Ik ben Chantal, 28 jaar en woonachtig in Wijk bij Duurstede. Ik heb Internationale Ontwikkelingsstudies (bachelor) en Toegepaste Communicatiewetenschappen (master) gestudeerd, beide aan Universiteit Wageningen. Mijn grootste hobby is paardrijden. Ik rijd al sinds ik 7 jaar oud ben en kan mij niet voorstellen dat ik hier ooit mee stop!
Na het afronden van mijn bachelor en master heb ik 2,5 jaar gewerkt in Mexico bij een NGO die zich richt op de waterproblematiek. Als ‘communications coordinator’ was ik verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het implementeren van hun communicatiestrategie. Daarnaast schreef ik educatiematerialen die gebruikt worden om het waterprobleem uit te leggen aan de lokale bevolking.
In juni 2019 ben ik weer teruggekeerd naar Nederland en ben ik opzoek gegaan naar een mooie en passende baan in Nederland. De start van mijn carrière in Nederland was zeker een mooie start met het traineeship dat ik heb gevolgd bij provincie Utrecht!
De omgeving van onze provincie is erg divers. Zo vind je er drukke plekken en grote steden, maar ook kleine dorpjes en rustige natuurgebieden. Nu ik na zeven jaar weer in mijn geboorteplaats Wijk bij Duurstede woon, begin ik dat steeds meer te waarden. Wijk biedt mooie natuurplekjes langs de dijk, en tegelijkertijd ben ik met een half uurtje in stad Utrecht.
Mijn traineeship (feb 2020 – feb 2022) heb ik gevolgd op de afdeling Mobiliteit bij het Verkeersveiligheidscluster. Met het Verkeersveiligheidsprogramma proberen wij de provinciale wegen zo veilig mogelijk in te richten. Daarnaast richten wij ons op het gedrag van weggebruikers. Ik zet hierbij mijn kennis van communicatie in en richt mij volledig op de gedragskant van verkeersveiligheid. Hoe kunnen wij mensen bewust maken en zo verkeersveilig gedrag aanleren? Ik kan mijn deskundigheid vanuit de communicatie inzetten binnen maatschappelijke vraagstukken. Dit is één van de aspecten waarom ik het werken binnen de provincie zo mooi en waardevol vindt.
Tijdens mijn traineeship werkte ik aan verschillende projecten. Zo leidde ik een project gericht op de fietsveiligheid van senioren en dacht ik mee over de provinciale uitrol van de landelijke verkeersveiligheidscampagnes (BOB, MONO, fietsverlichting en snelheid).
Na mijn traineeship ben ik vast in dienst gekomen binnen het verkeersveiligheidscluster. Ik heb toen de overstap gemaakt van ‘trainee’ naar ‘coördinerend beleidsmedewerker verkeersveilig gedrag.’ Mijn takenpakket bestaat uit twee delen. Enerzijds heb ik nog steeds een aantal inhoudelijke projecten zoals fietsveiligheid voor senioren en de landelijke campagnes, waarbij ik mijn kennis over communicatie en gedragsverandering kan toepassen. Anderzijds bewaak ik ook het overzicht van de gehele actielijn ‘educatie en voorlichting’ binnen het verkeersveiligheidscluster. Ik heb hierin een coördinerende rol. Hiervoor houd ik ook contact met andere provincies, het ministerie en externe partijen. Zo probeer ik, samen met mijn collega’s, onze strategie rondom verkeerseducatie en -voorlichting kwalitatief hoog te houden en te verbeteren waar mogelijk.
Ik heb het traineeship echt ervaren als een prachtige start van mijn carrière bij de provincie. Je start als trainee echt als groep en kunt altijd bij elkaar terecht als je ergens tegenaan loopt. Doordat alle trainees verspreid zaten door de gehele organisatie leerde ik de verschillende afdelingen kennen.
Daarnaast heeft het traineeship mij ook een erg mooie start en goede basis gegeven binnen het verkeersveiligheidscluster. Tijdens de twee jaar heb ik mij goed kunnen verdiepen in de wereld van verkeersveiligheid. Ik heb tijdens het traineeship vaak de kans gekregen om aan te haken bij overleggen, veel te leren over verkeersveiligheid en ben ik met veel verschillende organisaties in contact gekomen. De twee jaar van het traineeship hebben er zeker voor gezorgd dat ik mijn huidige functie als coördinerend beleidsmedewerker beter kan uitvoeren.
Wil jij ook als trainee aan de slag voor de provincie Utrecht? Lees hier meer over ons traineeship!