EmailTwitterFacebookLinkedIn

Junior beleidsadviseur grootschalige opwek duurzame elektriciteit

32 -40 uur | Schaal 10 | Bepaalde tijd met intentie tot vast

 

Ben je recent afgestudeerd en wil je je inzetten voor duurzame energie in de provincie Utrecht? Dan is deze vacature echt iets voor jou!

Wat ga je doen? 

Samen met je collega’s in het cluster grootschalige opwek werk je aan het halen van de doelstellingen voor grootschalige elektriciteitsopwekking d.m.v. zonne- en windenergie in de provincie. Dit doe je in samenwerking met de andere (ruimtelijke) opgaven in de provincie. De provincie Utrecht werkt in de Regionale Energiestrategieen (RES) regio’s U16, Amersfoort en Foodvalley samen met gemeenten aan de realisatie van duurzame opwek. Realisatie van de doelstellingen in de drie RESsen is noodzakelijk voor het behalen van de provinciale doelstelling om in 2030 55% van de benodigde elektriciteit met hernieuwbare bronnen op te wekken.

Als startend beleidsadviseur grootschalige opwek werk je mee aan de projecten waarmee we de doelen voor grootschalige opwek in de provincie behalen. Je ondersteunt bij de ruimtelijke- en gebiedsprocessen voor windenergie, houdt het overzicht van gemeentelijke trajecten voor zon op land en bent daarvoor het eerste aanspreekpunt bij de provincie.

Wie zoeken wij?

 • Je hebt affiniteit met de energietransitie en bent bereid je te verdiepen in zowel de technische als procedurele aspecten van duurzame opwek
 • Je bent geïnteresseerd in complexe politieke processen
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal
 • Je bent ondernemend en resultaatgericht en kunt goed samenwerken met collega’s
 • Je kunt succesvol samenwerken met externen zoals gemeenten en stakeholders
 • Zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling vind je belangrijk
 • Afgeronde opleiding in de richting van planologie of vergelijkbaar is een pré.

 

Wat bieden wij? 

Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we namelijk verder. 

We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om flexibel en naar eigen vermogen te werken. Bij de provincie Utrecht werken we hybride. Hoe dit eruit ziet geven we samen vorm. 

De organisatie is in ontwikkeling. We maken een professionaliseringsslag en gaan steeds meer opgavegericht werken. Als jij het leuk vindt om het voortouw te nemen en verder mee wilt bouwen aan onze organisatie, garanderen wij jou een boeiende tijd. 

Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou: 

 • een tijdelijke arbeidsovereenkomst van een jaar voor 32 tot 40 uur per week met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd; 
 • een salaris van minimaal € 3.385,60 tot maximaal € 4.778,94 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur p.w. (schaalniveau 10); 
 • een Individuele Keuze Budget van 22,37% bovenop je maandelijkse salaris, waarvan je zelf kunt kiezen wanneer het wordt uitgekeerd;
 • 18 vakantiedagen én een ruime ATV-regeling met max. 25,5 extra vrije dagen op basis van een fulltime dienstverband; 
 • een goede pensioenopbouw; 
 • een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per vijf jaar; 
 • de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen via het cursusaanbod bij de UtrechtAcademie.                                                                                                                               

 

Contactinformatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Robin Hoenkamp, clustercoördinator grootschalige opwek telefoon 06-28918807.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Josha Riemens, adviseur werving & selectie, telefoon 06-24117270 of mail matchpoint@provincie-utrecht.nl.

Interne kandidaten hebben voorrang op externe kandidaten.

 

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd? Interne kandidaten kunnen hun belangstelling tot en met 16 juni 2024 tonen. Externe kandidaten kunnen hun interesse tot en met 30 juni 2024 tonen.

Het uitvoeren van een screening maakt onderdeel uit van onze procedure. Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.

We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om naar deze functie te solliciteren.                                                    

 

Wie zijn wij?

Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.

Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.

SLO

Vanuit het domein Stedelijke Leefomgeving (SLO) dragen we bij aan een aantrekkelijk en vitaal stedelijk gebied. Daar hoort ook het uitloopgebied bij. Samen met onze partners binnen én buiten de organisatie werken we aan een fijne en gezonde leefomgeving, met levendige steden en dorpen en een sterke economie, waarin we sneller naar duurzame energie willen voor iedereen. We verbinden opgaven op het vlak van wonen, werken, natuur en recreatie met elkaar om tot kwalitatieve oplossingen te komen. Dit beleid voeren we zelf uit in programma’s zoals de Omgevingswet/visie, Nieuwe Hollandse Waterlinie, Binnenstedelijke Ontwikkeling, Gezonde Leefomgeving en Energietransitie.

Programma Energietransitie

We willen zo spoedig mogelijk en uiterlijk in 2050 CO2-neutraal zijn. Dat betekent dat de energievoorziening ver vóór 2050 al CO2-neutraal dient te zijn. Vanuit het programma Energietransitie leveren we hier met 30 enthousiaste en deskundige collega’s een bijdrage aan. We richten ons op het stimuleren van energiebesparing, het mogelijk maken van duurzame opwek van energie en een toekomstbestendige energie-infrastructuur. De aard van de opgave vraagt om een innovatieve en inclusieve aanpak.

Acties