EmailX( voorheen Twitter)FacebookLinkedIn

Projectleider Groene wijken

Wat ga je doen? 

Als projectleider Groene Wijken ben je verantwoordelijk voor het verder uitwerken, inrichten en uitvoeren van de projecten binnen dit thema. Uiteraard binnen de kaders die in de aanpak zijn opgesteld en in nauw overleg met de coördinator en andere projectleiders. Want hoewel het 3 aparte thema’s zijn, liggen er onderling duidelijk verbanden en dragen alle projecten in de 3 thema’s bij aan het uiteindelijke hoofddoel: het behouden en versterken van de biodiversiteit in de gebouwde omgeving.
De wettelijke kanten hiervan vallen binnen de andere thema’s, bij Groene Wijken gaat het voornamelijk om “vergroening” in brede zin; laagdrempelige initiatieven, vaak van onderop, die het draagvlak voor biodiversiteit en de groenbeleving vergroten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vergroening van schoolpleinen (i.c.m. educatie), boomspiegels & geveltuintjes, groene daken, vergroening bedrijventerreinen etc..
Je werkt nadrukkelijk samen met al lopende initiatieven (intern en extern) voor bevordering van groen, zoals bijvoorbeeld Groen aan de Buurt en de activiteiten van stichting Steenbreek. De projecten onder dit thema hebben een nauwe samenhang met bijvoorbeeld Klimaatadaptatie en Gezonde Leefomgeving; groene daken dragen naast biodiversiteit, ook bij aan een gezonde leefomgeving en minder hittestress. Daarom pak je projecten waar mogelijk samen op met deze programma’s om de gedeelde belangen te vinden in de uitvoering.

Je werk omvat onder andere:

  • Het opstellen van een projectplan en jaarplan voor het thema Groene Wijken
  • Initiatieven bedenken, initiëren, stimuleren en uitvoeren, in nauwe samenwerking met de projectleiders van de andere thema’s en de andere provinciale programma’s;
  • Een bijdrage leveren aan de overkoepelende opzet en uitvoering van de aanpak BiSD;
  • De beoordeling van subsidie aanvragen uit de regeling Klimaatbestendige, Groene en Gezonde Steden en Dorpen (KGG), je hebt hierbij de leidende rol vanuit BiSD.
  • Onderhouden van het netwerk voor vergroening van steden en dorpen met gemeentelijke collega’s en andere stakeholders (zoals woningcorporaties). Je werkt hierbij nadrukkelijk samen met al lopende initiatieven (intern en extern) voor bevordering van groen, zoals bijvoorbeeld Groen aan de Buurt, Steenbreek, IVN, NMU en LEU en de programma’s Klimaatadaptatie en Gezonde Leefomgeving.
  • Het (door)ontwikkelen (dan wel laten ontwikkelen) van de verschillende (GIS) applicaties waarmee binnen BiSD wordt gewerkt om zo de inzet zo effectief mogelijk te laten zijn, zoals de Groene Buurten applicatie en de pre-SMP applicatie.
  • Vanuit je algemene ecologische kennis lever je ook input op de andere thema’s binnen de aanpak BiSD, zoals natuurinclusief bouwen en ontwikkelen en Soortenmanagementplannen.

Je voert de werkzaamheden zelfstandig uit, maar uiteraard in samenwerking en overleg met de andere leden van het team. De concrete werkzaamheden die je uitvoert, worden bepaald in overleg met de coördinator BiSD. De hoofdlijnen van het thema Groene Wijken staan al, daarbinnen bestaat nog veel ruimte voor de precieze invulling door de projectleider zelf.

Wie zoeken wij?

Voor deze tijdelijke functie zoeken we een enthousiaste projectleider, met kennis van en affiniteit met natuur en biodiversiteit maar met tegelijkertijd ook voor ontwikkelingen in de gebouwde omgeving. Mensen en organisaties verbinden en draagvlak creëren is een hierbij een belangrijke eigenschap.

Functie eisen

  • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
  • Kennis van en affiniteit met natuur en biodiversiteit;
  • Kennis van en ervaring met project- en/of programmamanagement;
  • Gevoel voor bestuurlijke verhoudingen, verbindend, integraal, flexibel en klantgericht;
  • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
  • Technische kennis m.b.t. applicatieontwikkeling is een duidelijke pré.

Persoonlijke eigenschappen

  • Werkt gestructureerd, resultaat- en doelgericht;
  • Relativeringsvermogen, kan afstand nemen van de problematiek, zonder contact te verliezen;
  • Verbinder, gericht op samenwerken en mensen bij elkaar brengen en houden en creëren van draagvlak;
  • Politiek en bestuurlijk sensitief, gevoel bij politieke verhoudingen;
  • Weet van aanpakken en doorpakken.

Vaardigheden

  • Besluit- en onderhandelingsvaardig, kan zelfstandig beslissingen nemen;
  • Communicatief zeer vaardig, is in staat standpunten mondeling en schriftelijk overtuigend te verwoorden;
  • Gericht op samenwerken met verschillende partijen;
  • In staat zijn provinciale standpunten uit te leggen;
  • Het kunnen verplaatsen in de belangen van je gesprekspartners, zonder de provinciale belangen uit het oog te verliezen.

Wat bieden wij? 

Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we namelijk verder. 

We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om flexibel en naar eigen vermogen te werken. Bij de provincie Utrecht werken we hybride. Hoe dit eruit ziet geven we samen vorm. 

De organisatie is in ontwikkeling. We maken een professionaliseringsslag en gaan steeds meer opgavegericht werken. Als jij het leuk vindt om het voortouw te nemen en verder mee wilt bouwen aan onze organisatie, garanderen wij jou een boeiende tijd. 

Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou: 

  • een tijdelijke arbeidsovereenkomst van minimaal 6 maanden voor 32 - 40 uur per week met optie tot verlenging;  
  • een salaris van maximaal € 5.564,56 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur p.w. (schaalniveau 11); 
  • een Individuele Keuze Budget van 22,37% bovenop je maandelijkse salaris, waarvan je zelf kunt kiezen wanneer het wordt uitgekeerd; 
  • 18 vakantiedagen én een ruime ATV-regeling met max. 25,5 extra vrije dagen op basis van een fulltime dienstverband; 
  • een goede pensioenopbouw; 
  • een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per vijf jaar; 
  • de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen via het cursusaanbod bij de UtrechtAcademie.                                                                                                                            

Contactinformatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jan Berkhof, Clustercoördinator natuur, bos en natuurbeleving (06-51133029) en Wendy van Poppel, aanpak Biodiversiteit in stad en dorp (06-21124651).

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan uiterlijk 26 april 2023.

We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om naar deze functie te solliciteren.                                                    

Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.

 

Wie zijn wij?

Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.

Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.

 

Acties