EmailX( voorheen Twitter)FacebookLinkedIn

Projectmedewerker Gebiedsgerichte Aanpak Landelijk Gebied

32 tot 40 uur | Contract voor bepaalde tijd met intentie tot vast | Schaal 9 | Start medio februari

Wat ga je doen? 

Het team Projectmedewerkers Leefomgeving (PML) is op zoek naar een nieuwe collega die in staat is om proactief bij te dragen aan onze missie: “team PML zorgt voor soepele processen in projecten en programma’s en verbindt de mensen binnen het project/programma en met hun omgeving”. Wil jij ook graag meewerken aan onze resultaten in de Utrechtse Leefomgeving?

Het Rijk heeft op 10 juni 2022 de startnotitie voor het Nationaal Programma Landelijk Gebied (NPLG) gepubliceerd. Hiermee heeft het Rijk een eerste inzicht in de opgaven voor het landelijk gebied gegeven. In de startnotitie NPLG wordt ingegaan op vijf hoofdopgaven voor het landelijk gebied: water en bodem, natuur, stikstof, klimaat (incl. bodemdaling) en landbouw. De in de startnotitie genoemde opgaven zijn in een aantal brieven van het Kabinet op 25 november jl. gedeeltelijk verder ingevuld en zullen de komende tijd samen met de provincies verder worden geconcretiseerd. Deze opgaven vormen de kaders voor het op te stellen Utrechts Programma Landelijk Gebied (UPLG) waarvan de 1e versie in juni 2023 gereed moet zijn. Op basis van dit gebiedsprogramma kan aanspraak worden gemaakt op de bij het Rijk beschikbare gelden voor de transitie van het landelijk gebied.
Dit kan de provincie niet alleen. Hierbij hebben we het Rijk nodig en ook alle Utrechtse overheden, koepelorganisaties, branches en belangenbehartigers. Zij mogen wat van de provincie verwachten, maar de provincie verwacht ook het nodige van hen. Alleen samen kunnen we tot een effectieve en gedragen aanpak komen en de doelen bereiken.

Om dit mogelijk te maken is binnen de provincie Utrecht het programma voor de gebiedsgerichte aanpak landelijk gebied (GGA-LG) ingericht met twee teams: het team Gebiedsgerichte Aanpak (GGA) en het team Beleid en Uitvoering met elk hun eigen coördinator.

Jij gaat primair de gebiedsgerichte (externe) aanpak ondersteunen. Je werkt daarin nauw samen met de projectmedewerker die meewerkt bij het team Beleid en Uitvoering. Er komt een projectondersteuner die jullie beiden kan bijstaan in de basistaken. Jullie dragen daarbij zorg voor een goede aansluiting van deze 'backofficer' en geeft daaraan concrete werkinstructies.

Jij gaat je vooral bezighouden met de volgende werkzaamheden:
• Werkinstructies Backofficie voor bijhouden @GGA-LG; vertaling naar vervolgacties.
• Werkinstructies Backofficie voor voorbereiden en organiseren van bijeenkomsten: o.a. locatie, uitnodiging / aankondiging, draaiboek.
• Voorbereiden en ondersteunen bij de communicatie: o.a. Webinars, nieuwsberichten intranet plaatsen.
• Ondersteunen van de financiën: werkinstructies Backoffice tav van verwerken facturen, opdrachten aanmaken (verplichtingen, aanbestedingen); zelfstandig analyseren en signaleren acties.
• Werkinstructies Backoffice tav plannen van afspraken met meerdere (externe) personen.
• Overleggen (maken van verslagen, opstellen agenda’s, bijhouden actielijst):
- GGA overleg
- Klankbordgroep Provinciaal Gebiedsprogramma
• Inhoudelijke ondersteuning van de Coördinator Gebiedscoördinatoren.
• Incidentele ondersteuning coördinatoren bij events e.d. , al dan niet in duoschap met Backoffice.

Wie zoeken wij?

