Wil je de dienstverlening van vergunningverlening verbeteren en heb je een ICT- en/of juridische achtergrond? Dan zijn we op zoek naar jou!
Wat ga je doen?
De specialist toepasbare regels is het ICT-hart van de vergunningverlening onder de Omgevingswet. Je begeleidt het proces van het opstellen van toepasbare regels en zorgt voor de implementatie ervan. Je werkt daarbij samen met onder andere vergunningverleners (van de provincie en de omgevingsdiensten), juristen, beleidsmedewerkers en het Servicebureau. Vergunningaanvragen en meldingen die te maken hebben met de fysieke leefomgeving lopen sinds 1 januari 2024 via het Omgevingsloket. Dit vraagt om een andere aanpak en daar hoort ook deze nieuwe functie bij die momenteel op inhuurbasis vervuld wordt.
Je werkzaamheden bestaan uit verschillende onderdelen:
Wie zoeken wij?
De Omgevingswet vraagt om een omgevingsgerichte aanpak voor het toegankelijk maken en beheren van regels, vergunningen, meldingen en informatie voor burgers en bedrijven. Dit betekent dat specialisten vaak ook betrokken zijn bij de vertaalslag van regelgeving naar toepasbare regels in ICT-systemen.
Heb je een ICT- en/of juridische achtergrond op HBO- of WO-niveau, werk je nauwkeurig, heb je affiniteit met vergunningverlening en wil je bijdragen aan een goede en betrouwbare dienstverlening? Of heb je veel ervaring op het gebied van vergunningverlening en wil je je juist op ICT-gebied verder ontwikkelen? Ook dan kun je in aanmerking komen voor deze nieuwe functie binnen de provincie Utrecht.
We zijn op zoek naar een specialist die als een spin in het web fungeert en overzicht kan houden. Je hebt oog voor detail en affiniteit met vergunningverlening, gecombineerd met kennis van de fysieke leefomgeving. Een ICT- en/of juridische achtergrond is essentieel, evenals inlevingsvermogen in burgers en bedrijven. Je moet inzicht hebben in het samenspel van regelbeheersoftware, plansoftware, zaaksystemen en het Omgevingsloket.
Enkele specifieke ICT-gerelateerde taken en verantwoordelijkheden die bij deze functie horen, zijn:
Toepasbaar maken van juridische regels: Vertalen van juridische regels naar toepasbare regels die in de regelbeheersoftware kunnen worden ingevoerd en beheerd.
Beheren in en doorontwikkelen van de regelbeheersoftware: Gebruikmaken van de regelbeheersoftware voor het opstellen, beheren en publiceren van toepasbare regels en afstemmen met de softwareleverancier van doorontwikkelwensen.
Testen en valideren: Testen van de implementatie van juridische regels om te garanderen dat deze correct functioneren, helder zijn voor burgers en bedrijven en een zorgvuldige weergave zijn van de juridische regels.
Samenwerking tussen systemen: Zorgen dat de regelbeheersoftware goed samenwerkt met andere systemen binnen de overheid en dat gegevensuitwisseling soepel verloopt.
Gegevensbeheer en analyse: Beheren van gegevens en het uitvoeren van analyses om te zorgen dat de regels effectief zijn en blijven aansluiten bij beleidsdoelen.
Trainen en ondersteunen: Bieden van training en ondersteuning aan gebruikers (collega’s en externe belanghebbenden) van het Omgevingsloket en de samenhang tussen de verschillende systemen.
We zoeken iemand die denkt in mogelijkheden en initiatief neemt. Je wilt je verder ontwikkelen als specialist en bent in staat juridische regels en de vergunningverleningspraktijk te vertalen naar toepasbare regels.
Wat bieden wij?
Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we namelijk verder.
We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om flexibel en naar eigen vermogen te werken. Bij de provincie Utrecht werken we hybride. Hoe dit eruit ziet geven we samen vorm.
De organisatie is in ontwikkeling. We maken een professionaliseringsslag en gaan steeds meer opgavegericht werken. Als jij het leuk vindt om het voortouw te nemen en verder mee wilt bouwen aan onze organisatie, garanderen wij jou een boeiende tijd.
Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou:
Contactinformatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Fieke Meijer 06-54392475.
Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Senada Kaknjo, adviseur werving & selectie en mobiliteit, mail matchpoint@provincie-utrecht.nl.
Interne kandidaten hebben voorrang op externe kandidaten.
Solliciteren
Ben je geïnteresseerd? Reageer dan voor 20 augustus 2024. Gezien de vakantieperiode kun je op 22 augustus een reactie op je sollicitatie verwachten.
Interne kandidaten verzoeken we te reageren via het Atrium. Regionale kandidaten kunnen reageren via www.werkeninhethartvannederland.nl
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om naar deze functie te solliciteren.
Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.
Wie zijn wij?
Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.
Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.
Het domein Landelijke Leefomgeving is een domein met meer dan 250 professionals die zich dagelijks inzetten om beleid te maken, wetgeving uit te voeren, vergunningaanvragen en meldingen klantgericht af te handelen, bestuurlijke besluitvorming voor te bereiden en uitvoering te geven aan alles wat raakt aan de Utrechtse landelijke leefomgeving: we versterken de biodiversiteit, brengen natuur, bodem en water, economie, cultuur, wonen en werken met elkaar in balans. Samen met onze partners binnen en buiten de organisatie werken we aan een sterke verbinding tussen de natuur, de mensen en maatschappij, een duurzame landbouw en een robuust bodem- en watersysteem. We versterken de leefbaarheid van het landelijk gebied door uit te gaan van de kracht van een gebied en door lokale initiatieven te ondersteunen. Daarnaast geven we uitvoering aan programma’s als Klimaatadaptatie en Bodemdaling.
Het team Vergunningverlening Natuur en Landschap (VVN) draagt onder andere zorg voor de behandeling van vergunningaanvragen meldingen op grond van de Omgevingsverordening provincie Utrecht en de Omgevingswet. Het team bestaat uit ongeveer 30 deskundige mensen met verschillende achtergronden en ervaring. Ecologen, vergunningverleners, juristen, beleidsmedewerkers en ondersteuners werken samen aan onder andere Natura 2000-gebiedsbescherming, soortenbescherming, beheer en schadebestrijding en houtopstanden.
Het team zorgt voor een zorgvuldige en tijdige afhandeling van vergunningaanvragen en meldingen. Om zo goed mogelijk aan te sluiten op de dagelijkse praktijk wordt het uitvoeringsbeleid binnen het team ontwikkeld en adviseren we meer en meer in het voortraject (bij de planvorming). Het team ondersteunt ook bij het indienen van vergunningaanvragen en meldingen. En heeft oog voor het verbeteren van de klantgerichtheid, onder andere door het opstellen van toepasbare regels.