EmailTwitterFacebookLinkedIn

 

Op dit moment is het helaas niet meer mogelijk om te solliciteren op een van onze traineeplekken. In september 2024 starten we weer met een nieuwe groep trainees. Kan je niet wachten om bij ons aan de slag te gaan? Neem dan een kijkje in onze vacatures of meld je aan voor de jobalert!

Als trainee bij de provincie Utrecht lever je een waardevolle bijdrage aan het oplossen van actuele maatschappelijke opgaven. Als verbindende schakel breng jij veel verschillende disciplines en belangen bij elkaar, vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Twee jaar lang krijg jij de kans om jezelf zowel op professioneel als persoonlijk vlak te ontwikkelen met opdrachten en trainingen, waarbij je veel optrekt met jouw medetrainees. Je bent onderdeel van een hechte organisatie waarbinnen samenwerken centraal staat. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we verder!

 

De traineeplekken

Je start op één van de traineeplekken bij de provincie. Hier werk jij vier dagen per week als starter aan je eigen opdracht. Op de vrijdagen ontwikkel jij jezelf samen met de andere trainees in jouw groep.

We hebben de traineeopdrachten ingedeeld in de volgende drie thema’s:

  • Thema Beleid, Bestuur, Cultuur en Organisatie lees meer
  • Thema Klimaat, Energie, Natuur en Duurzaamheid lees meer
  • Thema Mobiliteit, Techniek en IT lees meer

Mocht je (nog) niet kunnen kiezen voor een thema of traineeplek, ook dan nodigen we je van harte uit om te reageren. 

Wij hebben de voorselectie van het traineeship uitbesteed aan Publiek Netwerk.

Solliciteren kan via hen tot en met 26 september 10:00 uur via onderstaande button 

 

 

Het traineeprogramma

Als trainee van de provincie Utrecht krijg je een afgerond pakket van eigen taken op startersniveau. Op deze manier doe je werkervaring en kennis op en krijg je de kans om te groeien naar een reguliere functie.
Eén dag in de week, de vrijdag, besteed je aan persoonlijke en professionele ontwikkeling samen met jouw medetrainees. Met het persoonlijk ontwikkelprogramma leer je jezelf en elkaar echt kennen. Je leert meer over de provincie Utrecht en haar belangrijkste maatschappelijke opgaven, ontwikkelingen en nieuwe werkwijzen bij de provincie (o.a. projectmatig werken, design thinking, zakelijk tekenen en transitiekunde). Het uitvoeren van een gezamenlijk project en excursies maken ook onderdeel uit van het programma, zoals naar de Tweede Kamer en Brussel. Om jezelf nog breder te ontwikkelen, vervul je in het tweede jaar voor zes maanden een andere opdracht bij een ander team.
Met dit programma krijg je de kans om jezelf in 2 jaar tijd te ontwikkelen als werknemer en als persoon. Je wordt je bewust waar jouw talent ligt en hoe jij je carrière na het traineeprogramma een vervolg wilt geven.
 

Wat bieden wij?

  • Een startsalaris van € 3.200,- bruto per maand bij een fulltime werkweek en een arbeidsovereenkomst van 2 jaar;
  • Boven op je salaris het Individuele Keuze Budget (o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering) van 22,37%;
  • Een inspirerend ontwikkelprogramma én een persoonlijk opleidingsbudget van € 5000,-.
     

Waarom trainee worden bij provincie Utrecht?

Lees hier meer over de ervaringen van onze trainees, het traineeship en werken bij de provincie.
 

Inhousedag

Op dinsdag 20 september vindt een inhousedag plaats op het provinciehuis in Utrecht. Ben je geïnteresseerd in ons traineeship en overweeg je om te solliciteren, dan is deze dag voor jou! Tijdens deze interactieve dag kom je meer te weten over de provincie Utrecht en wat het traineeship inhoudt. Lees hier meer over het programma en meld je snel aan! 

Zie ook onze FAQ voor meer informatie!

Direct naar