EmailTwitterFacebookLinkedIn

Juridisch Adviseur / privacy officer

Je start hier in functieschaal 11 voor 32 - 40 uur. In eerste instantie voor een jaar met zicht op een vast dienstverband.  

Ben jij een Juridisch adviseur/ Privacy Officer die gedreven is om gegevensbescherming in de beleidsuitvoering te verankeren? Die op tactisch en strategisch niveau daarover wil adviseren?

Ben jij goed in staat in het creëren van bewustwording binnen onze organisatie? Zo help je ons privacy te waarborgen voor een optimale dienstverlening. En heb je 32 tot 40 uur per week tijd en zin om een hele leuke overheidsorganisatie daarbij te ondersteunen? Dan kan de provincie Utrecht je hulp goed gebruiken. Wij zoeken namelijk een jurist die bewust is van de bestuurlijke en politieke gevoeligheid bij overheidsoptreden. Je komt in een team te werken waar je grote mate van handelingsvrijheid hebt en waar je altijd direct bij collega’s terecht kan mocht dat nodig zijn.

Je start hier in functieschaal 11. In eerste instantie voor een jaar met zicht op een vast dienstverband.  

Je bent hier bezig met iets belangrijks

Bij de provincie Utrecht zijn we altijd bezig met belangrijke en actuele maatschappelijke vraagstukken. Door de balans te zoeken tussen groei en groen, vergroten we de aantrekkelijkheid van onze provincie. En zorgen we voor een gezonde en duurzame leefomgeving. We willen dat iedereen hier fantastisch woont, werkt en leeft. Jouw rol is daar belangrijk bij, want met jouw kennis en oplossingen van de diverse privacy vraagstukken draag jij bij aan een goed functionerende provincie die al deze vraagstukken kan aanpakken.

De provincie Utrecht heeft op het gebied van informatieveiligheid en privacy de ambitie om snel naar een beheerst volwassenheidsniveau te gaan. Hiervoor is een programma Informatieveiligheid en Privacy afgerond. Om verder door te groeien naar het gewenste ambitieniveau dienen er nog een aantal stappen te worden gezet. Dit betreft onder andere de verdere inrichting van risicomanagement, privacy by design en het interne toezicht.

Dat vraagt wat van je

Het accent van jouw functie als jurist komt te liggen op privacy. Als privacy officer werk je actief aan een adequate bescherming van de privacy, zowel intern als extern gericht. Je primaire taak is ervoor zorgen dat de provincie zich houdt aan de van toepassing zijnde privacyregels. .

Je bent werkzaam ineen team van juristen en voornamelijk verantwoordelijk voor het verbeteren en ontwikkelen van beleidsuitvoering op het gebied van gegevensbescherming. Ook is er ruimte om je op andere juridische terreinen in te werken en daarover juridische adviezen te geven.

Naast bovengenoemde aandachtsgebieden gaat het onder andere om de volgende werkzaamheden:

 •          eerstelijnsvragen beantwoorden die in de privacy mailbox binnen komen;
 •          advisering ten aanzien van privacyvraagstukken op tactisch en strategisch niveau;
 •          (mede) opstellen van beleidskaders en maken van werkinstructies;
 •          implementeren van deze instructies en procedures;
 •          uitvoeren systeem- en contractanalyses (BIA’s en DPIA’s) en passende adviezen;

Je kijkt kritisch mee vanuit je vakgebied en zorgt voor verbinding binnen de organisatie en werkt nauw samen met de collega juristen, de functionaris gegevensbescherming en technische security officers.

Je gaat aan de slag binnen een van onze clusters Juridische Zaken. Deze teams adviseren over generieke, complexe en specialistische juridische vraagstukken op terreinen als mobiliteit, leefbaarheid en stedelijke ontwikkeling. Daarbij vindt advisering plaats over o.a. mandaat, staatssteun, privacy, aanbesteding en over speciale wetgeving als de Wet personenvervoer, Wet Stikstof en Natuurbeschermingen de Wet open overheid. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de collega’s uit de beleidsafdelingen.

Met jouw enthousiasme en daadkracht ga je een mooie bijdrage leveren als adviseur. Dit hoef je niet alleen te doen want je maakt deel uit van een team van 30 juristen dat verspreid over de beleidsdomeinen hun werk doet. Daarin zijn privaatrechtelijke en publiekrechtelijke expertises en specialismen vertegenwoordigd. Roulatie is mogelijk zodat je een allround ervaring kunt opdoen met de verschillende beleidsdomeinen van de provincie. Om de kwaliteit van het juridisch advies hoog te houden, begeleiden mentoren de beginnende juristen. Belangrijke adviezen worden collegiaal getoetst om structureel van elkaar te leren. En jaarlijks wordt er collectief een opleidingsprogramma aangeboden, om je kennis actueel te houden.

Wat vragen we van jou?

We zoeken een resultaatgerichte collega met een gezonde dosis humor en doorzettingsvermogen, die in samenwerking met de organisatie privacy verder op de kaart wil zetten. 

 •          Je brengt een afgeronde WO studie Nederlands Recht mee. 
 •          Bij voorkeur heb je al wat ervaring in het privacy werkveld én op het gebied van gegevensbescherming in het algemeen.
 •          Je hebt overtuigingskracht en weet wanneer je moet meebewegen en wanneer je vast moet houden. Goede contacten, zowel intern als extern, staan voor jou centraal.
 •          Je hebt gevoel voor politieke en bestuurlijke belangen.

Mocht je niet volledig voldoen aan het gewenste eisenpakket, dan nodigen we je graag toch uit om te reageren.

Gelukkig levert je werk veel op. Voor anderen én jezelf

In ruil voor al dat harde werk krijg je van ons:

·         Een contract
Een tijdelijke arbeidsovereenkomst van een jaar voor 36-40 uur per week. Met zicht op een vast contract.

·         Inkomen

Een salaris in schaalniveau 11. Elke maand krijg je maximaal €5564,56 bruto, op basis van 40 uur per week werken. (Dit is de CAO per 1-1-2023)

·         Extra inkomen

Een Individueel Keuze Budget van 22,37% boven op je maandelijkse salaris – en je kiest zelf wanneer je dat krijgt.

·         Vrijheid

Jaarlijks 18 vakantiedagen én een ruime ATV-regeling met maximaal 25,5 extra vrije dagen

·         Pensioen

Gewoon een goede pensioenopbouw

·         Opleiding

Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000 per vijf jaar

·         Persoonlijke ontwikkeling

Altijd de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen via het cursusaanbod bij de Utrecht Academie.

·         (Openbaar) vervoer en thuiswerken

Je krijgt een vergoeding voor het gebruik van (openbaar) vervoer. We werken best veel thuis tegenwoordig. Daarvoor is een hybride thuiswerkvergoeding beschikbaar, en je mag thuis op onze kosten een Arbo-proof werkplek inrichten.

Kom iets goeds doen, solliciteer

Wil jij iedere werkdag weer het gevoel hebben dat je goed bezig bent? Dan ben je bij de provincie Utrecht zeker op je plek. Je kunt intern en extern tot en met 21 mei bij ons solliciteren als juridisch adviseur. Misschien wil je eerst nog wat meer weten? Geen probleem, voor extra informatie over deze functie kun je contact opnemen met Eddy Marques, adviseur werving & selectie. Je bereikt haar via matchpoint@provincie-utrecht.nl of 06 - 462 66 634.

 • We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om te solliciteren.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen we niet op prijs.
 • Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.

Acties