Wil jij de programma’s Klimaat centraal en Circulaire samenleving verder brengen en daarbij de schakel vormen tussen de programmamanager en de omgeving? Dé centrale plek waar uitdagingen in de duurzaamheidsthema’s samen komen. Dan zijn we zeker op zoek naar jou!
Wat ga je doen?
Wie zoeken wij?
We zijn op zoek naar een enthousiaste professional met de volgende kwalificaties:
Functie-eisen
Functiewensen
Wat bieden wij?
Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we namelijk verder.
We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om flexibel en naar eigen vermogen te werken. Bij de provincie Utrecht werken we hybride. Hoe dit eruit ziet geven we samen vorm.
De organisatie is in ontwikkeling. We maken een professionaliseringsslag en gaan steeds meer opgavegericht werken. Als jij het leuk vindt om het voortouw te nemen en verder mee wilt bouwen aan onze organisatie, garanderen wij jou een boeiende tijd.
Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou:
Contactinformatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marielle Zeilstra, Strategisch manager Duurzame transities (0618300522) of Fatima Yahia teamleider PL1 van het domein Stedelijke Ontwikkeling (tel 06-52769569).
Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Josha Riemens, adviseur werving & selectie, telefoon (06) 24 11 72 70 of mail matchpoint@provincie-utrecht.nl.
Solliciteren
Ben je geïnteresseerd? Reageer dan uiterlijk 22 september 2024, externe kandidaten kunnen reageren tot en met 6 oktober 2024.
We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om naar deze functie te solliciteren.
Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.
Wie zijn wij?
Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.
Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.
Vanuit het domein Stedelijke Leefomgeving (SLO) dragen we bij aan een aantrekkelijk en vitaal stedelijk gebied. Daar hoort ook het uitloopgebied bij. Samen met onze partners binnen én buiten de organisatie werken we aan een fijne en gezonde leefomgeving, met levendige steden en dorpen en een sterke economie, waarin we sneller naar duurzame energie willen voor iedereen. We verbinden opgaven op het vlak van wonen, werken, natuur en recreatie met elkaar om tot kwalitatieve oplossingen te komen. Dit beleid voeren we zelf uit in programma’s zoals de Omgevingswet/visie, Nieuwe Hollandse Waterlinie, Binnenstedelijke Ontwikkeling, Gezonde Leefomgeving en Energietransitie.
Context
In het coalitieakkoord 2023 – 2027 Aan de slag voor Utrecht, Voor een duurzame, gezonde, groene en ondernemende provincie is aangegeven dat we als provincie ons bezig houden met een aantal thema’s die door alle vakgebieden heen gaan. Circulaire samenleving en klimaatmitigatie zijn twee belangrijke thema’s waarvoor dit geldt en waarvoor we een stevige persoon zoeken die aan de slag gaat met de uitvoering.
Er is veel ambitie, maar met alleen ambitie gaan we de doelen niet halen. Dus zetten we komende jaren grote stappen. Om beide transities te versnellen worden dit jaar de beleidskaders door de Staten vastgesteld en worden uitvoeringsplannen opgesteld om hier handen en voeten aan te geven. Belangrijk is dat dit ons in staat stelt te prioriteren, eenduidig te monitoren en te concretiseren wat we gaan doen. Daarbij is het belangrijk dat we ook met onze eigen organisatie het goede voorbeeld geven (practice what you preach).
Klimaatmitigatie en Circulaire samenleving zijn nu nog twee aparte programma’s. De beide teams werken al wel samen en zullen de komende periode worden samengevoegd tot 1 team. De doelstellingen van beide programma’s blijven overeind, maar vinden elkaar in gezamenlijke monitoring, communicatie, project control en ondersteuning, lobby en netwerkontwikkeling. Het team bestaat momenteel in totaal uit circa 13 collega’s.