Krijg jij energie van het verbinden van de wereld van beleid en maatschappelijke opgaven met datagedreven thema’s door het slimmer inzetten van data? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Wat ga je doen?
De provincie staat voor een aantal grote opgaven: toekomstbestendig wonen, de ontwikkelingen in het landelijk gebied, mobiliteit en klimaat. De complexiteit van deze opgaven kunnen we niet aanpakken zonder een goede kennispositie en informatievoorziening. Data is de grondstof voor deze informatie en kennis. Binnen het thema Slimmer met Data werken we volgens twee principes ‘leren door te doen’ en ‘inspiratie en bewustwording’. Door concrete vragen en behoeftes van beleidsdomeinen te verkennen en projecten te faciliteren, leren we als organisatie hoe je datagedreven werkt in de beleidscyclus en worden onze beleidscollega’s ‘data-volwassener’. De geleerde lessen willen we bestendigen in de organisatie.
Als datacoach adviseer, begeleid en train je je beleidscollega’s in het optimaal én verantwoord benutten van data in het beleidsproces. Je denkt mee en adviseert de organisatie over mogelijke aanpassingen om het datagedreven werken te verankeren in bestaande processen en ontwikkelt of implementeert hiervoor concrete hulpmiddelen voor in de ‘toolbox datagedreven werken’. Je begint niet meteen te rennen bij een vraag, maar vraagt kritisch door naar de meerwaarde en het handelingsperspectief. We gebruiken het ‘datacanvas’ om de ‘vraag achter de vraag’ te achterhalen. Daarnaast gebruiken we onze ervaringen om collega’s te inspireren en bewuster te maken van de mogelijkheden en risico’s van het werken met data en digitale innovaties. Dit doen we onder andere door middel van laagdrempelige kennissessies die we gezamenlijk organiseren.
Je denkt in kansen en mogelijkheden en je zoekt proactief de verbinding met verschillende disciplines, zowel intern als extern. Denk aan collega’s van Informatievoorziening en Automatisering (I&A), Geografische Informatie Systemen (GIS), informatieveiligheid, privacy en informatiemanagement en aan externe partijen zoals het RIVM, Kadaster, CBS, gemeenten, kennisinstellingen of startups. Je helpt graag mensen verder. ‘Daar ben ik niet van’ is nooit jouw antwoord; je denkt altijd mee en waar nodig begeleid je de vragensteller op een ‘warme’ manier naar andere collega’s of externe contacten.
Kortom, jij bent een allround data-expert die de juiste vragen stelt, methodologische kennis inbrengt, zorgt voor een lerend proces én de verbinding legt tussen de beleidswereld en de datawereld. Dit alles doe je onder begeleiding van de opdrachtnemer Slimmer met Data en met een brede en diverse groep collega’s van de verschillende expertise teams van de organisatie, waaronder het team GIS en het team I&A.
Wie zoeken wij?
Ben jij de verbindende schakel die we zoeken? Voor deze rol zoeken we een nieuwe collega die proactief de verbinding legt met andere collega’s, projecten of programma’s binnen de provincie. Je bouwt je eigen netwerk op en vindt het leuk om in multidisciplinaire teams samen te werken. Anderen enthousiasmeren om slimmer gebruik te maken van data zie je als een mooie uitdaging. Jij gelooft in de kracht van data om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. Tegelijkertijd behoud je een positief-kritische houding en hecht je waarde aan transparantie en uitlegbaarheid. Je hebt ervaring met en/of kennis over verschillende methoden van onderzoek, dataverzameling (zoals registraties, sensoren en enquêtes) en analysetechnieken en je kunt op een laagdrempelige manier collega’s hierover informeren en adviseren. Je kunt collega’s de inhoudelijke methodologische materie en de voordelen en beperkingen van data helder uitleggen. Kortom, als jij de meerwaarde van data ziet en klaar bent om die visie te delen, dan is dit jouw kans!
Verder neem je mee:
Wat bieden wij?
Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we namelijk verder.
We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om flexibel en naar eigen vermogen te werken. Bij de provincie Utrecht werken we hybride. Hoe dit eruit ziet geven we samen vorm.
De organisatie is in ontwikkeling. We maken een professionaliseringsslag en gaan steeds meer opgavegericht werken. Als jij het leuk vindt om het voortouw te nemen en verder mee wilt bouwen aan onze organisatie, garanderen wij jou een boeiende tijd.
Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou:
Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we namelijk verder.
Contactinformatie
Wil jij iedere dag weer het gevoel hebben dat je met iets belangrijks bezig bent? Dan ben je bij de provincie Utrecht zeker op je plek. We nemen jouw sollicitatie bij binnenkomst direct in behandeling.
Misschien wil je eerst nog wat meer weten? Geen probleem, voor extra informatie kun je contact opnemen met Lieke Stroucken, programmamanager, telefoon 06 - 34 49 99 14.
Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Mohamed Bouazza, adviseur werving & selectie, telefoon 06 – 87 08 14 00.
Solliciteren
Ben je geïnteresseerd? Interne kandidaten kunnen reageren tot 23 februari 2024. Externe kandidaten kunnen reageren tot 10 maart 2024.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen we niet op prijs.
We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om naar deze functie te solliciteren.
Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.
Wie zijn wij?
Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.
Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.
Het domein Bedrijfsvoering (BDV) verzorgt alle uitvoerende bedrijfsvoeringstaken van de organisatie, zodat onze collega’s zich kunnen concentreren op de realisatie van de primaire doelstellingen. Wij richten ons op een integrale bedrijfsvoering, die past in de huidige tijd. Wij blijven onze producten en diensten ontwikkelen en verbeteren. Zo leveren wij een optimale ondersteuning en een dienstverlening met toegevoegde waarde voor de (interne) klanten te kunnen leveren.