Als provincie Utrecht werken we samen met netbeheerders, gemeenten en andere stakeholders, om de ontwikkeling van vraag- en aanbod van (duurzame) energie in goede banen te leiden. Hiervoor zoeken we goede communicatieadviseur.
Wat ga je doen?
Je komt te werken in een leuk en enthousiast team dat bestaat uit circa 10 personen. We onderscheiden grofweg 3 sporen bij de aanpak van netcongestie. In spoor 1 wordt gewerkt aan een integrale programmering (PMIEK). Samen met overheden en netbeheerders werken we naar het toekomstige energiesysteem. In spoor 2 wordt toegewerkt naar mogelijkheden om de (ruimtelijke) procedures voor uitbreiding van de netinfrastructuur te versnellen en in het 3e spoor brengen we slimme oplossingen in kaart. De projectleiders van de 3 werksporen trekken onderling samen op en worden aangestuurd door de programmamanager netcongestie. We zoeken een enthousiaste communicatieadviseur die verantwoordelijk wordt voor de in- en externe communicatie over netcongestie. Je ondersteunt daarbij de 3 projectleiders en programmamanager netcongestie met communicatieadvies en –uitvoering. Hierin werk je ook nauw samen met de senior communicatieadviseur en de projectcommunicatieadviseur van het team energietransitie. Je stemt ook regelmatig af met de woordvoerder en het team corporate communicatie van de provincie.
Je bent verantwoordelijkheid voor onder andere de volgende taken:
Wie zoeken wij?
Daarnaast heb jij de volgende persoonlijke eigenschappen in huis:
Wat bieden wij?
Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we namelijk verder.
We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om flexibel en naar eigen vermogen te werken. Bij de provincie Utrecht werken we hybride. Hoe dit eruit ziet geven we samen vorm.
De organisatie is in ontwikkeling. We maken een professionaliseringsslag en gaan steeds meer opgavegericht werken. Als jij het leuk vindt om het voortouw te nemen en verder mee wilt bouwen aan onze organisatie, garanderen wij jou een boeiende tijd.
Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou:
Contactinformatie
Voor meer informatie over deze functie kun je telefonisch contact opnemen met Hans Rijnten (programmamanager netcongestie 0621124703), Marielle Zeilstra (opgavemanager 0618300522).
Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Josha Riemens, adviseur werving & selectie en mobiliteit, telefoon 06-24117270) of mail matchpoint@provincie-utrecht.nl
Solliciteren
Ben je geïnteresseerd? Reageer dan uiterlijk 13 september 2024 en externe kandidaten kunnen reageren tot 29 september 2024.
We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om naar deze functie te solliciteren.
Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.
Wie zijn wij?
Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.
Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.
Context
De verduurzaming van de energievoorziening leidt er o.a. toe dat er steeds meer bedrijven en huishoudens overstappen op elektriciteit als energiebron. Tegelijkertijd zijn er ook steeds meer aanbieders van decentraal opgewekte (duurzame) energie. Door de grote toename van vraag en aanbod van elektriciteit ontstaan er knelpunten in het energiesysteem. Steeds vaker moeten de netbeheerders nee verkopen als een bedrijf extra stroom nodig heeft, of als een nieuwbouwwijk aangesloten moet worden op het elektriciteitsnetwerk. Er worden inmiddels miljarden euro’s geïnvesteerd om het netwerk gereed te maken voor de toenemende vraag en aanbod van elektriciteit. Echter: het zal nog tot 2029 duren voordat de verzwaring van het netwerk daadwerkelijk gerealiseerd is. Daarom is in 2023 het programma netcongestie opgericht. Dit programma raakt aan vrijwel alle maatschappelijke ambities van de provincie en daarom werken we intern nauw samen met andere beleidsafdelingen en programma’s. Maar ook extern werken we intensief samen met andere overheden en netbeheerders aan oplossingen om daarmee knelpunten zo veel mogelijk te voorkomen en op te lossen. Als provincie hebben wij hierin een regierol.