenop je maandelijkse salaris, waarvan je zelf kunt kiezen wanneer het wordt uitgekeerd;
 • 18 vakantiedagen én een ruime ATV-regeling met max. 25,5 extra vrije dagen op basis van een fulltime dienstverband; 
 • een goede pensioenopbouw; 
 • een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per vijf jaar;
 • de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen via het cursusaanbod bij de UtrechtAcademie.

                                                                                                                            

Contactinformatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met André van Nieuwpoort, teamleider Water en Bodem, telefoon (06) 41 79 84 37 of Mieke de Jong, clustercoördinator grond- en drinkwater, telefoon (06) 36 56 94 55.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Silvana van Putten, adviseur werving & selectie, telefoon (06) 30 50 94 94 of mail matchpoint@provincie-utrecht.nl

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan uiterlijk 1 maart 2024, ook externe kandidaten kunnen reageren tot 1 maart 2024.

We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om naar deze functie te solliciteren.                                                    

Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.

Wie zijn wij?

Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.

Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.

 

Acties