Functie-eisen:
• Je hebt voor deze functie een HBO werk- en denkniveau.
• Bovendien heb je minimaal 3 jaar ervaring in het werken in een opgave, programma of project.
• Je hebt minimaal twee jaar ervaring in het werken met MS-Office. Ervaringen met MS-Teams en SharePoint zijn een pré.
• Kennis van het onderwerp Stikstof is een pré.

Functiewensen/persoonlijkheden:
• Je bent klantgericht en legt makkelijk verbinding met en tussen verschillende mensen en organisaties/organisatieonderdelen.
• Ook ben je ondernemend, resultaatgericht en taakvolwassen; je ‘ziet’ het werk dat gedaan moet worden en je bent zelfstandig in de uitvoering, zonder daarbij de verbinding met de omgeving en de betrokkenen uit het oog te verliezen.
• Je hebt een hands-on mentaliteit en daarbij flexibel waar nodig. Je raakt niet snel van slag als dingen anders lopen dan verwacht.
• Je weet snel inzicht te verkrijgen in welke aanpak nodig is om zaken voor elkaar te krijgen.
• Je bent zowel schriftelijk als mondeling vaardig in je communicatie.
• Bovenal ben je iemand met een sterke persoonlijke motivatie en drive om samen met het programmateam tot een succesvolle uitvoering van onze opgave te komen!

Wat bieden wij? 

Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we namelijk verder. 

We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om flexibel en naar eigen vermogen te werken. Bij de provincie Utrecht werken we hybride. Hoe dit eruit ziet geven we samen vorm. 

De organisatie is in ontwikkeling. We maken een professionaliseringsslag en gaan steeds meer opgavegericht werken. Als jij het leuk vindt om het voortouw te nemen en verder mee wilt bouwen aan onze organisatie, garanderen wij jou een boeiende tijd. 

Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou: 

  • een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 1,5 jaar voor 32 tot 40 uur per week met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;  
  • een salaris van maximaal € 4.370,42 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur p.w. (schaalniveau 9); 
  • een Individuele Keuze Budget van 22,37% bovenop je maandelijkse salaris, waarvan je zelf kunt kiezen wanneer het wordt uitgekeerd;
  • 18 vakantiedagen én een ruime ATV-regeling met max. 25,5 extra vrije dagen op basis van een fulltime dienstverband; 
  • een goede pensioenopbouw; 
  • een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per vijf jaar; 
  • de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen via het cursusaanbod bij de UtrechtAcademie.                                                                                                                     


Contactinformatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Peet de Reuver, Teamleider, telefoon 06 - 22 01 46 39

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Silvana van Putten, adviseur werving & selectie, telefoon 06 - 30 50 94 94 of mail matchpoint@provincie-utrecht.nl.

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan uiterlijk voor 5 februari 2023. Externe kandidaten kunnen reageren tot en met 19 februari 2023.

We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om naar deze functie te solliciteren.                                                    

Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.

Wie zijn wij?

Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.

Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.

Vanuit het domein Landelijke Leefomgeving (LLO) dragen we bij aan een aantrekkelijk, vitaal landelijk gebied en een schoon en robuust bodem- en grondwatersysteem. Onze kerntaken zijn natuur (inclusief groene vergunningverlening), landbouw, water en bodem(-sanering). Samen met onze partners binnen én buiten de organisatie werken we aan een sterke verbinding tussen de natuur, de mensen en maatschappij, een duurzame landbouw en een robuust Natuurnetwerk. Zo zorgen we zorgen met onze teams samen met waterschappen en drinkwaterbedrijven voor waterveiligheid, aanpak droogtebestrijding en drinkwatervoorziening. We versterken de leefbaarheid van het landelijk gebied door uit te gaan van de kracht van een gebied, en lokale initiatieven te ondersteunen. En geven uitvoering aan programma’s zoals Klimaatadaptatie, Bodemdaling en Agenda Vitaal Platteland.

 

Acties