EmailX( voorheen witter)FacebookLinkedIn

Verkeerstechnisch ontwerper

32 - 40 uur per week | schaal 10 | contract voor bepaalde tijd met intentie tot vast 


Werk jij graag aan mooie wegontwerpen voor het mobiliteitscentrum van Nederland?

Wat ga je doen? 

Jij adviseert zelfstandig vanuit jouw vakgebied over verkeerskundige vraagstukken ten aanzien van het provinciaal wegennet. Je doet dit met overtuigingskracht, rekening houdend met de gestelde eisen en wensen door de projectleider. Je werkt samen met het daarvoor samen met het projectenteam.

 • De werkzaamheden bestaan onder andere uit:
 • Het maken van (schets)ontwerpen en het daarbij onderzoeken en visualiseren van de haalbaarheid van verschillende varianten en alternatieven.
 • Het leveren van inhoudelijke expertise in projectgroepen.
 • Het adviseren van derden met betrekking tot, en het zelf opstellen van, horizontaal en verticale alignementen.
 • Het toetsen van (schets)ontwerpen op de verkeerstechnische maakbaarheid.
 • Begeleiden van opdrachten aan marktpartijen voor deelontwerpen of verdere uitwerking van ontwerpen, de geleverde producten kritisch beoordelen en marktpartijen op hun producten kunnen aanspreken.


Wie zoeken wij?

Functie-eisen:

 • Je hebt een afgeronde MBO en/of HBO opleiding op het gebied van civiele techniek, verkeerstechniek of verkeerskunde;
 • Je hebt ruime werkervaring als verkeerstechnisch ontwerper voor infrastructurele projecten inclusief het maken van (schets)ontwerpen in AutoCAD volgens NLCS-systematiek in 2d en 3d (met behulp van CIVIL3D) en het visualiseren van 3d-ontwerpen (o.a. Infraworks of gelijkwaardige software);
 • Je bent vaardig in het zelfstandig leveren en adviseren van verkeerskundige en verkeerstechnische ontwerpen en kunt daarnaast ook goed samenwerken met zowel de interne opdrachtgevers als de externe ingenieursbureaus/opdrachtnemers;
 • Je bent pro-actief en werkt planmatig, waarbij flexibel omgaan met eigen planning maar rekening houden met projectafspraken belangrijk is;
 • Je bent op de hoogte van de nieuwste (landelijke) ontwikkelingen.


Wat bieden wij? 

Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we namelijk verder. 

We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om flexibel en naar eigen vermogen te werken. Bij de provincie Utrecht werken we hybride. Hoe dit eruit ziet geven we samen vorm. 

De organisatie is in ontwikkeling. We maken een professionaliseringsslag en gaan steeds meer opgavegericht werken. Als jij het leuk vindt om het voortouw te nemen en verder mee wilt bouwen aan onze organisatie, garanderen wij jou een boeiende tijd. 

Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou: 

 • een tijdelijke arbeidsovereenkomst van een jaar voor 32 tot 40 uur per week met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd; 
 • een salaris van minimaal € 3.644,44 en maximaal € 5.133,31 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur p.w. (schaalniveau 10). Salaris per 1-9-2024. 
 • een Individuele Keuze Budget van 22,37% bovenop je maandelijkse salaris, waarvan je zelf kunt kiezen wanneer het wordt uitgekeerd; 
 • 18 vakantiedagen én een ruime ATV-regeling met max. 25,5 extra vrije dagen op basis van een fulltime dienstverband; 
 • een goede pensioenopbouw; 
 • een persoonlijk ontwikkelbudget van € 6.000,- per vijf jaar; 
 • de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen via het cursusaanbod bij de UtrechtAcademie.

                                                                                                                               

Contactinformatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met André Struijs, teamleider PPM, telefoon 06 - 18 52 00 85.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Henny Willems, adviseur werving & selectie, telefoon 06 - 38 57 32 85 of mail matchpoint@provincie-utrecht.nl.

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan uiterlijk 1 september 2024.

Door het zomerreces staat de functie langer open. Wacht niet met solliciteren tot de sluitingsdatum. Met geschikte kandidaten gaan wij eerder in gesprek.

We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om naar deze functie te solliciteren.                                                    

Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.

Wie zijn wij?

Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.

Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.

Het domein Mobiliteit (MOB) werkt aan een mobiliteitsnetwerk dat mensen en goederen snel op hun bestemming brengt en met smart mobility bijdraagt aan duurzame welvaart, veiligheid en welzijn. Een goede bereikbaarheid per fiets, openbaar vervoer en auto in een gezonde omgeving maakt Utrecht tot een aantrekkelijkere vestigingsplaats, versterkt de economie en bevordert een duurzame leefomgeving.

Binnen Mobiliteit spelen urgente vraagstukken zoals een schaalsprong voor het openbaar vervoer en het fietsgebruik, knooppuntontwikkeling, de aanleg van snelfietsroutes, verduurzaming van ons logistieke en mobiliteitssysteem, maar ook aanleg en onderhoud van wegen, bruggen en tunnels.

Binnen deze programma’s vervult de provincie zowel een uitvoerende, regulerende, stimulerende als coördinerende rol. Wij zijn zowel wegbeheerder als regionaal regisseur, en passen onze bijdrage aan op de situatie. Wij richten ons op het verbinden en versterken van netwerken en spelen in op vraag en aanbod.

Acties