EmailX( voorheen Twitter)FacebookLinkedIn

Onderzoeker wet Bibob

36-40 uur | Schaal 11 | Bepaalde tijd met intentie tot vast

Wat ga je doen? 

Als onderzoeker wet Bibob (Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur) draag je bij aan de bestrijding van ondermijnende criminaliteit. Dat doe je door de integriteit van betrokkenen bij subsidies, vergunningen, vastgoedtransacties en aanbestedingen te toetsen. Voor die beoordeling doe je bronnenonderzoek en kom je tot een advies. Op basis daarvan neemt de provincie Utrecht een besluit.

Bij vergunningverlening, subsidieverlening, vastgoedtransacties en aanbestedingen kan een Bibob-onderzoek plaatsvinden. De provincie Utrecht past de wet Bibob toe om te voorkomen dat criminaliteit onbedoeld gefaciliteerd wordt. Om de huidige capaciteit uit te breiden en meer eigen onderzoeken uit te kunnen voeren, zoekt de provincie invulling van de permanente positie van bibob-onderzoeker.

Jij voert onderzoek in de zin van de wet Bibob uit naar betrokkenen bij subsidieverlening, vastgoedtransacties, vergunningverlening en inkooptransacties. Je ontvangt adviesverzoeken van collega’s en je bent verantwoordelijk voor de planning en het bewaken van de voortgang van onderzoeken. Daartoe onderhoud je contact met interne en externe betrokkenen. Daarbij kun je te maken krijgen met tegengestelde belangen. Het betreft vaak zaken die complex en bestuurlijk gevoelig zijn.

Na afronding van je onderzoek bespreek je de resultaten met de Bibob-coördinator en stel je een adviesrapport op. Afhankelijk van de resultaten van het onderzoek kunnen collega’s verder gaan met het proces waarop het Bibob-onderzoek ziet, bijvoorbeeld vergunningverlening, of wordt een besluit gevraagd aan het college van Gedeputeerde Staten. Het college kan bijvoorbeeld besluiten dat advies gevraagd wordt aan het Landelijk Bureau Bibob, dat aanvullende voorwaarden worden gesteld aan een subsidie of dat een vergunningaanvraag wordt afgewezen. Daarnaast organiseer je gemeentebezoeken van de commissaris. Voor alle medewerkers van het kabinet geldt dat ook andere, algemene werkzaamheden tot het takenpakket kunnen behoren.

Tot slot heb je regelmatig piket. Dan ben je 24 uur per dag bereikbaar bij grote calamiteiten.

Wie zoeken wij?

Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Daarbij kun je zelfstandig werken. Ook als procedures, taken en verantwoordelijkheden niet geheel uitgekristalliseerd zijn. Daarnaast kunnen meerdere onderzoeken gelijktijdig plaatsvinden en is het noodzakelijk om goed overzicht te houden. Samenwerken en werken onder tijdsdruk gaan je goed af. Omgaan met vertrouwelijke en geheime gegevens is jou toevertrouwd. Accuraat en zorgvuldig bewaak jij de procedures, voer je onderzoeken uit en breng je advies uit. Je hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en je bent je bewust van de privacy-gevoeligheid van de informatie waarmee je werkt.

Functie-eisen
• HBO of WO-werk- en denkniveau, bij voorkeur op het gebied van openbare orde en veiligheid (OOV) of op juridisch gebied;
• ervaring met financieel-economische stukken, zoals jaarrekeningen, is een pré;
• mondelinge en schriftelijke vaardigheden om beknopt en helder te adviseren;
• het vermogen om werkzaamheden te plannen en te organiseren;
• je kunt zelfstandig beoordelen welke informatie relevant is en welke punten nader moeten worden onderzocht;je bent goed in staat om een netwerk op te bouwen en deze te onderhouden en samen te werken met collega’s van andere beleidsterreinen, andere bestuursorganen en ketenpartners. Bijvoorbeeld het Regionaal Informatie- en Expertisecentrum, de politie en de Belastingdienst.

Wat bieden wij? 

Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we namelijk verder. 

We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om flexibel en naar eigen vermogen te werken. 

Bij de provincie Utrecht werken we hybride. Hoe dit eruit ziet geven we samen vorm.

De organisatie is in ontwikkeling. We maken een professionaliseringsslag en gaan steeds meer opgavegericht werken. Als jij het leuk vindt om het voortouw te nemen en verder mee wilt bouwen aan onze organisatie, garanderen wij jou een boeiende tijd. 

Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou: 

  • een tijdelijke arbeidsovereenkomst van een jaar voor 36 tot 40 uur per week met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;   
  • een salaris van maximaal  € 5.564,56,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur p.w. (schaalniveau 11); 
  • een Individuele Keuze Budget van 22,37% bovenop je maandelijkse salaris, waarvan je zelf kunt kiezen wanneer het wordt uitgekeerd; 
  • 18 vakantiedagen én een ruime ATV-regeling met max. 25,5 extra vrije dagen op basis van een fulltime dienstverband; 
  • een goede pensioenopbouw; 
  • een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per vijf jaar; 
  • de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen via het cursusaanbod bij de UtrechtAcademie.                                                                                                                            

Contactinformatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Heleen van Duursen, plaatsvervangend chef van het kabinet, telefoon (06) 43 24 64 10.
Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Amina Lahrouchi, adviseur werving & selectie en mobiliteit, telefoon (06) 25 73 59 80 of mail matchpoint@provincie-utrecht.nl.

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan uiterlijk tot en met 23 April 2023.

We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om naar deze functie te solliciteren.                                                    

Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.

 

Wie zijn wij?

Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.

Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.

 

Acties