Kom jij invulling geven aan de strategische vraagstukken op het gebied van Vitale steden & dorpen en Levend landschap, erfgoed & cultuur in de provincie Utrecht?
Wat ga je doen?
Het domein Stedelijke Leefomgeving (SLO) is in ontwikkeling. Eén van die ontwikkelingen is het inrichten van drie strategisch inhoudelijke eenheden. De strategische eenheid [1) Ruimtelijke ontwikkeling / 2) Vitale steden & dorpen en Levend landschap, erfgoed & cultuur / 3) Duurzame transities] bestaat uit
1) de teams Strategische Ruimtelijke Ontwikkeling en Coördinatie Omgevingsbeleid (SRO), Gemeentelijke Ruimtelijke Ontwikkeling (GRO) en Geografische informatiesystemen (GIS). Team SRO is o.a. verantwoordelijk voor de thema’s Omgevingswet en gebiedsgericht werken, alsmede de strategische samenwerking met rijk en regio. Team GRO is eerste aanspreekpunt voor gemeentelijke plannen. Team GIS werkt aan omgevingsinformatie, ruimtelijke analyses en monitoring. De werkzaamheden van deze drie teams zijn integraal en team- en domein-overstijgend. De teams werken nauw samen met andere beleidsvelden en opgaven intern, alsook externe partners. Er komt steeds meer op het vakgebied ruimtelijke ontwikkeling af, zoals het programma NOVEX en een toenemende complexiteit van opgaven die allemaal hun weerslag hebben op de beperkte ruimte.
2) de teams Volkshuisvesting (VHV), Economie (ECO) en Cultuur Erfgoed en Recreatie (CER). Team Volkshuisvesting wordt op dit moment ingericht, en is, mede door de nieuwe stevige regierol in de volkshuisvesting, sterk in ontwikkeling. Nieuwe beleidsthema’s richten zich o.a. op huisvesting van doelgroepen. Ook het vraagstuk rondom asielzoekers en statushouders valt binnen dit nieuwe team. Samen met de teams ECO en CER vormt VHV een groot deel van het stedelijk gebied. Brede afstemming met alle andere ruimtegebruikers en -vragers is een belangrijke opgave.
3) de teams Milieu (MIL) en Energietransitie (ET). ET wordt dit jaar omgevormd van een tijdelijk programma naar een structureel lijnteam. Onder de eenheid ‘Duurzame transities’ valt ook de aansturing van de opgaven Klimaatmitigatie, Netcongestie en Circulaire Samenleving. De verwachting is dat ook deze thema’s in de toekomst omgevormd worden tot structurele lijnteams. De vraagstukken rondom de duurzame transities zijn groot en complex. Zo heeft netcongestie invloed op belangrijke aspecten als wonen, werken, mobiliteit en de energietransitie. Er moeten moeilijke keuzes gemaakt worden in de provinciale ambities en de beperkte fysieke ruimte.
We zoeken een strategisch inhoudelijk manager om invulling te geven aan de strategische vraagstukken die direct opgepakt moeten worden op het gebied van Vitale steden & dorpen en Levend landschap, erfgoed & cultuur. Te denken valt aan de samenwerking met andere beleidsvelden, in- en externe vertegenwoordiging van de provincie en het onderhouden van relaties binnen het netwerk.
Wie zoeken wij?
Functie-eisen:
Competenties:
Wat bieden wij?
Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we namelijk verder.
We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om flexibel en naar eigen vermogen te werken. Bij de provincie Utrecht werken we hybride. Hoe dit eruit ziet geven we samen vorm.
De organisatie is in ontwikkeling. We maken een professionaliseringsslag en gaan steeds meer opgavegericht werken. Als jij het leuk vindt om het voortouw te nemen en verder mee wilt bouwen aan onze organisatie, garanderen wij jou een boeiende tijd.
Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou:
Contactinformatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Martie Meijer, directeur Stedelijke Leefomgeving, telefoon (06) 46 00 07 86.
Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Josha Riemens, adviseur werving & selectie, telefoon (06) 24 11 72 70 of mail matchpoint@provincie-utrecht.nl.
Interne kandidaten hebben voorrang op externe kandidaten.
Solliciteren
Ben je geïnteresseerd? Reageer dan uiterlijk 22 september 2024.
Het uitvoeren van een screening maakt onderdeel uit van onze procedure. Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.
We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om naar deze functie te solliciteren.
Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.
Wie zijn wij?
Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.
Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.
Vanuit het domein Stedelijke Leefomgeving (SLO) dragen we bij aan een aantrekkelijk en vitaal stedelijk gebied. Daar hoort ook het uitloopgebied bij. Samen met onze partners binnen én buiten de organisatie werken we aan een fijne en gezonde leefomgeving, met levendige steden en dorpen en een sterke economie, waarin we sneller naar duurzame energie willen voor iedereen. We verbinden opgaven op het vlak van wonen, werken, natuur en recreatie met elkaar om tot kwalitatieve oplossingen te komen. Dit beleid voeren we zelf uit in programma’s zoals de Omgevingswet/visie, Nieuwe Hollandse Waterlinie, Binnenstedelijke Ontwikkeling, Gezonde Leefomgeving en Energietransitie.