Ben jij ervaren in het adviseren van diverse partijen over complexe woningbouw gerelateerde processen en belangen? Wil je bijdragen aan de woningbouwopgave in onze provincie? Van: “Ze moeten er echt eens wat aan doen”, naar ik ga er eens wat aan doen, dan nodigen we je graag uit op gesprek.
Wat ga je doen?
Als Adviseur Versnelling Woningbouw help je woningbouwprojecten te realiseren door obstakels weg te nemen en projecten te versnellen. Dit doe je door:
Je werkt nauw samen met de programmamanager en het team Volkshuisvesting, de bestuurlijk opdrachtgever, en de opgavemanager. Het team Volkshuisvesting heeft naast een taak op beleid en expertise een aantal programma’s in uitvoering; Kansenmakers (asiel), Aanpak Vitale Wijken (regiodeal) en Versnelling Woningbouw. Versnelling Woningbouw wordt aangestuurd door een programmamanager, er is een senior adviseur, drie adviseurs (waaronder deze vacature) en drie regiocoördinatoren voor de drie regio’s in onze provincie. De programma’s en beleid en expertise maken integraal onderdeel uit van team Volkshuisvesting
Wie zoeken wij?
Wij zoeken een adviseur die:
Wat bieden wij?
Werken bij de provincie Utrecht betekent een bijdrage leveren aan maatschappelijke opgaven. We werken met veel disciplines en belangen, zowel binnen als buiten de organisatie. Bij ons krijg je ruimte voor eigen initiatief en de mogelijkheid om te groeien, met een gezonde balans tussen werk en privé.
Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou:
Contactinformatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jordan Krancher teamleider team Volkshuisvesting, telefoon 06 -27237023.
Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Josha Riemens, adviseur werving & selectie en mobiliteit, telefoon 06 - 24117270 of mail matchpoint@provincie-utrecht.nl.
Solliciteren
Ben je geïnteresseerd? Maak dan voor 23 december 2024 voor interne kandidaten en voor 19 januari 2025 voor externe kandidaten je belangstelling kenbaar onder toevoeging van cv en motivatiebrief.
We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om naar deze functie te solliciteren.
Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Wie zijn wij?
Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.
Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.
De maatschappelijke uitdagingen vragen om een organisatie waarin innovatie de continue factor is. Focus op de omgeving, interne samenwerking, integraal denken en ruimte voor experimenteren zijn daarin onze speerpunten. Onze organisatiestructuur, met zelfstandig opererende teams en een kleine concerndirectie, vormt de basis. Ruimte geven aan ontwikkeling van de medewerkers vormt de randvoorwaarde voor ons succes. Door onze eigen medewerkers kansen te bieden en ze te ondersteunen in hun professionele ontwikkeling en daarnaast met vers bloed van buiten te zorgen voor verfrissende ideeën en nieuwe manieren van werken realiseren we een kwaliteitsimpuls die ons gaat helpen de gestelde ambities waar te maken.
Domein Stedelijke Leefomgeving
Vanuit het domein Stedelijke Leefomgeving (SLO) dragen we bij aan een aantrekkelijk én vitaal stedelijk gebied, inclusief het uitloopgebied. Onze kerntaken zijn ruimtelijke ontwikkeling, milieu en gezond leefklimaat, duurzame economische groei, cultuur en erfgoed, binnenstedelijke vitaliteit en energietransitie. Samen met onze partners binnen én buiten de organisatie werken we aan een kwalitatief hoogwaardige leefomgeving. We verbinden de opgaven op het vlak van volkshuisvesting, werken, natuur en recreatie met elkaar om tot kwalitatieve oplossingen te komen. Dit beleid voeren we zelf uit in programma’s zoals de Nieuwe Hollandse Waterlinie, Versnelling Woningbouw, Gezonde Leefomgeving en Energietransitie.
De opgave
Ons programma – Versnelling Woningbouw – zegt het al: samen met vijftien enthousiaste collega’s ga jij de woningbouw versnellen en uitvoering geven aan de Woondeal afspraken. Een opgave die hoog op de politieke agenda staat. Die we gezamenlijk met gemeenten, corporaties en marktpartijen oppakken. Wij werken altijd als collectief aan de woningbouwopgave maar ieder vanuit zijn eigen rol en verantwoordelijkheid. We treden op als proactieve, gelijkwaardige partner, die durft te agenderen en partijen prikkelt tot innovaties en nieuwe initiatieven. Zo dagen we elkaar uit om soms net iets meer of anders te doen dan we van plan waren of gewend zijn. Daarbij ondersteunen we niet alleen met geld, maar ook met bijvoorbeeld kennisoverdracht, innovatieve denktanks en procesondersteuning op verschillende niveaus. Het programma, valt met een tweetal andere programma’s (Kansenmakers Asiel, Aanpak Vitale Wijken) en cluster expertise en beleid binnen team Volkshuisvesting (ca. 38 medewerkers)